Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

ASUMAN KRAUSE
OKUYUCU İÇİN ÖNEMLİ UYARI: Birazdan okumaya başlayacağınız hatta başladığınız 10 A 10 oyunundaki tüm bilgiler her zamanki gibi gerçektir! Michael Jordan'ı Chicago Bulls'a kazandıran unutulmaz genel menajer Jerry KRAUSE ile Asuman KRAUSE arasında Jordan hayranlığı dışında ortak bir nokta yoktur. Ama kızımızın hayatında ünlü yok değil çoktur.
NBA'in büyük yıldızlarından Dallas Mavericksli Dirk Nowitzki ile Asuman aynı basketbol salonunda yetişmiştir. Nowitzki'nin Alman Milli Takımı'ndan arkadaşı Okulaja Asuman'ın da kankisidir. Asuman Alba Berlin'de forma giymiş, Alman Genç Milli Takım kampına davet edilmiştir. Berlin şehrinin en iyisidir. Tanınmış bir yıldız olmayan Godian adındaki Hırvat basketbolcunun aşkıyla yanmış, birebir maç yaparken kaçan topu almaya gittikleri anda öpüşme hayalinin suya düştüğüne de bir o kadar yanmıştır.
Hayal kırıklığı Türkiye'ye döndüğünde daha da artmış. Asuman yaşıtı kızlar gibi sevgilisi ile buluşmak için değil streetball maçlarına gitmek için 'yalan' söylemek zorunda kalmış. Anne Gülseren Hanım kızını maç yaparken basmış, cıngar çıkarmış ve sonunda sevenleri ayırmış! 10 A 10 geçmişe sünger çekiyor, Asuman'ı bir başka gözağrısı salon futboluyla buluşturuyor. Asuman da beni kaleye, kendini forvete layık görüyor, 'Gök Mavili' formayla da Dünya Kupası öncesi rengini belli ediyor :)


10A10 HATIRASI
ASUMAN KRAUSE




10’A SORDUK ASUMAN KRAUSE YANıTLADI
1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Sigara içmemeyi öğretti. (Çakmak var mı?! :) Takım ruhunu ise bir türlü öğretemedi. Dokuz yaşından beri basketbolda topu alır götürürdüm. Çünkü takımın yıldızıydım :)
'Jordanvari' kaslı mükemmel fiziğimi de basketbola borçluyum :)
2- BEN SPORCUNUN ... ... ... SEVERİM! Nicolas Anelka gibi yakışıklısını, Roberto Carlos gibi geniş aile babasını ve geniş baldırlısını, (Carlos gibi bacaklarım olsun 100 milyar borcum olsun :) Lugano gibi Uruguaylı olanını severim.
3- ORADAYDIM! Buenos Aires'te olup da “oradaydım” demem gereken Boca - River derbisinde maalesef statta değildim. Boca ile River birbirini yerken, ben Wipe Out maçı yapıyordum.
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! Fenerbahçeliydim, Galatasaraylı oldum. Ardından Beşiktaşlı, sonra da Trabzonlu :) Yok, şaka şaka :) Hagi hayranı bir Fenerbahçeliyim. Ama en çok sevdiğim, çocukluğumdan beri her şeyini taklit ettiğim büyük basketbol fenomeni Michael Jordan. Ona aşıktım.
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA ... Milli Eğitim Bakanı’yla kanka olup, sporun ilkokuldan başlamasını sağlardım. Almanya'daki çocukların herhangi bir sporda elde ettikleri başarı karnelerine not olarak geçiyor. Bir de takımlarımızdaki yakışıklı erkeklerin çoğalmasını sağlardım :)
6- ARAMIZDA KALSIN ... Güney Afrika'daki Dünya Kupası'na gitseydim, çok önemli bir maç esnasında sahaya dalacaktım! Adımın Asuman olduğu kadar buna inanın. Türk bayraklı tişörtümle sahada Milla gibi dans edip, Türkiye'nin adını bütün dünyaya duyuracaktım! Fear Factor programı çekimlerine gitmesem bunu yapacaktım ama kısmet değilmiş :)
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Boca Juniors tişörtüm, Michael Jordan baskılı neredeyse her şey, Alman Genç Milli formam, Alba Berlin formam var. Bir de Zidane'la Moskova'da çektirdiğim fotoğraf.
8- AH KEŞKE ... Tabii ki basketbolcu olmak isterdim ama içimde bir de su balesi yapmak var. Yaz tatillerinde, bacağı su üstünde ama kendisi ortada olmayan birini görürseniz bilin ki o benim :) Burnuma mandal takarak, arkadaşlarımın karşısında hemen su balesi yaparım.
9- ASLA ‘ASLA’ DENMEMELİ AMA ASLA ... Doping yapmam ve sonrasında o kapsüllere 'Pinkeln' yapmam. Benim gibi zarif bir kadına o eylemin Türkçe’sini söylemek yakışmaz. Anlayan anlar :)
10-BU SORUYU MUTLAKA SORARDIM! Asuman Krause soruyor: Michael Jordan'ı basketbol oynarken izleyebildin mi? Asuman Krause cevaplıyor: Durumumuz hiç olmadı ki ağbi!

BİREBİR
EKSTREM: FEAR FACTOR 3
JERRY KRAUSE: BABA YARISI :)
TELEGOL: EN FAVORİ PROGRAMIM
MİLLİ TAKIM: ALMANYA’DA OLDUM, TÜRKİYE'DE OLAMADIM
BUNDESLİGA: DEUTCHLAND DEUTCHLAND UBER ALLES!
VÜCUT ÇALIMI: HAGİ GELSİN, ÇALIMI BENDEN ÖĞRENSİN
ELLE KONTROL: HİÇ TASVİP ETMEDİĞİMİZ HAREKETLER
OMUZ DARBESİ: ÇOK YAPIP SALAĞA YATMIŞLIĞIM VARDIR
HAVA MÜCADELESİ: RİJKAARD - VOELLER KAVGASI
TOZLUK: GİYİYORUM, TEMİZLİĞİ ÖYLE YAPIYORUM :)

HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF
ASUMAN KRAUSE


"Fear Factor 3'te Jordan'la Nowitzki'yi yarıştırmak isterdim"
ASUMAN KRAUSE