Cadde Ayla oyuncuları kim? Ayla filmi gerçek mi, konusu nedir? İşte, Ayla oyuncu kadrosu

Ayla oyuncuları kim? Ayla filmi gerçek mi, konusu nedir? İşte, Ayla oyuncu kadrosu

25.05.2021 - 22:11 | Son Güncellenme:

Ayla filmi, Kore savaşı sırasında yaşanan trajik bir olayı beyazperdeye yansıtmıştır. Oyuncuları ve konusunun yanı sıra hikayenin gerçek olup olmadığı da merak konusu. Ayla filmi, televizyon ekranlarında oldukça ilgiyle takip ediliyor. İşte, Ayla oyuncu kadrosu...

Ayla oyuncuları kim Ayla filmi gerçek mi, konusu nedir İşte, Ayla oyuncu kadrosu

Yönetmenliğini Can Ulkay'ın, senaristliğini ise Yiğit Güralp'in üstlendiği Ayla filmi, 2017 yılında vizyona girdi. Film Türkiye ve Güney Kore ortak yapımıdır. 1950'li yıllardaki Kore Savaşı sırasında yaşananları sinema salonlarına getiriyor. Ayla filmi oyuncuları haberimizde.

Haberin Devamı

AYLA FİLMİ KONUSU

1950 yılında Kuzey Kore, Güney Kore'ye saldırdığında Birleşmiş Milletler'in yaptığı yardım çağrısı sonucu Türkiye, Kore'ye bir tugay gönderir. Her şey gönderilen tugayın içindeki askerlerden birisi olan Süleyman Astsubay'ın gece savaş meydanında annesi babası öldürülmüş küçük bir kız bulmasıyla başlar. Sıra 5 yaşındaki küçük kıza isim vermeye gelince Süleyman Astsubay "ay gibi yüzü var zaten ay ışığında bulduk" diyerek Ayla ismini verir. 15 ay boyunca Ayla'nın bakımını üstlenen Süleyman Astsubay'ın artık Türkiye'ye dönmesi gerekmektedir. Devamında üst düzey kişilerin devreye girmesi ile Ayla Kore'deki Türk askeri misyonunca kurulmuş Ankara Okulu'na başlar. Ayla'yı bırakıp gitmek istemeyen Süleyman Astsubay onu Türkiye'ye götürmek için birçok yolu dener fakat bir türlü Güney Kore yasalarını aşıp Ayla'yı Türkiye'ye dönerken yanına alamaz. Savaş günlerini geride bıraktıktan 60 yıl sonra Ayla ve Süleyman Dilbirliği Güney Kore'de, Ankara Parkı'nda tekrar bir araya gelirler.

Haberin Devamı

AYLA FİLMİ GERÇEK Mİ? 

Türk sinemasının en çok izlenen yapımları arasında olan Ayla, Kore Savaşı sırasında yaşanan gerçek bir hikâyeden uyarlandı.

AYLA OYUNCULARI

İsmail Hacıoğlu
Çetin Tekindor
Kim Seol
Lee Kyung-Jin
Ali Atay
Taner Birsel
Mehmet Esen
Murat Yıldırım
Erkan Petekkaya
Eric Roberts
Kim Byoungsoon
Altan Erkekli
Cade Carradine
Meral Çetinkaya
Büşra Develi
Sinem Öztürk Uslu
Ali Barkın
Burç Kümbetlioğlu
Duygu Yetiş
İlber Gürtunca
Caner Kurtaran
Damla Sönmez
Kang Yeon Jeong
Nilgün Kasapbaşoğlu
Koray Ergün
Mine Teber
Esra Dermancıoğlu
Claudia Kooij
Johnny Young
Chaby Han