Ali Tufan Koç

Ali Tufan Koç

alitufankoc@gmail.com

Tüm Yazıları

11:11 ekibinden yeni mekan, paparazzi kültürünü öldüren yeni meslek ve atıştırmalık pazar önerileri

11:11 yerini Rehab’a bırakınca ekip, kısa sürede kendine yeni bir mekan edindi. Beyoğlu’nda Saka Salim Çıkmazı’nda Chunk İstanbul’u açtılar. Pek yaygara koparmadan bu hafta sonu açılan mekanı, henüz duymamış olmanız normal. Ortaklar arasında bu kez Mithatcan Özer yok. Daha ziyade fahri ortak olarak yer alıyor, manevi destekte bulunuyor. Chunk, bir kafe/bar/dancing mekanı. Dikkat ederseniz kulüp değil dancing tabiri kullanılıyor. Kulüpten bozma, diskodan hallice bir duruşu var bu kalıbın. Amaç, ‘dans edilecek gece mekanı’ olduğunun altını kalın kalın çizmek. DJ kabininde, Crystal ekolünden gelen Cure-Shot ve Tangun var. “Gece gidilecek yeni neresi var?” diyenlere şimdilik en taze cevabım bu. Gidin, görün, dans pistini test etmeden dönmeyin.

Haberin Devamı

Paparazziliğin ölüm haberi

Tam da Cem Yılmaz-Ahu Yağtu düğünü sonrası “Twitter, paparazziliği öldürür mü?” tartışmaları iyice hararetlenmişken, geçen hafta Radikal’de bu kültüre dair bir ‘oradaydım’ haberi vardı. Radikal muhabiri Elif İnce, Hürriyet magazin muhabirleriyle beraber ‘tek kare fotoğraf peşinde’ bir İstanbul gecesi geçirirken, niyet, magazin muhabirliğinin ne kadar da zahmetli bir meslek olduğu göstermekken haberden bambaşka bir sonuç çıkıyor:
Paparazziliğin ölüm ilanı aslında çoktan yazılmış, çerçeveletip duvara asılmış.
Hürriyet magazin muhabirleri, Kıvanç Tatlıtuğ’un araç plakası peşinde İstanbul’u alt üst ederken, Boğaz’a nazır rakısını yudumlayan Kıvanç’ın fotoğrafını, yan masadaki bir Abercrombie oğlanı çat diye çekip, şak diye yapıştırıveriyor Twitter alemine. Magazin sayfalarında çarşaf çarşaf açılan fotoğraflar, artık çalılıklar ardından çekilen değil, ünlü yakınlarının Twitter hesaplarından aşırılan karelerden ibaret. Son birkaç yıldır budur vaziyet. Dolayısıyla Radikal’deki haberde Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu’nun sıraladığı üç altın kuralın değişmesi gerekiyor acilen. Klavye paparazziliği diye bir meslek dalı türemişken özellikle şu kurala bir Twitter revize şart değil mi?: “Editörler, paparazzilerden gelen malzemenin nasıl elde edildiğini öğrenmeli.”

Haberin Devamı


DiNLEMEDEN GELME: ‘iSTANBUL 70’
Barış K’nın Mini Müzikhol’de çaldığı Hal Hal’lar, Cemalim’ler nihayet derlendi, toplandı, ‘İstanbul 70: Psych, Disco, Folk Classics’ başlığıyla bir albüme dönüştü. Nublu Records’dan hem CD hem plak formatında yayınlanmasının en mühim tarafı, dünya çapında geniş bir dağıtım ağına çıkacak oluşu.


Tıklamadan geçme: rtshopIstanbul.com
Sitenin magazin diyarlarında ayrı bir yeri var. Hatırlayalım: Bundan birkaç ay evvel W Lounge’da verilen lansman partisi, Beren Saat’le Kenan Doğulu’nun tanışmasına vesile olmuştu. Site, aslında bir kelepir sanat sitesi. Her telden tasarımcı ürünlerini makul fiyata satışa koyuyor.