CaddeAntep usulü kahvaltı

Antep usulü kahvaltı

20.12.2007 - 00:00 | Son Güncellenme:

.

Antep usulü kahvaltı

Üsküdar Altunizade'deki Millet Parkı'nın karşısında beş yıldır et ve kebap çeşitleriyle hizmet veren Mabeyin Restoran'ın kahvaltı sofrası da İstanbulluların beğenisini kazanıyor. Mesleğinde 32 yılını dolduran restoranın sahibi Mustafa Demircan, "Gaziantep kültürünü yaşatmak için, İstanbul'da bir ilk olarak Gaziantep kahvaltı sofrası kurarak hizmet vermeye başladık. Kısa sürede Gaziantep kültürünü ve sofrasını beğenen insanların akınına uğradık. Cortlak kebabı (ciğer kebabı), beyran çorbası, katmer, kaymak batırma, nohut dürüm, Antep peyniri, Antep dolması, köncülü ekmek (susamlı ekmek) ve su böreğinden oluşan kahvaltı yemekleri Gaziantep'den getirilen malzemelerle özel olarak eğitilmiş aşçılarımız tarafından üretiliyor" dedi. İstanbul'un seçkin kebap restoranlarından Mabeyin, Gaziantep sofrasının zengin çeşitleriyle pazar günleri de kahvaltı hizmet vermeye başladı. Yöresel kahvaltılar, Gaziantep'ten gelen özel malzemelerle hazırlanarak, müşterilere sunuluyor. Demircan, 1977 yılında da Türkiye'de şöbiyet tatlısını ilk olarak kendisinin imal ettiğini belirterek, "Gaziantepliler genellikle sabah kahvaltı yapmadan evden çıkar ve çarşıda az önce saydığımız yemeklerle kahvaltı yapar. Gaziantep kültürünü beğenenler ve değişik bir kahvaltı keyfi isteyenler için bu geleneği pazar günleri İstanbul'a getirmek istedik. Beklentimizin üzerinde bir taleple karşılaştık" diye konuştu. Yemeklerde kullanılan malzemelerin itinayla seçildiğini belirten Demircan, sucuğun yalnız kendileri için Ergezen tarafından özel olarak hazırlandığını söyledi. Her pazar günü Gaziantep kahvaltı sofrasıyla İstanbullulara hizmet veren 420 kişi kapasiteli Mabeyin Restoran günlerde de kebap severlere farklı lezzetler sunuyor. Birçok meslek kuruluşu ve dernek tarafından çok sayıda ödül alan Mabeyin 2006 yılında da "yılın kebapçısı" ödülüne layık görülmüştü. Yılın kebapçısı