Geri Dön
Maya Hawke'ın disleksi itirafı neden önemli?

Maya Hawke'ın disleksi itirafı neden önemli?

'Stranger Things' dizisinde Robin Buckley karakterini canlandıran oyuncu Maya Hawke, disleksi olduğunu açıklamış. Peki Maya Hawke'ın disleksi itirafı neden önemli? Gelin Molatik olalım...

Kurabiye Canavarı
Kurabiye Canavarı

'Okumayı öğrenemediğim için okuldan atıldım'

Anne ve babası Uma Thurman ve Ethan Hawke'nin yolundan giderek oyunculuğu tercih eden Maya Hawke, disleksi olduğunu duyurmuş ve çocukken yaşadığı zorluklardan bahsetmiş. Son olarak Stranger Things dizisinde Robin Buckley karakterini canlandıran 22 yaşındaki oyuncu Maya Hawke, okumayı geç öğrendiği için okuldan atıldığını ve uzun bir süre de öğrenemediğini söylemiş. Hawke şu sözleri dile getirmiş.

"Ben disleksiyi birçok yönden hayatımın en büyük nimetlerinden biri olarak görüyorum. Çocuk yaşlarda oldukça zorlandım. Okumayı öğrenemediğim için okuldan atılmıştım ve öğrenme güçlüğü yaşayan çocuklara özel okula geçmiştim. Okumayı öğrenmek uzun zamanımı aldı ve hala sınırlıyım."

'Annem ve babam, beni yaratıcı olmaya teşvik etti'

Bu açıklamasından sonra anne ve babasının etkisinden de bahseden Hawke, konuyla ilgili, "Bu konuda annem ve babam, beni yaratıcı olmaya teşvik etmek için harika bir iş çıkardı" demiş. Anlayışlı ve çözücü bir pratiğe sahip ebeveynlerin çocuklara nasıl etkili olabildiği de bu örnekte aslında çok da güzel görülüyor. Yani ailenin anlayış göstermesi ve yönlendirmesi çok önemli.

Aileye oldukça önemli bir iş düşüyor

Disleksi ya da bir diğer adıyla öğrenme güçlüğü zaten bilinen ve sıkça karşılaşılan bir hastalık. Fakat çözümü de bir o kadar bireysel eğitimle mümkün. Böyle olunca da aileye oldukça önemli bir iş düşüyor. O yüzden Maya Hawke’nin açıklamaları çok önemli. Yani işler yolunda gitmeyebilir, okul sorun yaratabilir, fakat ailenin hastalığa karşı bakışıyla ve çocuklarını yönlendirmesiyle gayet güzel bir sonuç elde edilebiliyormuş. Hawke, bize bunu göstermiş oldu aslında. Bu bakımdan Maya Hawke’nin açıklamaları bence çok önemli.

Benzer İçerikler