Bilgi Rehberi TOKİ başvuruları ne zaman yapılacak? 2022 81 il TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları...

TOKİ başvuruları ne zaman yapılacak? 2022 81 il TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları...

22.08.2022 - 07:40 | Son Güncellenme:

TOKİ 81 il sosyal konut projesi için beklenen tarih belli oldu! Binlerce kişinin ev sahibi olmasını sağlayacak olan TOKİ sosyal konut projesinin detayları belli oluyor. Bakan Kurum beklenen tarihi duyurdu. Kira öder gibi ev sahibi yapacak proje, yerel ve yatay mimari tarzı ile inşa edilecek. Peki, 2022 TOKİ başvuruları ne zaman, şartları neler?

TOKİ başvuruları ne zaman yapılacak 2022 81 il TOKİ sosyal konut projesi başvuru şartları...

TOKİ başvuru şartları araştırılıyor. Bakan Kurum'un ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan da 81 ile yapılacak ve Cumhuriyet tarihinin en büyük konut hamlesi olarak nitelendirilen sosyal konut projesi için başvuru süreci bekleniyor. İşte, TOKİ başvurusu hakkında detaylar...

Haberin Devamı

TOKİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

81 ilde yapılması planlanan proje için Bakan Kurum açıklamada bulundu. Çalışmanın detaylarını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 13 Eylül'de duyuracağını bildirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Ağustos’taki toplantı ardından "Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesini başlatıyoruz” demişti. Hazırlıkların bitmek üzere olduğunu belirten Erdoğan, ''Vatandaşlarımızı kira öder gibi taksitlerle yerel ve yatay mimari anlayışına göre inşa edilmiş konut projeleri ile ev sahibi yapacağız. Sıfır atık uyumlu, enerji verimli, iklim dostu malzemelerle yapılacak bu konut projelerinin tamamında yenilebilir enerji sistemleri kullanılacaktır.

Her zaman olduğu gibi bu projede de şehit yakınları ve gazilerimiz ile emeklilerimize özel bir kontenjan ayıracağız. Ayrıca ilk defa evlenen gençlerimiz de bu projede kota sahibi olacaktır. Önümüzdeki ay bir tanıtım toplantısıyla tüm detaylarını milletimize duyuracağımız konut kampanyasının şimdiden ülkemize hayırlı olmasını diliyorum.'' dedi.

Haberin Devamı

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU ŞARTLARI

Konut -Konut Arsası -Sanayi Sitelerinin olacağı projeden Gençler -Emekliler -Şehit Yakınları-Gaziler -Engelliler faydalanabilecek.

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olması hedefleniyor.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.

25 yaşını doldurmuş olmak.

Projenin bulunduğu il sınırları içerisinde 1 yıldan uzun süredir ikmet ediyor olmak.

TOKİ’den daha önce konut satın almamış olmak.

Hanehalkı adı altında yalnızca bir adet başvuru yapılmış olmalı.

Anadolu’da 14 bin TL, İstanbul’da ise 16 bin TL’nin altında hane geliri olanlar projeye başvuru yapabilecek.