Cadde Açık havaya yeni soluk

Açık havaya yeni soluk

16.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Isınan havalar şehrin gece hayatındaki eğlence anlayışını da tamamen değiştirmeye başladı.

Açık havaya yeni soluk

Öyle ki kapalı salonlarda düzenlenen büyük konserler haziran ayı itibariyla yerini açık hava konserlerine bıraktı. Ancak açık havada konser düzenlenecek alan sayısının az olması, etkinliklerin üst üste aynı yerde yapılmasına neden oluyor. LifePark, Kuruçeşme Arena, Cemil Topuzlu Harbiye Açıkhava Sahnesi bir çırpıda sayabileceğim yerler. Son olarak 2008 yılında konserler verilen Rumeli Hisarı Konser Alanı’nı da mazide kalmış bir yer olarak sayabilirim.

Haberin Devamı

Bu denli kısıtlı sayıda bulunan açık havada konser yapılacak sahnelere TurkMall şirketinin 100 milyon dolarlık yatırımla Maslak’ta hayata geçirdiği ‘Uniq İstanbul’ projesinde yer alan yepyeni ‘Uniq Açıkhava Sahnesi’ ekleniyor. Yaklaşık 2 bin kişilik olarak planlanan Uniq Açıkhava Sahnesi, Uniq İstanbul kompleksinin tam ortasında. Kültür ve sanat etkinliklerinin doğayla buluşmasını hedefleyen yetkililer, açık hava konserleri için belirlenen toprak alanın zemin zayıflıklarını ortadan kaldırmak için bazı çalışmalar yaptı. Tamamen kaldırılan toprağın altına su kanalları açılıp, üstüne çakıl ve yeni toprak örtüldü.

Yaklaşık 250 bin dolar harcanarak yapılan bu iyileştirme sonucu, zeminin üstü çimen ekilerek son halini aldı. İstanbul Caz Festivali kapsamındaki ‘Ramazan da Caz’ konserleriyle 4 Temmuz’da Pierre Blanchard & Gpsy Jazz etkinliğiyle ilk misafirlerini ağırlayacak olan ‘Uniq Açıkhava Sahnesi’ne ulaşım İTÜ Ayazağa metro durağından sonra 10 dakikalık shuttle yolculuğu kadar kısa.

Haberin Devamı

Mekanın misafirlerine büyük sürprizi ise 20 Temmuz sonrası için düzenlenecek yaz konseri olacak. Temmuz ayı başında açıklanacak konser programında Türk popunun dev isimleri sahne alacak.

SUCUK DEPOSU GECE KULÜBÜ OLDU
İstanbul’un salaş eğlence anlayışının merkezi olan Karaköy’de yeni mekanlar açılmaya devam ediyor.
Geçen hafta restoran bar konseptine sahip On Off Karaköy açıldı. Dünya mutfağına sahip restoranıyla iddialı olan mekanın ilgi çekici tarafı ise eskiden sucuk deposu olarak kullanılması. 1990’ların başından 2010 yılına kadar sucuk deposu olarak kullanılan bina, 10 Haziran itibariyla DJ müziği eşliğinde keyifli anlar yaşayacağınız bir bara dönüştü. Mart ayında iç ve dış dekorasyona başlayan Serkan Balbal - Sabanur Kıraç çifti, mayıs ayı sonunda New York’ta evlendikten sonra geçen hafta mekanın kapılarını misafirlerine açtı.
VALİZLE EĞLENCE
Madrid, Roma, Paris... Avrupa’nın gece hayatı kültürüne sahip şehirlerinde, elinizde içecekle gece kulüplerine girme şansınız çok azdır. Bu sistem İstanbul gece hayatında da geçerli. Ancak üç gün önce Ortaköy Reina’da gördüğüm bir an gerçekten beni şaşırttı. İstanbul’daki hiçbir mekana elinizde içecekle giremezken, Reina’ya valizle gelen turistler kabul edildi.
Uçaktan yeni iniş yaptığı gibi soluğu gece hayatında almak isteyen turistler, ellerindeki kocaman valizlerle kulüpte sabahın ilk ışıklarına kadar eğlendi.
Dünya çapında restoranları ve Boğaz’a sıfır eğlencesiyle Reina, bu yaklaşımıyla kalitesinin altına bir kez daha imza atmış oldu.