Geri Dön
'Fanatik' oyunu perdelerini Kenter Tiyatrosu'nda açtı!

'Fanatik' oyunu perdelerini Kenter Tiyatrosu'nda açtı!

Salih Bademci, Neslihan Arslan ve Nurhan Özenen’in rol aldığı, kimliklerimizi ve çocuklarımızı nasıl şekillendirdiğimizi taraftarlık üzerinden mizahi bir dille sorgulayan “Fanatik” oyunu Kenter Tiyatrosu’nda seyirciye merhaba dedi. Cezbedici ve akıcı bir şekilde ilerleyen oyunda satır aralarında geçen ironik mesajlar ve izleyicide bıraktığı güldürü, oyun sonrasında lezzeti damakta bırakan türden…

Uğur Yapıcı
Uğur Yapıcı

Michael Önder’in kaleme aldığı Fanatik, küçük çocukları için en iyisini yapmaya çalışırken kendilerini birbirlerine karşı çatışma içinde bulan bir ailenin komedisi (!)

Haberin Devamı

Tanju (Salih Bademci) ve Eda (Neslihan Arslan) 5 yaşındaki oğulları Atlas’a o gün cenazesi olan dedesinin nereye gittiğini mantıklı bir şekilde açıklamanın yollarını ararken kendi değerlerine göre anlatmayı hedeflerler. Tanju, hayatının anlamı olarak gördüğü Fenerbahçe üzerinden kötü bir sürprizle yüzleşerek en büyük dileğini gerçekleştirmek için çözümler aramaktadır. Dedesi ölmeden önce Atlas’ı gizlice Galatasaraylı yapmış, fanatik Fenerli olan Tanju ise oğlunu bu illetten kurtarmak için her şeyi göze alırken onun gözünde Galatasaraylıların öbür dünyada gittikleri tek bir yer vardır. Eda ise oğlu Atlas’ın bu süreci kendi doğruları ile en sağlıklı biçimde geçmesi için çaba gösterirken Tanju’nun annesi (Nurhan Özenen) hesapta olmayan şekilde karşımıza çıkmaktadır.

Haberin Devamı

-Tanju karakteri, fanatizm ruhunu buram buram izleyiciye hissettirirken, Fenerbahçe için yapamayacağı hiçbir şey olmadığını gösteriyor. Bunu yaparken sert ve inatçı kimliği holiganlık göstergesi olarak ara ara pes dedirten cinsten (Tanrı Fenerli…) zeka kokan ironik söylemleri ise bu tutkunun keyfini bize yaşatmayı başarıyor. Salih Bademci diğer oyunlarında olduğu gibi performansıyla izleyiciyi oyunun içinde tutmayı hep başarıyor. Kendisini izlemek gerçekten büyük zevk.

-Neslihan Arslan’ın hayat verdiği Eda ise; dik duruşlu tavrı, bilgisi ve kendisine has doğruları ile öne çıkan bir Entelektüel… Başarılı oyunculuğu ile ara noktaları harika tamamladığını söylemeden geçmek olmaz.

-Ve tabii ki Nurhan Özenen, usta oyunculuğu ile fazlasıyla değer ve mizah katıyor. Pastanın üzerindeki çilek tadında, oyunun eğlencesinin kahramanı olarak bizleri yaklaşık 60 dakika boyunca hep güldürdü.

Siyah Beyaz ve Renkli’nin sahneye koyduğu “Fanatik”in yönetmenliğini ise Çağrı Şensoy üstleniyor. Oyun sonrasında öğrendiğim kadarıyla komedi yapma fikri ona aitmiş. Ne güzel ki keyifle gidilebilecek içerisinde farklı mesajlar da barındıran bir eser ortaya çıkarmışlar. Gidenlerin pişman olacağını hiç sanmıyorum muhtemelen büyük çoğunluk tebessüm ederek salondan ayrılacaklardır.

Haberin Devamı

Dip not; dekor tasarımını Cihan Aşar, ışık tasarımını Emir Uğurçağ’ın yaptığı, kostümlerini Naz Özturna’nın hazırladığı “Fanatik”in şarkılarını ise kontrtenor Nuri Harun Ateş seslendiriyor.

Ayrıca “Fanatik” 27 Ocak 2020 Pazartesi akşamı saat 20.30’da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde ilk kez seyirciyle buluşacak.

Ugur.Yapici@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler