Geri Dön

Aytaç Yörükaslan kimdir?

Ünlü sanatçı Aytaç Yörükaslan hayatını kaybetti. Aytaç Yörükaslan solunum yetmezliği ve mide kanaması teşhisiyle kaldırıldığı hastanede vefat etti. Aytaç Yörükaslan kimdir? İşte ayrıntılar..

Aytaç Yörükaslan kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, emekli sanatçısı Aytaç Yörükaslan hayatını kaybetti.

Aytaç Yörükaslan, 1937 yılında doğdu. Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu olan Yörükaslan, önce Cep Tiyatrosu'nda daha sonra İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda çalıştı.

2002 yılında Şehir Tiyatrosu'ndan emekli olan Aytaç Yörükaslan, mimarlık mesleği gereği, pek çok tiyatro binasının yapımına da imza atmıştır.

Aytaç Yörükaslan'ın cenazesi, 27 Şubat 2015 Cuma günü Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde saat 10.30'da düzenlenecek anma töreninden sonra, Şakirin Camii'nde kılınacak öğle namazını müteakip Karacaahmet Mezarlığı'nda toprağa verilecektir.

Oynadığı Oyunlardan Bazıları: Baş Sayfa, Eyüp Üzerine Oyun (1960), Bozguncu, Sabır ve Sebat, Hacı Yatmaz, Lütfen Dokunmayın, Tuzak (1961), Aman Avcı, İktidar, Güneş Batarken, Macbeth (1962), Avluya Bakan Pencere, Yedinci Köpek (1963), Kuru Gürültü, Elektronik Beyin (1964), Coriolanus, Hamlet, Hepimiz Bir Kişi İçin (1965)

Süper Baba'nın milli piyangocusu ve Sıcak Saatler dizisinin marangozu, mimar, oyuncu ve yönetmen Aytaç Yörükaslan, solunum yetmezliği ve mide kanaması teşhisiyle kaldırıldığı hastanede sabaha karşı gözlerini yumdu.

Filmografi
Bebeğim - 2006
Şubat Soğuğu - 2004
Yusuf Yüzlü - 2003
Kimsecikler - 1999
Sıcak Saatler - 1998
Mektup - 1997
80. Adım - 1996
Kurtuluş - 1996
Kız Kulesi Aşıkları / Hera ile Leandros - 1993
Süper Baba - 1993
Kuş Sayfaları - 1990
Aşk Filmlerinin Unutulmaz Yönetmeni - 1990
Sis - 1988
Zalimler - 1966
Ay Yıldız Fedaileri - 1966

28 Kasım 2020 Magazin Haberleri Bülteni28 Kasım 2020 Magazin Haberleri Bülteni
Cadde Yazarları

İlginizi Çekebilecek Diğer Haberler

Sıradaki Haber

Türkiye’nin haber yaşam platformu Milliyet Dijital yenilendi!

Uygulama ile devam et, gündemi kaçırma!

Şimdi DeğilHemen Keşfet