Geri Dön
Zeynep Bastık ve Emir Can İğrek'in 'Dargın'ı tutar mı?

Zeynep Bastık ve Emir Can İğrek'in 'Dargın'ı tutar mı?

Türkçe pop sahnesinin en genç yıldızları Zeynep Bastık ve Emir Can İğrek güçlerini birleştirdi ve ortak bir şarkıya imza attı. Peki son dönemin en dikkat çeken yıldızları Zeynep Bastık ve Emir Can İğrek'in 'Dargın'ı tutar mı?

Mayk Şişman
Mayk Şişman

Her ikisinin de enerjisi yüksek

Zeynep Bastık ve Emir Can İğrek... Türkçe pop'un hem dijitalde hem de radyolarda yükselişte olan isimleri. Gençler, enerjileri yüksek ve tıkanma aşamasındaki Türkçe pop için can simidi tadındalar. Emir Can İğrek 'Nalan' ve 'Sapa' gibi şarkılarıyla radyolarda kendine yer buldu. Zeynep Bastık'ın başarısı ise ortada. Özellikle 'Uslanmıyor Bu', 'Her Mevsim Yazım' ve 'Bir Daha' şarkılarıyla peş peşe 3 gol birden atmayı başardı bu yıl.

Önce 'hayat' sonra 'zıvana'...

İkili, birlikte sözünü ve müziğini yazdıkları bir şarkı yayınladı. 'Dargın' adını taşıyan şarkının radyo dostu düzenlemesi Serhat Şensesli imzalı. 'Dargın' ilk dinlemede dinleyiciyi yakalasa da asıl zaman içerisinde keşfedilecek bir şarkı. "Benlik bir mesele yoksa çıkıyorum hayatından" derken Zeynep Bastık şarkının A kısmında, Emir Can İğrek ise B bölümünde bu sözleri "Benlik bir mesele yoksa çıkıyorum zıvanadan" olarak değişitiriyor. Oyuncak yapılmış ki yakışmış şarkıya.

'Gençlik' problemi var

Şarkının genel Türkçe pop dinleyicisine hitap etmeyi hedeflediği ancak bunu yaparken de oyuncaklar katılıp bir farklılık katma yoluna gidildiği ortada. Çaba güzel. Sonuç şık ve niceliksel olarak başarıyı yakalayabilecek bir formül bulunmuş. Ancak söz konusu Zeynep Bastık ve Emir Can İğrek olduğunda çok daha genç bir şarkıyla karşılaşmak istiyorsunuz. 'Dargın'da ciddi bir 'gençlik' problemi var. Bastık da İğrek de herkesi yakalayabilecek şarkılar söyleseler de güçlerini gençlikten alıyor. 'Dargın' ise minik oyuncaklara rağmen bu gençliği tam olarak bize sunamıyor, sınıfı geçen ama standart olmaktan kurtulamayan Türkçe pop slow'larından biri oluyor. Bu eksikliğine rağmen 'Dargın'ın sevileceğini, uzun soluklu bir şarkı olacağını söylemek güç değil.

twitter.com/mayksisman
instagram.com/mayksisman
youtube.com/mayksisman
can.sisman@milliyet.com.tr

Benzer İçerikler