Ali Tufan Koç

Ali Tufan Koç

alitufankoc@gmail.com

Tüm Yazıları

Gün, masa üstünde birikmiş kitap, albüm, davetiye ve kenara yazılmış notları eritme, paylaşma günü. Keşfedin, okuyun, karıştırın, tadın, deneyin niyetine taze havadislerden derleme öneri listesi

HIZLANDIRILMIŞ GÜNCELLENME TURU

Gurunu söyle, kim olduğunu söyleyeyim
İnternette sanal dükkan açanların şimdilik sonuncusu gurunzi.com. Henüz çok taze. Gurunzi, bir fırsat sitesi değil; ‘batan geminin malları bunlar’ hadisesi yok. Sitede dolanırken kendinizi rutubet kokan bir outlet dükkanında değil, havalı bir celebrity ile Avrupa’da ufak tasarım mağazalarını dolaşıyor hissinde buluyorsunuz. Damak tadına güvenip guru olarak yanınıza aldığınız ünlü (Burcu Esmersoy, Tuba Ünsal, Derin Sarıyer, Ayşe Kucuroğlu...) size beğendiklerini belirtiyor, siz de pratik, steril, şık ve tasarım bir alışveriş yapmış oluyorsunuz. Gurular arasında şef de (CADDE yazarlarından Özgür Şef, üstte) var mimar da (Emir Uras). Seç, beğen, al.

Haberin Devamı

Karga karga gak dedi
Sürekli yolunuz düşmese de ‘orada bir yerde’ olmasından haz duyduğunuz, size uzaktan uzaktan iyi gelen oluşumlar vardır. Kadıköy Barlar sokağı üzerindeki Karga ve kapı komşusu Arkaoda benim için öyle. Bir Arkaoda üstü Karga gecesi, “Ha Bursa ha Anadolu yakası... “ diyen uyuşuk, snob Avrupa yakası insanın aklını alır, zihnini açar, fikrini değiştirir. Ucuz bira, kasmayan ortam, kastırmayan müzik... Karga’nın kabinini emanet ettiği DJ’leri, çıkardığı mecmuası, internet sitesinde paylaştığı set’leriyle şehrin gece hayatına, müzik kültürüne sağladığı katkı değer mühimdir. Şimdi de kargamecmua yazılarını bir kitapta toplamışlar: ‘Kargamecmua: müzik yazıları 2007-2011’. Kitap iyi müzik dergisine açlığı bastırıyor.

Soaked’ın yeni albümü
Soaked ismini, Babylon’da/Indigo’da canlı performans kovalayan kitle uzun yıllar önce duymuştur. Ruhunuzda biraz electronica varsa, Soaked size en iyi gelecek yeni gruplardan. İlk albümleri Aftermath, projemefon sayesinde çıktı. Projemefon, projenizi bir güzel paketleyip vitrine yerleştirdikten sonra yatırımcı beklemeye başladığınız bir site. Teoriden pratiğe dönüşmüş projeler arasında Soaked’ın Aftermath’i de var. Albümde kulağınızın aşina olduğu melodiler, şık elektronik altyapı ve güçlü vokallerla tamamlanmış.

Haberin Devamı

Çok güzel çinekop var
Mevzu bahis olan yeni bir balıkçı değil, perşembe artSümer’de başlayacak sergi. Burcu Gökçek, ilk kişisel sergisinde kişinin kendi ritüellerini hatırlama sürecini video, performans, resim, çizim ve cutout tekniği gibi birden çok anlatım biçimiyle anlatıyor. İçedönük sayıklama-lardan çıkan etkileyici bir iş. Mutlaka göz atın.

Nihayet 30’lar
Konsept partiler, davet temaları uzun süre 70’ler/80’ler tünelinden çıkamamış, bozuk plak gibi oldies makamında takılıp kalmıştı. Oldies’in zamanla ‘goldies’ tarafı kalmadı, kabak tadı verdi. Genç jenerasyonun çocukluk anıları depreştikçe 90’lara kadar gelindi bu nostaljik tutulmalar. Geçen hafta Cipriani’de verilen parti sayesinde nihayet pek çiğnenmemiş, bakir dönemlere ışınlanıldı: 30’lar. İnsanın partiye katılanların kılık kıyafetine baktıkça bakası geldiği türden bir parti.