Cadde Atiye: Bizi notalar ve melodiler kavuşturdu

Atiye: Bizi notalar ve melodiler kavuşturdu

08.01.2022 - 07:03 | Son Güncellenme:

Üç yıl aradan sonra ‘Ses Seda Yok’ şarkısını çıkaran Atiye, eşi Erol Sebebci için “Müzik aşkı bir araya getirdi bizi. Notalar ve melodiler kavuşturdu” dedi.

Atiye: Bizi notalar ve melodiler kavuşturdu

Evlenip anne olan Atiye, üç yıl aradan sonra ‘Ses Seda Yok’ şarkısı ile hayranlarının karşısına çıktı. Bir dünya müziği albümü yaptığını söyleyen şarkıcı, “Her ay bir parça yayınlayarak ilerleme kararı aldık. Üç ya da dördüncüden sonra albümü dijital dünyada sunacağız” diyor. Atiye ile titizlikle hazırlandığı yeni çalışmasını ve Erol Sebebci evliliğini konuştuk.

Haberin Devamı

- Yeni şarkınızda da dediğiniz gibi uzun süredir sizden ‘Ses Seda Yok’tu. Son üç yılınız nasıl geçti?

Yine müzik yaparak geçirdim ve üretmeye devam ederek... Kocaman 10 şarkıdan oluşan bir albüm hazırladım. Pandemi sürecinde kendi içimdeki dünyanın üretkenliği fazlaydı. Yeni parçaların oluşum süreciyle geçti.

- Eşiniz Erol Sebebci ile tanışmanızın ilginç bir öyküsü var mı?

Müzik aşkı bir araya getirdi bizi. Notalar ve melodiler kavuşturdu.

- Evlilik kararını nasıl aldınız?

Teklif etti, kabul ettim (gülüyor).

- Düğün pandemiden sonra mı olacak?

Almanya’da aile arasında küçük bir kutlama yaptık. Sevdiğimiz insanların hepsi ayrı ayrı ülkelerde ve ayrı şehirlerde olduğu için herkesi bir araya getirmeyi başarabilirsek, bir de pandemi biterse düğün yapmayı düşünüyoruz.

Haberin Devamı

- Kızınız FerahFeza 2.5 yaşında oldu bile... Çocuktan sonra hayatınızda neler değişti?

Bazı karakteristik özelliklerimde değişiklik oldu sanki. Mesela eskiden tek bir şeyde bile zorlanırken, annelikle birlikte her şeyi aynı anda yapmayı öğreniyorsun. Her şeye yetişeceğime inanmaya başladım.

- Eşiniz de prodüktör ve müzik yönetmeni. Birbirinizi nasıl besliyorsunuz?

İki müzisyenin kolektif üretimi her zaman sağlıklı sonuçlar vermeyebilir ama bizim farklı disiplinlerimiz birbirini besliyor. Üretimin bol ve renkli olmasını sağlıyor. Fikir farklılıkları ve yeni bilgiler ikimizde de heyecan yaratıyor.

- Yeni şarkınıza katkısı oldu mu?

Tabii ki de oldu. Kendisi ‘Ses Seda Yok’un aranjörü. Albümün de prodüktörü. Aynı zamanda albümde hem kendi hem de ortak yaptığımız bestelerimiz var.

‘Üç ay Hindistan’da kaldık’

- Yeni çalışmanızın hikayesini nasıl anlatırsınız?

Bir dünya müziği albümü hayalim vardı. Birçok tarzın buluştuğu, canlı müziğin ön planda olduğu, her şarkının başka bir hikaye anlattığı ve aynı zamanda tüm albümün bir bütün olduğu bir proje. 2018’de hazırlıklara başladık. Sadece kendi bestelerimiz olsun istedik fakat çalışırken ve araştırırken ‘Ses Seda Yok’un orijinal haliyle karşılaştık. Devamlı tekrar eden melodisinden ve hissettiridiği duygulardan o kadar etkilendim ki, mutlaka albümde olmasını istedim. Aslında sözü bestesi anonim olan geleneksel bir Qawwali eseriymiş.
Tamamen yeni sound’larla, ritim ağırlıklı ve aynı zamanda eski duygusunu kaybetmeyecek şekilde bir aranje hazırlamak istedik. Bunun için ve albümdeki diğer tüm besteler için ilk etapta Yunanistan’a gidip özel el yapımı perküsyonlar yaptırdık. Sonrasında üç ay Hindistan’da kaldık. Hem klasik Hint müziği eğitimi almak için hem de çok beğendiğim büyük müzisyenlerle kayıtları yapmak için... Türkiye’ye döndüğümüzde albümü tamamladık. ‘Ses Seda Yok’ bu albümün ön habercisi diyebiliriz. Yeni olsa da şimdiden emeklerimizin karşılığını almak, anlaşılmak çok mutlu ediyor.

Haberin Devamı

- Albüm ne zaman çıkacak?

Yeni dönem yayın anlayışı içinde şarkıları yayınlamaya başladık. Albüm hazır ama bölerek her ay bir şarkı yayınlayarak ilerleme kararı aldık. Üç yıl sonra dönüşte fazla şarkıları elde bekletmek istemedim. Üç ya da dördüncü parçadan sonra albümü dijital dünyada yayınlayacağız.

Haberin Devamı

- Bu dönemde albüm yapmak riskli değil mi?

Risk almak iyidir. Her gün aynı yolda yürümekten, aynı yemeği yemekten sıkılırsınız. Yeni müzikler keşfetmeyi seviyorum. Çok farklı müzik türlerini dinlerim. Üretime de zaman içinde yansıdı.

Atiye: Bizi notalar ve melodiler kavuşturdu
‘Bol konserli zamanlar hayal ediyorum’

- Almanya’ya gidiş gelişleriniz devam ediyor mu?

Ailemin büyük bölümü Almanya’da olduğu için sık sık gidiyorum.

- Orada nasıl bir hayatınız vardı?

Muhteşem renkli, multikültürel, sevgi ve müzik dolu, çok kalabalık, bol kedili bir evde büyüdüm. Rolling Stones, Queen, Sezen Aksu, Gipsy Kings, Mezdeke ve Michael Jackson hepsi aynı evde çalıyor, öyle düşünün...

- 2022’den beklentileriniz neler?

Pandemide 10 yeni beste daha hazırladık. Onların bazılarının sözlerini yazdık ve prodüksiyona başlayacağız. Bol konserli zamanlar hayal ediyorum tüm müzisyenler adına.

‘Müziğimi piyasayı değerlendirerek yapacak değilim’

- Son dönemde müzik piyasasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Müzik piyasasını değerlendirmek için ne merakım ne de araştırmaya vaktim var. Ben tamamen başka bir kanaldayım. İlham aldığım yerler çok daha farklı. Müziğimi piyasayı değerlendirerek yapacak tarzda biri değilim. Ama gönlüm her şeyin güzel olmasını diliyor.

Haberin Devamı

- Pop müzikte kral ve kraliçe polemiği var. Sizce popun kral ve kraliçesi kim?

Benim için Sezen Aksu her zaman başka bir yerde duruyor. Yeni nesilden de sevdiğim isimler var. Üretim durmadığı sürece herkes kral ve kraliçe. Son kararı her zaman dinleyici verir. Zaman da belirler.