Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

BONCUK YILMAZ



Yaban’ın “Pınaarrrrrrrrrr” diye haykırdığı, o delidolu adama “Şaşşşkın” diyebilen tek kişi Boncuk Yılmaz Haneler’deki gibi zarif hatta naif. Ama o da ne! Bir anda bana “Kepaze yayı” diyor. Yahu tamam ilk kez elime yay ve ok alıyorum ama Boncuk neden bana böyle sesleniyor? Bu sözü kafamda atıp tutarken “Haydi sana çile çektireceğim” deyince kafam karışıyor. Kalbim kırılıyor. Aynı dili konuşmuyoruz gibi geliyor. Boncuk’tan okçuluk dersi almayı da, 10 A 10 röportajını da boşverip evime dönmek üzereyken ‘kepaze’nin okçuluğa yeni başlayanlara verilen yay, ‘çile çekme’nin de antrenman anlamında söylendiğini öğrenince içim rahatlıyor.
Ama Boncuk’un sürprizleri bitmiyor. Başıma elmayı koyuyor, yayını geriyor, hayatım gözümün önünden geçiyor. Tüm bunlar Nişantaşı’nda güzel bir bahçede yaşanıyor. Padişahlarımızın ok talimi yaptığı, rekor atışları için menziltaşları-dikilitaşlar yaptırdığı yerde benim dizlerim titriyor. Boncuk’un attığı ok başımdaki elmayı yarıp geçiyor ama dayanamıyorum ve “Niye?” diyorum. Boncuk, “Konsantrasyonumu geliştirmek için okçuluk yapıyorum” diyor. “Bu korkudan sonra benim konsantrasyonumu kim düzeltecek?” diye soruyorum. Boncuk yine nazik ve kibar bir tavırla bana yay ve oklarını hediye ediyor. Gülümseyerek elmasını yiyor.

10’A SORDUK BONCUK YILMAZ YANıTLADI
1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Okçulukta milli sporcu olabilme şansımın olduğunu öğretti. Aralık ayındaki Türkiye Salon Şampiyonası’nda görüşebiliriz :)
2- BEN SPORCUNUN ... ... ... SEVERİM! Yavuz Sultan Selim gibi ok atmada yeteneklisini, Semih Şentürk gibi akıllı Fenerbahçelisini, Michael Phelps gibi müthiş bir kariyer yaratanını severim.
3- ORADAYDIM! Bir Fenerbahçeli olarak ‘yanlışlıkla’ kutlanan şampiyonluk sevincinde evdeydim. Hem Fenerbahçe’nin hem de Bursaspor’un maçlarını ayrı televizyonlardan takip ettiğim için ben yanlışlıkla bile olsa sevinemedim.
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! Seyircileri ve seyirci olmayı seviyorum. Spor yapmadan da veya çok yetenekli olmadan da sporun sevilebileceğini gösterdikleri için onları kutluyorum.
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA ... Saçmalardım! Tarafsız olamayacağım için Fenerbahçe’yi kayırırdım :) Bir de farklı sporlarda anlamadığım kuralları anlayabileceğim şekilde değiştirirdim :)
6- ARAMIZDA KALSIN ... Okçuluk hariç bugüne kadar yaptığım tüm sporları devam ettiremedim. Öğrendiğim veya hevesimi aldığım an sporu gaddarca terkediyorum.
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Okçuluk, pilates, snowboard ve jimnastik malzemele-rim, Fenerbahçe atkı ve forma koleksiyonum ve kullanmadığım kum torbam.
8- AH KEŞKE ... Ailem daha çok baskı yapsaydı da jimnastiğe devam etseydim. Bir de Fenerbahçe - Trabzonspor maçında o anons keşke olmasaydı :(
9- ASLA ‘ASLA’ DENMEMELİ AMA ASLA ... Vücut geliştirme yapmam. Özellikle kadınların bunu neden yaptığını anlayamıyorum. Estetik değil. Asla yapmayacağım.
10-BU SORUYU MUTLAKA SORARDIM! Boncuk Yılmaz soruyor: Yaban film olacak mı?
Boncuk Yılmaz cevaplıyor: Önümüzdeki yıl vizyona girecek.

BİREBİR
ŞAŞKIN: ANONSÇU
YEDEK KULÜBESİ: ÇOK HÜZÜNLÜ
ARTİSTİK PATİNAJ: ÇOK ARTİSTİK
ŞAMPİYONLUK SEVİNCİ: YAŞAYAMADIK
ÇİFTLER OYUNU: TEKLERİ TERCİH EDERİM
RIDVAN DİLMEN: FENERBAHÇE’Yİ ÇALIŞTIRSIN
BUZ HOKEYİ: İLİŞKİMİZ HİÇ BAŞLAMADAN BİTTİ
KURAL İHLALİ: OLUR. BEN BU KONUDA GEVŞEĞİM
ROBIN HOOD: ESAS KAHRAMANIM (YABAN DUYMASIN:)
DEPLASMAN: ALİ SAMİ YEN. DAHA DOĞRUSU ESKİDEN ÖYLEYDİ :)

HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF

BONCUK YILMAZ


"Büyük yüzücü Michael Phelps ile aynı karede olmak isterdim"
BONCUK YILMAZ


TEŞEKKÜR: PUMA - MEDICA NİŞANTAŞI - METİN GAZOZ