Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

İzmir, Şirinyer'de küçük bir kız. Evde uslu sokakta aslan kesiliyor. Çıt kırıldım kızlar yerine erkeklerle oyun arkadaşlığı yapmayı tercih ediyor. Hatta onları yönetiyor. Oyunun kurallarını o koyuyor. Mesela en hızlı tepeye tırmanma yarışı. Genelde Burcu kazanıyor. Dut ağaçlı tepeye ilk ulaşmasının ödülü olarak dutların en güzellerini o yiyor. Sonrasında dut ağacının yapraklarını ipekböceklerini beslemek için cebine koyuyor. Sert görünse de sonuç olarak duygusal genç bir kız.
Sokakta arkadaşlarıyla mutlumu mutlu. Bisikletiyle geziyor, kutunun içinde nefessiz kalabilme yarışına bayılıyor, okulda hentbol ve basketbolla tanışıyor, hatta gülle atma bile deniyor. Paten yine çocukluk aşklarından biri. Tam bir oyunbaz, haylaz. Babaannesi çözümü bulmuş. Düştüğünde vücudu daha az ağrısın diye torununa pamuklu bandajlar yapıştırıyor. Şimdilerde hayatında yoga, yüzme, squash ve trekking var. Bir de müzik ve aşk. Daha ne olsun :)

BURCU GÜNEŞ




10'A SORDUK BURCU GÜNEŞ YANITLADI
1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Vücudumun güzel olabileceğini ve güzel kalabileceğini öğretti. Daha da önemlisi hayatımın aşkıyla karşılaşma sebebi olabileceğini gösterdi.
2- BEN SPORCUNUN ... ... ... SEVERİM! Hidayet Türkoğlu gibi esprilisini, Pascal Nouma gibi hırslısını, Alex de Souza gibi zekisini severim.
3- ORADAYDIM! 12 Dev Adam'ın birbirinden zorlu maçları esnasında twitterdaydım! İnsanların anlık tepkilerini takip ediyordum. Maçı salonda izlesem ancak bu kadar heyecanlanırdım. Twitter'da, TV karşısında canlı yayındaymışçasına sevdiğim arkadaşlarımın maç esnasındaki ruh hallerine şahitlik etmek de keyifliydi.
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! Katerina Witt'in büyük hayranıydım. Onun Alman disiplinini, olması gerektiğinde soğukkanlı ve katı kalabilmesini severdim. Bir sporcuda olması gereken hırs, cici bir yüz, güzel bir vücudu vardı. Artistik yeteneği çok yüksekti. Çocukluğumda yarışlarını kaçırmazdım. Bu arada fiziksel engelli olup, spor yapanları da çok seviyorum.
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA... Televizyon kanallarının belli saatlerde farklı spor branşlarını tanıtmalarına yönelik programları zorunlu kılardım. Çocukların yeteneklerine göre mutlaka bir sporla tanışmalarını sağlardım.
6- ARAMIZDA KALSIN! Bütün hayallerimi spor yaparken kuruyorum. Çünkü spor yaptığımda müzik de dinlediğimden başka bir boyuta ulaşıyorum. Detoks periyodunda spor yaparken duygusal bir şarkıyla ağlayabilirim.
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Patenim, nefes egzersizleri için aksesuarlarım, bisikletim, squash malzemelerim ve yüzme aksesuarlarım var. Puma'nın hediye ettiği 2 tane yeni güzel spor ayakkabım da var :)
8- AH KEŞKE! Buz pateni yapabilseydim. Müzik ve artistik güzelliklerin birarada olduğu nefis bir branş. Şarkı eşliğinde buz üzerinde kaymak muhteşem olurdu. Ayrıca dans ve bale eğitimimi de sürdürmek isterdim.
9- ASLA ASLA DENMEMELİ AMA! Güreş yapmam. Çok erkeksi olduğu için yapmam hatta aklıma da getirmem.
10-BU SORUYU SORARDIM! Burcu Güneş soruyor: Detoks kampında en çok neye aşeriyorsun? Burcu Güneş cevaplıyor: Bitter çikolatalı tart yemeyi. Agave şuruplu :)



BİREBİR
TRAMPLEN: ZIPLAMAYI SEVERİM
SERBEST VURUŞ: VE GOOOOOL :)
ALİ GÜNEŞ: BABAMIN ADI ALİ GÜNEŞ :)
YEŞİL FORMA: BURSASPOR'U ANIMSATTI
YABANCI MADDE: ATILACAKSA HAVLU ATILSIN :)
BUCASPOR: ŞİRİNYER'İN YANINDA KARDEŞ SEMT
LANCE ARMSTRONG: BERABER YARIŞABİLSEYDİK KEŞKE :)
SELE: KESİNLİKLE AYARLARI ERGONOMİK OLMALI YOKSA RAHATSIZ
ROLLER BLADE: BURCU’NUN ÖZGÜRLÜK VE MACERA İHTİYACINI KARŞILAYAN ALET
ŞÜKRÜ SARACOĞLU: HEP YANINDAN GEÇİYORUM, İÇİNDE BİR MAÇ İZLEMEYİ İSTERİM


HAYALiNDEKİ FOTOĞRAF
BURCU GÜNEŞ


"Efsane basketbolcu
Michael Jordan ile
yan yana geleyim de nasıl
olursa olsun" :)