Cadde 10 milyonluk Karaoğlan yarın görücüye çıkıyor

10 milyonluk Karaoğlan yarın görücüye çıkıyor

10.01.2013 - 02:30 | Son Güncellenme:

Suat Yalaz’ın efsane çizgi roman kahramanı Karaoğlan’ın filmi, 300’ün üzerinde sinema salonunda yarın vizyona giriyor. Filmin dün yapılan basın gösteriminde eleştirmenlerin görüşlerini aldık

10 milyonluk Karaoğlan yarın görücüye çıkıyor

6.5 milyon seyirciyi sinema salonlarına çeken ‘Fetih 1453’ün ardından Suat Yalaz’ın efsane çizgi roman kahramanı ‘Karaoğlan’ın filmi de yarın 300’ün üzerinde salonda seyirciyle buluşacak. Yapımcılığı TMC Film’in üstlendiği tarihi filmin yönetmen koltuğunda aynı zamanda senaryoyu da kaleme alan Kudret Sabancı oturuyor. 10 milyon lira bütçeli filmde Karaoğlan’ı Volkan Keskin, Bayırgülü’nü Müge Boz, Camoka’yı Hasan Yalnızoğlu oynuyor. İşte dün yapılan basın gösteriminden sonra eleştirmenlerin film hakkındaki görüşleri:
Nil Kural (Milliyet): Beklenen düzeyde değil
Kudret Sabancı’nın filmi bir çizgi karakter uyarlaması olarak beklenen düzeyde bir ticari yapım değil. Film için önemli bir yer tutan özel efektlerde teknik düzey düşük kalırken, oyunculukların da başarılı olduğundan söz edilemez. Metin açısından da “Karaoğlan”ın çağdaş bir kahraman olduğunu söylemek güç.
Ozan Akarı (milliyet.com.tr) Evlere şenlik!
Reklamının yapıldığı kadar iyi bir film değil. Senaryoda çok büyük sorunlar var. Filmdeki bazı sahneler ‘Indiana Jones ve Kıyamet Tapınağı’ndan birebir alınmış. Yönetmen filmin hakkını verememiş. Karaoğlan ve Camoka’nın kavga sahneleri çok basit ve sıradan. Efektler çok belli oluyor. Kartal Tibet’li Karaoğlan’ın yanından bile geçmemiş.
Uğur Vardan (Radikal): Fena iş olmamış
Teknik, aksiyon ve serüven ruhu açısından hiç de fena bir iş olmamış ama keşke öykü de bu unsurlara aynı düzeyde eşlik edebilseymiş. Yönetmen Kudret Sabancı, kendisiyle yaptığım söyleşide yetişkilerden çok alt yaş gruplara seslenen bir filmi hedeflediğini belirtmişti ama Karaoğlan’ın asıl müşterisi yaşları 40 ve üstü olan bizim kuşağımız. Dolayısıyla bizim beklentilerimiz de yüksek! Umarım ikinci filmde bu sorun da aşılır. Karakterlerden ise en çok Bayırgülü’nü ve bu tiplemeyi canlandıran Müge Boz’u beğendim.
Ömür Gedik (Hürriyet): Keyifli bir film
Eğlendiren, keyifli bir film olmuş. Karaoğlan Volkan Keskin bu rol için tam isabet. Seslendirmeleri beğenmedim, komik duruyor.
Müzikler güzel ama en güzeli atlara zarar verilmemesi için harcanan çabalar.