Cadde Kuruluş Osman Bala Hatun kimdir, oynayan kim? Özge Törer nereli, kaç yaşında?

Kuruluş Osman Bala Hatun kimdir, oynayan kim? Özge Törer nereli, kaç yaşında?

19.05.2021 - 20:47 | Son Güncellenme:

Bala Hatun kim? Osmanlı Devleti'nin kuruluş sürecinin işlendiği Kuruluş Osman dizisinde Osman Bey'in ilk eşi olan Bala Hatun tarihte kimdir merak ediliyor. Dizide Bala Hatun'u canlandıran Özge Törer kim? İşte, Osman Bey'in eşi Bala Hatun hakkında detaylar...

Kuruluş Osman Bala Hatun kimdir, oynayan kim Özge Törer nereli, kaç yaşında

 Kuruluş Osman dizisi ATV ekranlarında büyük beğeni ile takip ediliyor. Dizinin kadrosunda yer alan oyuncular ise dikkat çekiyor. Osman Bey'i Burak Özçivit canlandırırken ilk eşi Bala Hatun'u ise Özge Törer oyuyor. Peki, tarihte Bala Hatun aslında kim?

Haberin Devamı

BALA HATUN KİMDİR?

Râbi'a Bala Hâtun'un hayatı hakkında ayrıntılı bilgi yer almıyor. Şeyh Edebali'nin kızı ve Alâeddin Paşa'nın annesi olarak bilinen Rabia Bala Hatun, Osman Gazi ile 1289 yılında evlenmiştir.

ÖZGE TÖRER KİMDİR?

Törer, 1998 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Muğla Sıtkı Kocaman Üniversitesi Sahne Sanatları Bölümü’nde eğitimini sürdüren oyuncu, ilk oyunculuk deneyimini Kuruluş Osman dizisi ile elde etti.

ATV ekranlarında yayınlanmakta olan Kuruluş Osman dizisinde Bala Hatun karakterine hayat veren Özge Törer, 1.68 metre boyunda, 56 kilo ve Koç burcudur.