Cadde “Alzheimer, gruba yakın duran bir hastalık”

“Alzheimer, gruba yakın duran bir hastalık”

06.07.2012 - 18:46 | Son Güncellenme:

Kaiser Chiefs 2009’da Rock’n Coke sahnesinin altını üstüne getirmişti. 2010’da yayınladıkları ‘The Future is Medieval’ın ardından yeniden İstanbul’dalar. Basçı Simon Rix’le konuştuk.

“Alzheimer, gruba yakın duran bir hastalık”

‘The Future is Medieval’ı internet üzerinden 20 şarkılık bir albüm olarak yayınlayıp, dinleyicilerin 10 şarkı seçerek kendi albümlerini oluşturmalarını sağladınız. Neden tüm şarkıları indirmelerine izin yok?
Hepsini indirmelerine izin vermek tüm projeyi mahvederdi. Sevenlerimizin 10 şarkı seçip kendi kapaklarını tasarlamalarını ve böylece milyonlarca farklı kombinasyon oluşturmalarını istedik. Ardından onlar bu tasarladıkları albümleri farklı dinleyicilere satarak satıştan 1 euro kazanma şansına sahip oluyorlardı. Yani herkes 20’sini birden indirse, bu proje gerçekleşemezdi.

Haberin Devamı


Senin de bahsettiğin gibi, dinleyicileriniz albüm çıktıktan bir süre sonra albümün kendi ürettikleri versiyonunu satıp 1 euro kazanma şansına eriştiler. Birçok ünlü isim kendi payına düşen kazancı Alzheimer Derneği’ne bağışladı. Bu sizin fikriniz miydi?
Baştan beri düşündüğümüz bir şeydi. Zaten bunu yapmamızın asıl amacı bağışlardı. Özel olarak bu derneği seçmemizin nedeniyse, Alzheimer hastalığının gruba yakın noktada durması.

Geçen yıl çıkan albümler arasında favorileriniz hangileri ve son dönemde neler dinliyorsunuz?
Best Coast, Deep Sea Arcade ve Pulled Apart by Horses’ın albümleri favorilerim. Son dönemde de ağırlıklı olarak Nick Cave, Kraftwerk ve The Cure dinliyorum.

İstanbul’u daha önce de ziyaret ettiniz. Bir önceki konseriniz ya da şehir hakkında aklınızda neler kaldı?
Son gelişimizde çok eğlendim. Özellikle de konserimiz sırasında. Bunun dışında acelemiz olduğunu hatırlıyorum. Umarım bu kez daha fazla zamanımız olur.

Haberin Devamı

Çaldığınız festivallerde diğer grupların performanslarını izleme şansınız oluyor mu? Efes Pilsen One Love Festival kapsamında görmek istediğiniz gruplar var mı?
Yuck’ı severim ama aynı gün sahne almadığımız için izleyemeyeceğim. Yaz boyunca sayısız festivalde yer alıyoruz. Bazen birilerini izleme şansımız oluyor. Örneğin Coachella’da Dr. Dre, Justice, At The Drive In, Refused, Metronomy ve daha birçok grubu izleme şansı buldum. Ama bazen de sadece festival alanına girip, çalıp, ayrılmak durumunda kalıyoruz.

Ağır toplar yola çıktı

Yaz sıcağına ilaç gibi gelen iki günlük müzik banyomuz Efes Pilsen One Love bu yıl
11’inci kez düzenleniyor. 14-15 Temmuz’da santralistanbul’da gerçekleşecek festivalde,
iki eliniz kanda olsa da kaçırmamanız gereken grup ve şarkıcılar var. Bunlardan ikisi, Kaiser Chiefs ve Kimbra ile Time Out İstanbul dergisi konuştu