Geri Dön
Reynmen'e şimdi 'R Reynmen' mi diyeceğiz?

Reynmen'e şimdi 'R Reynmen' mi diyeceğiz?

Marka yaratmak dışarıdan bakıldığı gibi değil. Oldukça ince, detaycı düşünmeniz gerekiyor. Youtuber'lar, marka yaratım sürecini az çok çözdü. İşin pratik kısmındalar. Deneme-yanılma yöntemiyle hareket ediyorlar. Reynmen de bir Youtuber olduğu için bu isimlerden biri.

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Youtube onun 'ana sayfa'sı

'Derdim Olsun' ve 'Ela' gibi şarkılarla müzik piyasasında şansını deniyor Reynmen yani Yusuf Aktaş. Sonuç başarılı. Şarkıları tuttu. Her ne kadar 'konserlerinde playback yapan rapçi' pozisyonuna düşse de, dijital müzik platformlarında yakaladığı başarı ortada. Keza Youtube zaten onun 'ana sayfa'sı, evi, yurdu, ana vatanı.

B planını devreye sokmuş

Fakat Yusuf Aktaş, enteresan bir haberle gündemde. Kendisine 'Reynmen' lakabını seçen Yusuf Aktaş artık bu ismi kullanamayacakmış. Çünkü, bu lakap Ömer Duvaklı adlı bir kişiye aitmiş, tüm haklarının Duvaklı'ya ait olduğu ortaya çıkmış. Ömer Duvaklı, Reynmen isminin patentini Kasım 2018'de almış. Bunun üzerine Aktaş da derhal B planını devreye sokmuş.

Hashtag kullanırken #rreynmen mi yazacağız?

Reynmen, kendisine isim olarak 'R Reynmen'i seçmiş. Bu markayı tescil etmiş. Yani 'Reynmen' olarak bildiğimiz Yusuf Aktaş'ın artık lakabı 'R Reynmen'... İyi de biz ona şimdi 'R Reynmen' mi diyeceğiz? Hashtag kullanırken #rreynmen mi yazacağız? Güzel bir formül ama sizce de biraz fazla komik değil mi? Reynmen'in 'marka' konusunda yaşadıkları bence her fenomen için ders olmalı. Kendimize nick/lakap seçerken daha 'eşsiz', 'benzersiz' olmalıyız. Hele de adımızı duyurmuşsak Yusuf Aktaş'ın aksine çok daha hızlı bir şekilde patent mücadelesine girişmeliyiz. Bu da hepimize ders olsun...

can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler