Geri Dön
Alper Atak kimdir? Game of Thrones'a neden davet edildi?

Alper Atak kimdir? Game of Thrones'a neden davet edildi?

Büyük izleyici kitlesi olan Diriliş Ertuğrul'un oyuncusu Alper Atak Game of Thrones çekimleri için seçmelere davet edildi. Alper Atak kimdir? Kaç yaşında?

Turcel Orman
Turcel Orman

Alper Atak kimdir?

Büyük izleyici kitlesi olan Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncusu Alper Atak Game of Thrones 8. sezon çekimleri ve sinema filmi için oyuncu seçmelerine davet edildi. Alper Atak kimdir? Kaç yaşında? Alper Atak hakkında bilgiler...

TRT 1'de yayınlanan Diriliş Ertuğrul dizisinde Antheus karakterini canlandıran Alper Atak, kariyerinde büyük bir adım atarak Game of Thrones dizi çekimleri için davet aldı. 1972 yılında Adana'da doğan oyuncu 46 yaşında. Doğduğu şehir olan Adana'daki Çukurova Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü bitirdi ve oyunculuk hayatı böylece başlamış oldu.

Alper Atak kimdir? Oynadığı diziler ve filmler

Oynadığı en tanınmış diziler Kurtlar Vadisi, Çat Kapı Aşk, Filinta: Bir Osmanlı Polisiyesi, Kod Adı Koz, Sungurlar, Yunus Emre: Aşkın Yolculuğu, Muhteşem Yüzyıl: Kösem, Bordo Bereliler: Suriye gibi dizi ve filmlerde yer alan Atak, en tanındığı rolünü ise Diriliş Ertuğrul dizisinde aldı.

Antheus rolüyle izleyiciler tarafından tanınan ve sevilen oyuncu aynı zamanda İstanbul Şehir Tiyatroları'ndaki çalışmalarına da devam ediyor ve tiyatro oyunculuğunu da sürdürüyor.

Tiyatro Öykü adlı oluşumun kurucusu ve genel sanat yönetmenliği yapan Alper Atak, Türk oyuncular arasında da bir ilki gerçekleştirdi. San Francisco Eyalet Üniversitesi Tiyatro Bölümü Master'ını kazanan ilk Türk oyuncu oldu ve 8 ay eğitim gördükten sonra İleri Oyunculuk diploması almaya hak kazandı. Game of Thrones gibi bir yapımda yer almasında da bu başarısının direkt olarak etkisi oldu.

Game of Thrones 8. sezon ne zaman?

Game of Thrones kadrosunda yer alan Sophie Turner da dizinin 8. sezonunun 2019 yılında başlayacağını söylemişti.

Yeni sezonun 2019 yılında başlamasının sebebi olarak 8. sezon için daha detaylı bir planlama yapma ve kış koşulları olduğu söyleniyor.

Game of Thrones 7. sezonun ABD yayın tarihi 16 Temmuz 2017 tarihiydi. Diğer sezonların aksine 7. sezon 6 bölümle çok daha kısa sürdü.

Game of Thrones 8. sezonda kaç bölüm olacak?

Televizyon yapımcıları David Banioff ve Dan Weiss Game of Thrones 8. sezonun 6 bölüm olacağını duyurdu.

Game of Thrones 8. sezonda sona mı eriyor? 8. sezon final sezonu mu?

Game of Thrones dizisi 8. sezonda sona erecek.

Benzer İçerikler