Cadde 90'lı yıllara damga vuran Kader'in isyanı: 'Manda yavrusu' ne demek!

90'lı yıllara damga vuran Kader'in isyanı: 'Manda yavrusu' ne demek!

17.03.2022 - 16:17 | Son Güncellenme:

Müzik kariyerine sekiz yaşında düğün salonlarında şarkı söyleyerek başlayan, 14 yaşında ilk albüm Buna Bakma-Takıl Bana'yı çıkaran Kader Çetintürk, '2. Sayfa' canlı yayınında çarpıcı açıklamalarda bulundu. 'Adamım' parçası ve klibiyle 90'ların parlayan isimleri arasında yer alan 43 yaşındaki sanatçı, yaşadığı sağlık sorunundan bahsederken, aldığı kilolar hakkında sosyal medyada yapılan acımasız yorumlara isyan etti.

90lı yıllara damga vuran Kaderin isyanı: Manda yavrusu ne demek

Yıllar sonra ekranlarda boy gösteren Kader Çetintürk, değişimiyle dikkatleri üzerine çekti. Şimdilerde yeniden popüler olan 'Adamım' şarkısıyla bir döneme damga vuran şarkıcı, tv8'de yayınlanan 'Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa' programına konuk oldu.

Haberin Devamı

"BÖYLE BİR DÜNYA YOK"
Uzun bir süredir ortalarda görünmeyen sanatçı, "İnsanlar çok acımasızlar. Hakkımda yapılan yorumları ilk okuduğumda günlerce uyku uyumadım. Telefonu ellerine aldıkları zaman, rahatlıkla herkese her şeyi yazabileceklerini, hakaret edebileceklerini sanmaları... İnsanları o kadar üzüyorlar ki! Benim canımı yakıyorlar" dedi.

90lı yıllara damga vuran Kaderin isyanı: Manda yavrusu ne demek

"Müzik piyasasına çıktığım zaman çocuk yaştaydım, 49 kilodaydım. Belli bir ara verdim. Aynı zamanda yurt dışında da yaşıyorum, orada da işlerimiz var. Ekran önünde görünmesem de konserlerim devam ediyor. Görmedikleri süre içinde beni hala 49 kilo, incecik, gencecik bir kız bekliyorlar karşılarında. Böyle bir dünya yok! Zaten manken olarak çıkmadım. Hiçbir zaman öyle bir iddiam olmadı, ben şarkıcıyım, yorumcuyum" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

"CANIMI YAKIYORSUNUZ"
Sağlık sorunu nedeniyle tedavi gördüğünü, ilaçların yan etkisiyle kilo aldığını açıklayan Kader, "Evet göze de hitap etmemiz gerekiyor. Ancak sağlığımla alakalı problemlerden dolayı, kortizondan dolayı bu kiloları aldıysam, siz bunu bilip bilmeden hakarete çeviremezsiniz. Bu insan neden bu kiloya geldi, önce bir araştırın. Eleştirin, hakaret etmeyin. Kimse kimseye bu hakkı vermiyor. Hakaret edenleri tam avukata vereceğim, 'Çoluğum çocuğum var abla, yapma abla' diyorlar. Ama benim canımı yakıyorsunuz. O kadar hakaret var ki, artık yorumları okumamaya başladım. Bundan sonra acımam yok. Kilo alabilirim, kilo verebilirim ama sesimle bu işi yapıyorum. Rahatsızlığımdan dolayı bu kiloyu aldım. Tedavim bitti, şükür. İlaç tedavim durdurulduğu için şu an zayıflayabilirim" şeklinde konuştu.

90lı yıllara damga vuran Kaderin isyanı: Manda yavrusu ne demek

"NE DEMEK, NE HAKLA?"
Sosyal medyanın hayatımızı olumsuz etkilediğini savunan şarkıcı, "Sosyal medyada yazıyorlar; 'Manda yavrusu' ne demek! Bunun daha ilerisi var, burada söyleyemiyorum. Durduk yere ben birisine 'Manda yavrusu gibi' diyeceğim. Ne demek, ne hakla? İnsanlık bu değil. Bizim zamanımızda, 90'larda bu yoktu çünkü sosyal medya yoktu. Hakaret etse de evde kendi kendine edebiliyordu, biz duymuyorduk. Daha pozitiftik, bu sosyal medya bizi negatifliğe çekiyor. Artık o hakkı vermiyorum, bundan sonra kimseye acımayacağım. Eleştiriye açığım, dozunda ve yerinde. 'Kilo almışsınız Kader Hanım, zayıflarsanız sizin için iyi olur' ya da 'Çok kilo almışsınız' yazabilirsiniz. Ancak 'Manda yavrusu' ne demek? Bu kadar ileri gitmeyin" dedi.

Haberin Devamı

"RAHAT UYUTMAYACAĞIM"
Canlı yayında tepkisini dile getiren Çetintürk, "Herkese saygım var, ben de bu saygıyı bekliyorum. Çok acımasızsınız. Benim de bir ailem var. Evde yalnız kalıp bu yorumları okuduğumda içim acıdığında, ağladığımda siz bunu görmüyorsunuz. Rahat uyuyorsunuz, bundan sonra rahat uyutmayacağım. 'Adamım' şarkısı her yerde, Z kuşağı bile beni dinliyor. 'Takılma bu yorumlara' diyorlar. O yorumlardan psikolojim bozuluyor. Artık okumuyorum, ekibim ilgileniyor. 'İğne batırsak da sönecek gibi' yorumu gelmişti, çok acımasızlar. Ağlasalar da onları affetmeyeceğim. Bunun çok kolay olabildiğini düşünmesinler. Bir ekip kurduk, 100'e yakın kişiyi şikayet ettik" açıklamasını yaptı.