Cadde AÇLIĞINIZI BASTIRIN!

AÇLIĞINIZI BASTIRIN!

16.03.2012 - 01:00 | Son Güncellenme:

Ne burgerci ne steakhouse, ne kafe ne de bistro The Hunger. Böyle yazdığım için kötü bellemeyin ama hepsinin karışımı söz konusu olan...

AÇLIĞINIZI BASTIRIN

The Hunger, Türkçe mealiyle ‘Açlık’, Gayrettepe’de İstanbul’un iş merkezinin tam göbeğinde, Dedeman Otel’in karşısında.
Aylardır davetlerine icabet edememişliğin verdiği mahcubiyet duygusuyla giriyorum kapısından. Sıcak karşılamayla gerginliğim azalıyor. Hemen açık mutfağın önündeki masaya yöneliyoruz.

Haberin Devamı

Bana sorarsanız
Listeden seçmek yerine küçük bir tadım mönüsü hazırlamalarını rica ediyorum mekanın ortaklarından Kıvanç Bey’den (Başeğmez).
Atıştırmalık niyetine Asya usulü tavuktan tadıyoruz. Sonra Cafe De Paris soslu etli pazı sarma geliyor. Güzelce pişirilmiş, sos da yakışmış hani. Anlayacağınız üzere burada sadece et, tavuk, burger yok. Çorbadan zeytinyağlılara çeşit çeşit salata ve sandviçten makarnalara, risotto’dan fajita’lara yok yok mönüde.
Aslını sorarsanız, tek bir alanda yoğunlaşmanın daha iyi sonuç vereceğini düşünüyorum ama Kıvanç Bey’in söylediğine da katılmamak mümkün değil: “Herkes aradığını buluyor burada.”

İncikten burger
Neyse, konuyu dağıttık, tekrar masaya dönelim. The Hunger’ın burgerleri özel. Klasik burgerlerini 160 gr.lık köfteden yapıyorlar. Bacon’lısı, peynirlisi, mexican’ı, big’i, special’ı, tavuklusu, közde sebzelisi derken çeşit çok. Baş köşeyeyse mekanın ismini taşıyanı oturuyor. İncik eti uzun uzun haşlanıyor önce, ızgara edildikten sonra didilip burger ekmeğinin içine giriyor bacon’la birlikte. O gece tattıklarımın açık ara en iyisi.
Burada burgerlerin yanında verdikleri patates kızartmasına ayrı bir parantez açmak isterim. Patatesleri önce kızartıyorlar sonra çeşitli baharatlarla tereyağında hafif çeviriyorlar. Ortaya çok hoş bir aroma çıkıyor bu sayede. Sunumları da şık; minyatür bir fritöz sepetinde geliyor masaya.


AÇLIĞINIZI BASTIRIN

Haberin Devamı

Sunum güzel ama...
Gelelim ana yemeklere: T-Bone steak’ten Dallas pirzolaya, kuzu pirzoladan tavuk şinitzele, cızbız köfteden bonfileye yine zengin bir mönüleri var. Biz Kıvanç Bey’in de yönlendirmesiyle kuzu şişten tattık o gece. Önce sunumdan bahsedeyim biraz. Izgara edilen şişler masaya gelmeden önce mangal kömürüyle ısıtılan bir döküm haznenin üzerine yerleştiriliyor. Etiniz soğumuyor bu sayede, kömürün aromasını da alıyor. Patlıcan beğendiyle servis ediyorlar. Sunum güzel ama kuzu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef. Yerli hayvan kullanıyorlarmış. Ordu’dan Balıkesir’den alıyorlarmış etleri ama o gece, ya marinasyonun yetersizliğinden ya da etin kendisinden kaynaklanan nedenlerle yeteri kadar yumuşak olmayan bir kuzu şiş geldi masamıza. Denk düşmüştür diyelim, geçelim. Kendilerinin ürettikleri özel soslarını da hatırlatalım bu arada...
Özellikle öğlenleri çalışanların ilgisi büyükmüş mekana. Rezervasyonsuz yer bulmak zor. Zaten çok büyük bir dükkan değil ama ağaçlar arasındaki güzel bahçesi kapasiteyi artırmaya yardımcı oluyor.


İçki ruhsatı yok
Mekanın bana göre en büyük handikabı, içki ruhsatının olmaması. Gayrettepe’deki bir apartmanın giriş katına yerleştiği için izin almak mümkün olmamış. Oysa etlerle, makarnalarla kaliteli bir şarap ya da buz gibi bir bira ne güzel giderdi...
Not: Gayrettepe ve Halkalı’da paket servisleri de var. Ataköy’deyse alkollü içki servisi bulunuyor.



Fiyatlar dengeli
Sandviçler: 14-19 TL Makarnalar: 15-19 TL Burgerler: 15-26 TL Ana yemekler: 22-40 TL



ADRES
The Hunger: Yıldız Posta Caddesi, Müşir Abdullah Sokak, No: 38/1 Gayrettepe (Dedeman Otel’in Karşısı)
Tel: 0 212 288 32 27
The Hunger Galleria: Galleria AVM , Ataköy 1. Kısım
Tel: 0 212 560 10 17
The Hunger ArenaPark: Atakent Mahallesi, Çiçekli Vadi Caddesi No: 1 Halkalı
Tel: 0 212 495 70 30
www.thehunger.com.tr