Cadde Banu Alkan çok nankör

Banu Alkan çok nankör

22.10.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Banu Alkan çok nankör

Banu Alkan çok nankör


Bestecisi ve müzik direktöründen “Afroditöe ağır suçlama: “Titanic gibi batmıştı. Çıkarıp, yüzdürdüm. Bana ihanet etti"


       Ünlü besteci, şarkıcı ve müzik yönetmeni Kadir Tapucu, üç yıldır birlikte çalıştığı Banu Alkan’ı vefasızlıkla suçladı. Banu Alkan’ı Türkiye’nin Madonnası yapmak için yola çıktığını anlatan Tapucu, şunları söyledi:
       “Hesapta ‘Türk sinemasının Afrodit’iydi. Ama 10 yıldır film bile çekmiyordu. Banu Alkan, Titanic gibi batmıştı. Tıpkı Titanic gibi onu da kurtarmak için birçok insan, defalarca uğraşmış ama başarılı olamamıştı. Ben el atıp, o batığı çıkardım. Okyanuslara doğru yüzdürmeye başladım. Ama o küçük hesaplar peşine düştü ve bana vefasızlık etti. Kendisini yeniden dirilten ekibe dirsek çevirdi. Üç yıl gece gündüz demeden onun için çalıştım. Daha bir kuruşunu almadım. İlk tekmeyi bana attı. Parayı buldu, bizi satıp, kaçtı."
       Tapucu, Alkan’ın çıkardığı “Neremi" adlı ilk albümüyle “Dansa Kaldır" isimli single’da yer alan eserlerin çoğuna besteci, söz yazarı olarak imza attığını ve iki çalışmasının da müzik direktörlüğünü üstlendiğini vurguladı. Tapucu, sözlerini şöyle sürdürdü:

       Alay konusu oldu
       “Yola çıkarken Banu Alkan’a, onu Türkiye’nin Madonnası yapmak istediğimi anlattım. Yaptığım şarkılar da o formata uygundu. Zamanla kendisi bu çerçeve dışına çıktı. Türkiye’nin alay konusu haline geldi. Herkes kendisine gülüyor, onunla alay ediyor. Ama o bunu iyi bir şey sanıyor. ‘Şöhreti yeniden yakaladım’ diyor."
       “Banu Alkan’a üç yıl emek verdim, bu noktaya getirdim. Onu iyi bir şarkıcı yapabilmek için 30 yıl daha çalıştırmam gerektiğini anladım" diyen Tapucu, sözlerini şöyle noktaladı:
       “İlk kaseti 32 bin sattı. Alay konusu bir insan haline geldiği için ikinci kaset satmadı. Tirajı dört bin 250’de kaldı. Şirketi 15 milyar zarara uğrattı. Bizim üç - dört milyar istediğimiz konserlere Banu Hanım 300 milyon liraya gitti. 2001’in nisan ayına kadar menajerlik hakkı ortaklarım Mehmet Bölükgiray ve Gökhan Akdolun’la bende... Ama kazandığı paradan şimdiye kadar bize bir kuruş ödemedi. ‘Mahkemeye gidin’ dedi. Yetmedi, gidip Erol Köse’yle menajerlik anlaşması yaptı. Enerji Prodüksiyon olarak onu mahkemeye vereceğiz."