Cadde 'Acıyı hepimiz yaşıyoruz'

'Acıyı hepimiz yaşıyoruz'

25.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

‘Ankara Yazı’nda ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nu canlandıran Münir Can Cindoruk’un nişanlısı rolündeki Burçin Abdullah, “Yaşadığımız acıyı sağcı ya da solcu diye ayırmıyoruz” dedi

Acıyı hepimiz yaşıyoruz

‘Ankara Yazı’ ülkücü Mustafa Pehlivanoğlu’nun hayatını anlatıyor. Bir ideolojinin tarafı gösterilmek gibi bir endişeniz var mı?

Haberin Devamı

Projenin içime sinmesine bakarım. Kutuplaşmış cepheler var ama yeni nesil gençlik artık kendisine yapılan hizmete bakıyor.

Siyasi film olduğu için teklifi kabul ederken tereddüt ettiniz mi?

Siyasi değil, aile dramı. Belli bir ideolojiye bağlı kalınan bir film değil. Mustafa Pehlivanoğlu, ülkücü bir karakter olduğu için öyle zannediliyor. Yaşadığımız acıyı sağcı ya da solcu diye ayırmıyoruz, hepimiz yaşıyoruz.

Acıyı hepimiz yaşıyoruz
Film bittikten sonra hayatınızda değişiklik oldu mu?

Farkındalık seviyem arttı. Doğu’dan terör haberi ya da dünyada haksız yere hayatını kaybeden birini duyunca duygularım filmden sonra daha farklı oluyor.

Siyasete bakış açınız nasıl?

Apolitik insan değilim. Siyasetle ilgili yorumlarımı, sosyal medyada paylaşmayı sevmiyorum. Arkadaşlarımla olan sohbetlerde kendi siyasi görüşümü tartışıyorum.

Haberin Devamı

Oyuncuların siyasetteki yeri nasıl olmalı?

Tercih meselesi... Ben hayatımı bu şekilde yaşıyorum. Ama siyasi görüşlerini bildiren ve içinde yer alan oyunculara da karşı değilim. Sadece herkesin düşüncülerinde özgür olmasını istiyorum. Sadece siyasi görüş değil, her konuda özgür olmasını diliyorum.

‘Rol için saçımı kazıtırım’

Proje seçiminde nelere dikkat edersiniz?

Neler yapabildiğimi görmek istemiştim. Ama bundan sonra rollerimi seçerken, içinde rahat ve huzurlu hissedeceğim rollerde
oynamak istiyorum.

Saç renginizi yine değiştirdiniz...

‘Bana Baba Dedi’ dizisi için sarıya boyatmıştım. Kendi doğal rengine döndüm. Kuaföre gitmeyi de fazla sevmiyorum. Role katkı olursa saçımı da kazıtırım.

Acıyı hepimiz yaşıyoruz
MÜNİR CAN CİNDORUK

‘Politikadan hoşlanmam’

Teklif geldiğinde bir çekinceniz oldu mu?

Aslında siyasi bir film olarak görmüyorum. Hangi kesimden olduğu önemli değil. Burada asıl mesele bu insanların neden ve hangi amaçla öldürüldüğüdür. Mustafa Pehlivanoğlu ya da Necdet Adalı ikisi de ülkeyi seven bu çocuklardı.

Siyasetle ilgili misiniz?

Politikadan hoşlanmam. Gerçeğime ve algıma ters. Ama tabii ki bir vatandaş olarak ilgiliyim.

Konusu ağır film olduğu için psikolojik destek aldınız mı?

Almadım. Ama filmin çekim sürecinde enerjimin düştüğü zamanlar da oldu.

Haberin Devamı

Filmde idam sahnesi de var. Çekilirken neler hissettiniz?

İdam sahnesi yok. İdama giderken süreçlerini görüyoruz. Son olarak uzun bir koridorda yürüyor. Ama neler hissettiğini bilmek isterdim.