Bilgi Rehberi ERSİN MAHMUTOĞLU kimdir, kaç yaşındaydı? Dr. Ersin Mahmutoğlu öldü mü, hastalığı neydi? Bakan Koca'dan açıklama

ERSİN MAHMUTOĞLU kimdir, kaç yaşındaydı? Dr. Ersin Mahmutoğlu öldü mü, hastalığı neydi? Bakan Koca'dan açıklama

02.10.2023 - 15:52 | Son Güncellenme:

Dr. Ersin Mahmutoğlu kimdir sorusu araştırma konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Ersin Mahmutoğlu'nun ölüm nedenine ilişkin çıkan iddialar hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamalarda bulundu. Peki Ersin Mahmutoğlu kimdir, kaç yaşındaydı, neden öldü?

ERSİN MAHMUTOĞLU kimdir, kaç yaşındaydı Dr. Ersin Mahmutoğlu öldü mü, hastalığı neydi Bakan Kocadan açıklama

Ersin Mahmutoğlu hayatı ve kariyerine ilişkin bilgiler araştırma konusu olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Ersin Mahmutoğlu'nun ölümünün ardından ortaya atılan iddialar hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi. Peki Ersin Mahmutoğlu kimdir, neden öldü, kaç yaşındaydı?

Haberin Devamı

DR. ERSİN MAHMUTOĞLU KİMDİR?

Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutoğlu 1964 yılında Erzin'de doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimlerini tamamladıktan sonra Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı ve buradan başarıyla mezun oldu. İlk görev yeri olarak Kastamonu'ya atandı. Daha sonra sırasıyla Adana ve Dörtyol'da görev yaptı.

Sosyal Sigortalar Kurumu Dörtyol Dispanserinde hekimlik görevini yürütürken aynı zamanda SSK Başhekimliği görevini de üstlendi. Sigorta kurumlarının tek çatı altında birleşmesinin ardından Aile Hekimliği görevine geçti.

2009 yılı da Dörtyol Sağlık Gurup Başkanlığına getirilen Dr. Ersin Mahmutoğlu bu dönemde Dörtyol'a çok önemli hizmetlerde bulundu. İlk olarak Çaylı Mahallesinde bir binada verilen Sağlık Gurup Başkanlığı hizmetini Dörtyol merkezine alarak vatandaşların ulaşımının ve ilçenin kontrolünün kolaylaşmasını sağladı. Sağlık Gurup Başkanlığından boşalan binanın ilçenin en büyük eksiklerinden biri olan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine tahsisini sağlayarak önemli bir hizmete de imza atmış oldu.

Haberin Devamı

Dörtyol'da son olarak 2 Nolu Aile Sağlığı Merkezinde Aile Hekimi olarak hizmet veren Dr. Ersin Mahmutoğlu Kasım ayı içerisinde Erzin Devlet Hastanesi Başhekimliği görevine atandı.

Erzin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ersin Mahmutoğlu evli ve ikisi kız, biri erkek olmak üzere üç çocuk babası.

SAĞLIK BAKANI FAHRETTİN KOCA'DEN ERSİN MAHMUTOĞLU'NUN ÖLÜMÜNE İLİŞKİN AÇIKLAMA!Genç yaşta kaybettiğimiz hekim arkadaşımız bu yönden de talihsiz. Adı, etik dışı emel sahiplerinin dilinde. Kendisinin vefat nedeni çok açıktır. Dr. Ersin Mahmutluoğlu’nun 35 yaşından itibaren kalp yetmezliği rahatsızlığı vardı. Dr. Ersin, bu rahatsızlığına bağlı olarak gelişen hastalıklarıyla birleşen solunum yolu enfeksiyonu sebebiyle hayatını kaybetti. Yapılan 3 ayrı PCR testi sonucunda kendisinin Covid-19 olmadığı anlaşılmıştı. Buna rağmen, bilimsel mantıkla sağlaması yapılmış bir içerik sunuyormuş gibi görünerek, bilimsel karşılığı olmayan bir takım yorumlarda bulunanlar talihsiz bir davranış örneği sergilediler. Bugün konuşulanların ömrü kısa olacak, bilimin sözünün ömrü uzundur.

 

 

 

 

Yazarlar