Bilgi Rehberi 28 EKİM CUMA (BUGÜN) okullar tatil mi, yarım gün mü? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil mi? Kamu ve özel sektör izinli mi?

28 EKİM CUMA (BUGÜN) okullar tatil mi, yarım gün mü? 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil mi? Kamu ve özel sektör izinli mi?

28.10.2022 - 08:43 | Son Güncellenme:

28 Ekim (Bugün) okullar tatil mi sorusu öğrenci ve veliler tarafından araştırılıyor. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle öğrenciler ve veliler bugün okullar tatil mi, yarım gün mü sorusuna yanıt aramaya başladı. İşte Resmi Gazete bilgisi ve tüm detaylar...

28 EKİM CUMA (BUGÜN) okullar tatil mi, yarım gün mü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil mi Kamu ve özel sektör izinli mi

28 Ekim okullar tatil mi sorusunun yanı sıra 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil mi sorusu hem vatandaşlar hem de öğrenciler tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Her yıl olduğu gibi bu yılda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı çoşku ile kutlanacak. Peki 28 Ekim yarım gün mü, okullar öğleden sonra tatil mi?

Haberin Devamı

28 EKİM YARIM GÜN MÜ? 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI RESMİ TATİL Mİ?

Resmi Gazete'de yer alan bilgilere göre; 1923 yılında Cumhuriyetin ilan edildiği 29 Ekim günü Ulusal Bayramdır. Türkiye'nin içinde ve dışında Devlet adına yalnız bugün tören yapılır. Bayram 28 Ekim günü saat 13.00'ten itibaren başlar ve 29 Ekim günü devam eder.

28 EKİM CUMA (BUGÜN) okullar tatil mi, yarım gün mü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil mi Kamu ve özel sektör izinli mi

Buna göre; 28 Ekim Cuma günü yarım gündür ve bankalar, borsalar, PTT ve kargolar bugün yarım gün çalışır. Okullar ise yarım gün eğitim verir. 29 Ekim Cumartesi günü ise Cumhuriyet Bayramı nedeniyle resmi tatildir.