Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray Lisesi mezunu ama koyu Beşiktaşlı babası Celalettin Bey, 30 Ağustos'ta doğmasını bekledikleri biricik bebeklerinin ismini çoktan hazırlamış. Zafer!
Gel gör ki, güzel yavru dünyaya geliş tarihini de babasının erkek çocuk beklentisini de taca çıkarmış! Ama babasını sadece bu konuda yanıltmış. Sonra kahramanı, babasının hayalindeki erkek, pardon, kız olmayı başarmış :)
Çalımını atmış, erkekleri peşine takmış! Bunları yaptığı yer futbol sahasıymış. Sadece çalım mı? Gözlerimle görmesem, inanmazdım! Vole vuruyor, röveşata deniyor, topla cambazlıklar yapıyor. Sonra da topun peşinde mutlulukla çığlığı basıyor:
"Şu an gerçekten İnönü'de miyim? Hayallerin gerçek olduğu yerde miyim?!"
Nasıl da çocuklar gibi şen. "Futbolu seviyorum" diyenler Begüm'ü gördükten sonra bir kez daha düşünsünler lütfen!
'Futbol = Aşk = Erdil Yaşaroğlu' formülünün dışındaki Begüm'ü merak edenler, 10 A 10 'a okumaya devam ederler :)



10A10 HATIRASI

BEGÜM KÜTÜK


10’A SORDUK BEGÜM KÜTÜK YANıTLADI
1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Ne kadar uğraşsan, mücadele etsen, çalışsan da bazen olmayınca olmayacağını öğretti. Şans meleği bazen seni unutabiliyor :) Tavladaysa sürekli kazanabilecek kadar iyi olduğumu öğretti :)
2- BEN SPORCUNUN ... ... ... SEVERİM! Kamerunlu Milla gibi eğlencelisini, Fransız Cantona gibi yakaları kalkık formalısını, havalısını, Kaka gibi tuhaf isimlisini severim :)
3- ORADAYDIM! Göztepe - Karşıyaka maçındaydım! 16-17 yaşlarındaydım. Beşiktaşlıyımdır ama bir yanım da köklü Göztepelidir. Deplasmanda Karşıyaka'yı yendik, geldik. Vapurdaki coşkuyu da, sahildeki meşaleleri de unutamıyorum.
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! Çarşı'yı seviyorum. Hayata dair ne varsa Çarşı'nın pankartlarındadır. 'Hayatının yarısını siyah, yarısını beyaz geçiren büyük Beşiktaşlı Michael Jackson, ruhun şad olsun' diye pankart açtılar. Yaratıcılık bu, duruş bu işte!
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA ... Tüm şehirlere bisiklet yolu yaptırırdım. Bisiklet gibi güzel, çevreci ve sağlıklı bir ulaşım aracı yok. Bir de yine şehir hayatına renk ve zevk katacak roller-blade yapılabilecek güzellikte zeminleri çoğaltırdım. Trafikte, motor ve bisiklet kullananlara zorluk çıkaranlara büyük cezalar verilmesini de sağlardım.
6- ARAMIZDA KALSIN ... Çekimler sırasında en büyük kozum röveşatayı tam yapamadım. Hamlamışım, paslanmışım. Bir de, sporda çok iyi olmama rağmen bilardoyu bir türlü oynayamıyorum.
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Her türlü motor aksesuvarım, bol eşofmanlarım, bu röportaj için Beşiktaş Kulübü'nün hediye ettiği 100’üncü yıl formam, masa tenisi raketim ve toplarım var. Daha bir sürü şey var, ama aklıma ilk olarak bunlar geldi.
8- AH KEŞKE ... Delgado geçen sene sakatlanmasaydı. Şampiyonluğumuzu tekrarlayabilirdik.
9- ASLA ‘ASLA’ DENMEMELİ AMA ASLA ... Spor yaparken tayt ve streç body tarzı şeyler giyemiyorum. Yükseklik korkum nedeniyle bazı sporları yapmayı aklımdan bile geçiremiyorum.
10-BU SORUYU MUTLAKA SORARDIM! Begüm Kütük soruyor: Benim bu kadar iyi Beşiktaşlı olduğum biliniyor muydu? Begüm Kütük cevaplıyor: Maalesef hayır. İnönü'de soyunma odasına girebilen ilk dişi kartal oldum. Var mı ötesi?


BİREBİR
YELKEN: FLOPÇUYUM
TEKME: ÇAKTIRMADAN
İLHAN MANSIZ: BAHTSIZ
ARDA TURAN: ARKADAŞIMIN AŞKI
DÜŞME POTASI: ÇOK GÜZEL DÜŞERİM
AVRUPA FATİHİ: -YMİŞ GALATASARAY
GÖZTEPE: SARI KIRMIZININ EN SEVDİĞİM HALİ
NOUMA: GELMİŞ GEÇMİŞ EN YAKIŞIKLI BEŞİKTAŞLI
GÖĞÜS PASI: ÇOK SEVERDİM AMA BİR KIZ OLARAK ZOR YAPARDIM
ANONS: BAYAN TARAFTARLARIN TRİBÜNE GELMESİ İÇİN ÖNEMLİ


HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF

BEGÜM KÜTÜK


36 hafta sonra 10 A 10 ekibi hazırlık kampına gidiyor. Çok yakında yeni sezonu açıyor :)

TEŞEKKÜR: PUMA - BJK KULÜBÜ - ERDİL YAŞAROĞLU