Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

KONUŞTURAN FOTOĞRAF

BENİMLE OYNAR MISIN


OYUNUN AMACI:
* Kutuları sıralı veya sırasız okumak, eğlenmek ve bilmiyorsak öğrenmek.
* isterseniz ‘Hafıza Testi’ni yanıtlamak. Hafıza Testi’nin yanıtları yazımızdaki satırlarda gizli.
* Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com’a atabilirsiniz.
* Sonrası? Sürpriz.

OKUMUŞ ÇOCUKLAR
ON BİR FUTBOL ÖYKÜSÜ
En iyi futbol takımı 11 öyküden oluşur! En başarılı takımın arkasında ise Nobel ödüllü bir yazar vardır! Evet, doğru duydunuz. Çok mu şaşırdınız? O halde 'On Bir Futbol Öyküsü' kitabını okuma vaktiniz geldi. Eğlence ve sporun birleştiği bir alan olan futbol, aynı zamanda bilim ve sanatın keyifle kesiştiği bir nokta. Bu oyunun Nobel ödüllü oyuncuları olmasa da, bu ödülü kazanmış bir yazarı var: Camilo José Cela.
Kitabın isminden de anlaşılabileceği gibi 11 farklı futbol temalı öyküyü birleştiren yazar, oyuncu-antrenör ve taraftar üçgenindeki farklı hayatların tüm güzelliklerini mizahi bir şekilde resmediyor. Okurken başınız dönüyor. Kelimelerin duygusal deparlarına, noktalama işaretlerinin bitiricilik becerilerine ve sayfaların kollektif oyununa kendinizi kaptırıyorsunuz. Her öykü ile bambaşka hayatlara giderken, edebiyat ve futbolun birlikteliğinin etkisini hissediyorsunuz. Çok mu abartıyorum?
O halde kitabın kapağını kaldırın :)

SANAL GERÇEK
ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER:
* 90 dakika sonunda 1 puana razı olmayan takımı ikna çabaları sürüyor. (zululand bildirdi)
* Galatasaray idmanına sakatlıkları yüzünden hiçbir futbolcu katılmazken, yapılan çift kale maçta Hagi Tugay'ı 2-1 yendi. (cerkes bildirdi)
* Tesisleşme faaliyetlerine hız veren Gerede Gençlikspor, Bolu Dağı'nda 'Kendin Pişir Kendin Ye Lokantası' açtı. (hadron Brüksel'den bildirdi)
* Aylardır kondisyoner eşliğinde çalışan Milan Baros, kendi fitness salonunu açarak iş hayatına atıldı. (lombak bildirdi)
* MIchel PlatInI: "Avantaj kuralı yerine, adamın devam etti" kuralını getirmeye çalışıyoruz” dedi. (ufukdogus bildirdi)

OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM
GRAN TURISMO 5
'Bir ayağınızı gaz pedalına basarken diğerini de frenden çekin, ana yola doğru çıkın. Sinyal verin, yavaşça hızınızı... Olsun, size çarpan araba önemli değil. Baştan başlayın!' Otomobil simülasyonu dediğimizde aklımıza ilk gelen isim olan Gran Turismo, 6 yıldır beklenen sürümü GT5 ile karşımızda. CD kitapçıkları da dahil olmak üzere her şeyiyle Türkçe olan oyun, Playstation 3 konsoluyla oynanıyor.
Oyunda başarıya ulaşmak için direksiyon, pedal ve vites üçlüsünü ne kadar iyi kullansanız da; hasarlı parçalar nasıl değiştirilir, hangi aracın yol tutuşu daha iyidir, hangisini satın almak gerekir? gibi uzadıkça uzayan soruların yanıtlarını da bilmeniz gerekiyor. Binden fazla birebir araç modeli, online yarış imkanı ve özel bölümleri ile otomobil tutkunlarının düş dünyası olan GT5'in bir de hayat kurtaran eksiği var: İstanbul trafiği:)

BENİMLE OYNAR MISIN


ADIM ADIM GT5
* 200 bin dolar ile başladığınız oyunda para kazanıp farklı araçlar alabiliyorsunuz.
* 60 farklı sınava girip lisans almanız gerekiyor.
* Yağ, boya, lastik gibi gerekliliklerin bakımını aksatmamalısınız.
* 16 online oyuncu ile aynı anda yarışabiliyorsunuz.
* 3 boyut destekli televizyonunuz varsa, oyun daha da gerçek olacak.
Ek olarak: Başlamadan, GT serisinin efsane şarkısını dinlemenizde fayda var. The Cardigans’dan geliyor: My Favourite Game :)

UNUTULMAZ
BENİMLE OYNAR MISIN


Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu efsane halterci Naim Süleymanoğlu, 13 Aralık 1986’da Türkiye’ye iltica etti. 'Cep Herkülü' ülkemize büyük mutluluklar yaşattı.

HAFIZA TESTi

Tüm bilgiler yukarıdaki köşemizde mevcuttur. Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com'a bekliyoruz.

* GranTurismo’da yarışmak için kaç sınavdan geçmeniz gerekiyor?
* Onbir Futbol Öyküsü’nün Nobel ödüllü yazarı kimdir?
* Naim Süleymanoğlu kaç yılında Türkiye’ye iltica etmiştir?