Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

- Merhaba Barış. Senin görevin, kabul etsen de etmesen de Çağla Kubat’ın yapmadığı bir sporu ortaya çıkarmak! Eğer yakalanacak ya da başına bir şey gelecek olursa hiç umrumuzda olmayacak! Bu disk kendini 5 saniye içinde imha edecek!
‘Görevimiz Tehlike’ tadında aldığım bu traji-komik mesajla hemen, İTÜ Makine Fakültesi arşivlerine baktım. 178 erkek arasında okuyan güzel kızın Kainat Güzellik Yarışması’na giden hayat macerasına daldım. Hatta Osmanlı arşivlerine ulaştım. Anne tarafının Bulgaristan, baba tarafının Diyarbakır eşrafından olduğu bilgisini aldım. Güzelliğin melezlikten geldiğini çözdüm ama sportif gizli görevimi tamamlayamamıştım. Yapacak bir şey kalmayınca Çağla’ya oyun oynamak zorunda kaldım. “At binelim, kılıç kuşanalım, hatta sohbet edelim” diye randevu aldım. Ağzını aradım. Köpekbalıklarının arasında sörf yapacak bir spor delisinin korkusunun olmadığına ikna olacaktım ki, “Yüksek topuk sevmem” deyince heyecanlandım. “Peki ya yükseklik korkusu?” dedim, ‘Bingo’ istediğimi aldım! Tırmanış ve kayakla atlama yapamadığı bilgisine ulaştım. Çağla’nın ne kadar çok yönlü, muhteşem bir sporcu olursa olsun insan olduğunu da size ispatladım.


10’A SORDUK ÇAĞLA KUBAT YANITLADI
1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Yediğim şeylere dikkat etmeyi ve köpekbalıklarının olduğu yerde bile sörf yapabilme deliliğini öğretti.
2- BEN SPORCUNUN ... ... ... SEVERİM! Roger Federer gibi soğukkanlısını, milli buz patencimiz Tuğba Karademir gibi imkansızlıklardan örnek başarı çıkarabilenini ve Alaçatı’da 70 yaşında rüzgar sörfü yapan Ahmet ağbi gibi eğlencelisini severim.
3- ORADAYDIM! Dalga sörfü denemek için Hawaii’deydim. Jaws dalgaları içinde nefessiz kalışımla birlikte, orada çok fazla kalmamaya karar verdim. Senelerce filmlerde izlediğim yerde olmaksa inanılmazdı.
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! Beşiktaş’ı seviyorum. Kartal iyi giderken maçlarına da gidiyorum. Çok da itiraf etmek istemiyorum çünkü Fenerbahçe’nin de sporcusuyum. Aziz Yıldırım ve Fenerbahçe’nin bana büyük katkısı var ama çocukluktan gelen bir Beşiktaş taraftarlığı da. Bu yüzden arada kalıyorum.
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA ... Spor alanlarını ücretsiz yapardım. İnsanlarımız koşsun, tenis oynasın, yüzsün, sörf yapsın, futbol oynasın, canı ne isterse o sporu denesin ve öğrensin. Çok sevdiği sporu da ilerletebilecek destek alabilsin. Mesela, sörf cenneti Çeşme'de Alaçatı Köyü çocuklarının da sörf yapması ne güzel olur değil mi?
6- ARAMIZDA KALSIN ... Uçak korkuma rağmen spor tutkum için Türkiye'de ve dünyada uçakla yolculuk ediyorum. Korkumu unutmama yardımcı olsunlar diye, her uçağa binişimde yanımdaki insanlarla hemen arkadaş oluyorum! Gerçi insanları bu yüzden kullanıyor gibiyim ama beni affetsinler.
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Benim spor dolabım arabamın bagajı! Her zaman gidebilme ihtimalime karşılık, sörf, binicilik, tenis ve yüzmeyle ilgili küçük küçük çantalarım var.
8- AH KEŞKE ... Yüksekten korkmasam! Spora dair neredeyse her şeyi denedim ama yükseklikle ilgili sporları deneyemiyorum. Kara ve denizde her spora varım ama havada eyvah eyvah!
9- ASLA ‘ASLA’ DENMEMELİ AMA ASLA ... Dememeye çalışacağım! Korkularımı yenip yapamadığım sporların heyecanını da yaşamak için kendimi hazırlayacağım ve bunu başaracağım.
10-BU SORUYU MUTLAKA SORARDIM! Çağla Kubat soruyor: Benim gibi bir sporcuya neden sponsor olmuyorlar? Çağla Kubat yanıtlıyor: Bilmiyorum. Ah bir bilsem...

10A10 HATIRASI

ÇAĞLA KUBAT


BİREBİR
BİLİCA: SİNİR!
PAZUBANT: RIZA ÇALIMBAY
WINDSURF: AŞK
PANCU: FENERBAHÇE MAÇI
SU TOPU: BABAMIN SPORU
ALABORA: MEHMET ALİ ALABORA
GECE SÖRFÜ: DOLUNAYDA YAPTIM
SAHA AVANTAJI: İNÖNÜ'DEYSEN AVANTAJLI
DOLDUR BOŞALT: ZEVKLİ BİR OYUN TARZI DEĞİL
ÇARŞI: ALIŞVERİŞ ANLAMINDA SIKICI, TRİBÜN ANLAMINDA KEYİFLİ

HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF
ÇAĞLA KUBAT


“Yükseklik korkum olmasa dağlara tırmanmak isterdim”
ÇAĞLA KUBAT