Bilgi Rehberi AÖL KAYIT YENİLEME tarihi ne zaman bitiyor? 2022-2023 açık lise kayıt yenileme nasıl ve nereden yapılıyor?

AÖL KAYIT YENİLEME tarihi ne zaman bitiyor? 2022-2023 açık lise kayıt yenileme nasıl ve nereden yapılıyor?

07.09.2022 - 01:39 | Son Güncellenme:

AÖL öğrenci giriş ekranı, kayıt yenileme sürecinda sıklıkla aranan konulardan. Milli Eğitim Bakanlığı açıköğretim lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini 22 Ağustos tarihinde başlatmıştı. AÖL kayıt yenileme 2022 ne zaman, hangi gün bitiyor?

AÖL KAYIT YENİLEME tarihi ne zaman bitiyor 2022-2023 açık lise kayıt yenileme nasıl ve nereden yapılıyor

MEB tarafından açıköğretim lisesi ilk kayıt ve kayıt yenileme işlemleri alınmaya devam ediyor. Binlerce açık lise adayı ve öğrencisi kayıt yenileme tarihi son gününü sorguluyor. Akıllardaki tek soru ise AÖL kayıt yenileme nasıl yapılır? oldu...

Haberin Devamı

AÖL KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BİTİYOR?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıköğretim lisesi kayıt yenileme süreci 22 Ağustos günü başlatıldı ve son gün ise 7 Ekim 2022 olarak açıklandı.

AÇIKÖĞRETİM LİSESİ KAYIT YENİLEME NASIL YAPILIR?

İl ve İlçelerde bulunan Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüklerinden yapılıyor.

Öğrencilik durumu “ Silik, Donuk veya Aktif ” olan öğrencilerimizden kayıt yenileme sınav ücretini anlaşmalı bankalara yatırmış öğrencilerimizin kayıt yenileme işlemleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır. Ancak kayıt yenileme ücretini anlaşmalı bankalara yatırdığı halde bir iş günü geçtikten sonra halen kayıt yenileme işlemi yapılmamış öğrencilerimiz kayıt yenileme işlemini yaptırmak için halk eğitimi merkezi müdürlüğüne müracaat ederek kayıt yenileme işlemini yaptırması gerekmektedir.

Haberin Devamı

2022 AÖL ÖĞRENCİ GİRİŞ EKRANI

AÇIK LİSE KAYIT YENİLEME ÜCRETİ

Açık Öğretim Lisesine kayıt yenileme yaptıracak öğrenciler, belirlenen kayıt yenileme sınav ücretini ödemek zorundadır. Bu dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL olarak belirlenmiştir.

 

 

Yazarlar