Cadde Asyalı nefretine Hollywood çağrısı

Asyalı nefretine Hollywood çağrısı

20.03.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Hollywood’un ünlü isimleri, ABD’de Asyalı toplumlara artan saldırıları kınayarak, sosyal medya hesabından çağrılarda bulundu.

Asyalı nefretine Hollywood çağrısı

Hafta içinde ABD’nin Georgia eyaletinde, üç farklı masaj salonuna düzenlenen silahlı saldırılarda, aralarında Asya kökenli kadınların da bulunduğu sekiz kişi öldü. Pandeminin başından bu yana Asyalılar’a yapılan saldırıların yüzde 150 oranında arttığı ülkede, sosyal medya üzerinden ‘Asyalı Nefretine Son Ver’ (Stop Asian Hate) hareketi başladı. Dünyaca ünlü isimler Instagram hesaplarından etiketleri paylaşarak düşüncelerini açıkladı.

Haberin Devamı

Rihanna, “Atlanta’da yaşananlar vahşice ve trajiktir. Nefret, kontrolsüzce sürdürüldü ve bu iğrenç bir durum. Asyalı toplumlar için gerçekten çok üzgünüm” diye yazdı.

Demi Lovato, ırkçılıkla mücadele eden dernekleri paylaşırken, Thomas Sadoski ise yaşananların ABD’ye yakışmadığını belirtti. Julianne Moore da “Kadın düşmanlığı ve ırkçılık nefret dolu ideolojilerdir ve Amerika’da silaha kolay ulaşımla birlikte çok daha ölümcüldür. Kongre harekete geçmeli. Daha sıkı silah yasalarına ihtiyacımız var” açıklamasını yaptı.