Geri Dön
Güzelliğiyle kış olimpiyatlarına damga vuran Bryzgalova'ya doping şoku

Güzelliğiyle kış olimpiyatlarına damga vuran Bryzgalova'ya doping şoku

Bu yıl Güney Kore'nin PyeongChang kentinde yapılan 2018 Kış Olimpiyatları'nda güzelliğiyle hem sosyal medyanın hem de olimpiyatı yerinde seyreden olimpiyatseverlerin dikkatlerini üzerine çeken curling sporcusu Anastasia Bryzgalova büyük bir şok yaşıyor. Hem takım arkadaşı hem de eşi olan Alexander Krushelnitskiy'nin doping testinin A numunesinde yasaklı maddelerden 'meldonium'a rastlanması sonucu doping prosedürü başlatıldı. B numunesinde de aynı maddeye rastlanırsa curling'te Rusya'yı temsil eden çiftin kazan

Turcel Orman
Turcel Orman

Alexander Krushelnitskiy, bilerek ya da bilmeyerek yasaklı madde kullandığı için Rusya'nın curling'te tarihinde ilk kez kazandığı madalyayı kaybetmelerine neden olacak.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz Haziran ayında evlenen sporcu çift, curling'te birkaç yıldır takım olarak yarışıyor ve şampiyonluklar yaşıyor. Fakat curling gibi pek efor sarf etmek gerekmeyen bir sporda dahi dopinge ihtiyaç duydularsa gerçekten büyük bir hayal kırıklığı olacak.

Olimpiyatlara damga vurdu

Güzelliğiyle kış olimpiyatlarına damga vuran Bryzgalovaya doping şoku

Bryzgalova'nın önce güzelliğiyle, sonra başarısıyla, şimdi de doping olayıyla gündeme damga vurması onu, bu seneki olimpiyatların yıldızı haline getirmiş durumda.

Curling gibi pek de rağbet görmeyen ve neredeyse hiç izlenmeyen bir spor, sırf Bryzgalova'yı görmek için salona gelen onlarca insan sayesinde izlenir olmuştu.

Sosyal medyada güzelliğiyle ilgili yapılan övgüler için "İltifat almak çok güzel ancak güzelliğe madalya vermiyorlar" diyen alçakgönüllü Bryzgalova, yarışmalara odaklandığını ve madalyalar kazanmak istediğini söylemişti.

Haberin Devamı

Güzel olduğu kadar şirret mi?

Rusya'ya curling tarihindeki ilk madalyayı kazandırarak ülke tarihine geçen başarılı çift, Alexander Krushelnitskiy'nin talihsiz doping olayı sonucunda teste tabii tutulacak. Test sonucunda madalyalarını kaybetme ihtimalleri olan Krushelnitskiy ve Bryzgalova çifti, bu duruma elbette üzüleceklerdir.

Bryzgalova güzel olduğu kadar şirret bir kadınsa bu doping olayını Alexander'in burnundan fitil fitil getirebilir.

Alexander Krushelnitskiy, büyük ihtimalle yanlış bir yiyecek, içecek veya ilaç kullanmak suretiyle yasaklı madde olan meldonium'u vücuduna aldı. Fakat sporcularda yasaklı maddelere rastlandığında yanlışlıkla kullanmış dahi olsalar haksız rekabet olmaması açısından ceza veriliyor.

turcel.orman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler