Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bir varmış, bir yokmuş. Evvel zaman içinde, kalbur saman içinde, küçük İbo Fenerbahçe altyapısında, tecrübeli koç Tanjevic Milano'nun başındayken, 1.77 boyunda, 36.5 ayak numarasına sahip Bursalı bir Demet Şener varmış. Küçük ayakları uzun boyuna denge yaratmakta zorlanmasına rağmen hentbol da oynamış, basketbol da. Fakat takım oyununundan haz almadığını kısa sürede anlamış.
Ayakları üstünde bulamadığı dengesini dünyanın en güzel canlılarından atların üstünde sağlamış. 11 yaşından beri atın üzerinde dengeli ve sınırsız özgürlüğün tadını çıkarmış.
17 yaşında 1.77'lik boy onu bu kez Türkiye Güzeli yapmış.
Sporun yerini parlak spotlar almış.
2001 yılında spor salonlarına dönmesini sağlayan 'aşk'mış.
Türkiye'nin hayran olduğu 12 Dev Adam'dan 10 numaralısına kayıtsız kalamamış. İstanbul'da Abdi İpekçi Spor Salonu'nda başlayan 'aşk', Atina OAKA Spor Salonu'nda olgunlaşmış ve evlilik kararı çıkmış. Hayat dengini ve dengesini İbrahim Kutluay'la bulmuş.
Spor, sen nelere kadirsin! Bursalı Demet, ilk gençlik yıllarında sporda elde ettiği mutluluğu bir sporcuyla sonsuza taşımış. Onlar ermiş muradına, biz çıkalım tenisçi yapmak istedikleri 'aşk çocukları' İrem'le, basketbolcu olmasına kesin gözüyle bakılan küçük Ömer'in kerevetine :)


HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF

DEMET ŞENER KUTLUAY


"Bruce Lee ile yanyana gelmek hoş olurdu:)"
Demet Kutluay



10’A SORDUK DEMET TAMAMLADI
1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Doğumdan sonra eski formuma kolaylıkla ulaşmamı spor sağladı. İki çocuğu olan bir anne olarak onların peşinden koşabilecek kadar dinç ve enerjik kalmayı öğretti.
2- BEN SPORCUNUN ... ... ... SEVERİM! İbrahim Kutluay gibi hırslısını, İbrahim Kutluay gibi karizmatik olanını, İbrahim Kutluay gibi herkes tarafından sevilenini severim. Hayalimdeki sporcu:)
3- ORADAYDIM! İstanbul'da gerçekleşen 2001 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nın finalindeydim. Türk basketbolunun dönüm noktasıydı. Hala hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor. İbrahim ve arkadaşları maçtan sonra hakem masasına çıkmış, seyircilerin üstüne atlamışlardı.
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! (İbrahim dışında lütfen dedik:) O halde Roger Federer. Yeni ikizleri oldu. Çok takdir ediyorum. Nadal'ın zıpırlığı yok. Adam yenildiğinde bile çok farklı ve saygın. Duruşunu, asil tavrını çok beğeniyorum. Onu izlemek çok keyifli.
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA... Ülkemizde çocuklarımız "Ya spor, ya okul" tercihine mahkum ediliyor. Bu yüzden eğitimle sporun bir arada yürütülmesi için çözüm arardım. Çocuklara eğitimlerini aksatmadan spor imkanı verilmesini garanti ederdim.
6- ARAMIZDA KALSIN! Aramızda kalsın eşim, tenisçi olmasını istediği İrem'in göbek bağını ünlü tenis turnuvasının yapıldığı Wimbledon'a, kendisi gibi basketçi olmasını istediği Ömer'in göbek bağını da NBA maçının yapıldığı bir salonun bahçesine bırakacağını söyledi. Bir başka aramızda kalsın diyebileceğim durum ise İbrahim'in vücudunu çok kıskanmamdır. Gram yağ yok. Mitolojik kahramanlar gibi :)
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Binicilik çizmeleri (Son yıllarda kullanamadığı için tertemiz duruyormuş:) eşimin şampiyonluk maçlarındaki toplar, fileler, oynadığı kulüplerin özel formaları, oyun kağıdı, kickbox aksesuarları...
8- AH KEŞKE! Ah keşke çocukluk aşkım biniciliğe devam etseydim. Ne yazık ki eski gözükaralığım yok. Çocuklardan sonra daha bir tedbirli oldum. Ama cesaretimi toplayıp tekrar at üstünde olmak istiyorum.
9- ASLA ASLA DENMEMELİ AMA! Eşimin oynadığı takımların rakiplerini asla tutmam, tutamam.
10-BU SORUYU SORARDIM! Demet Kutluay soruyor: Böyle hareketli ve yoğun bir tempoda aile düzeninizi nasıl koruyorsunuz?
Demet Kutluay yanıtlıyor: Hastalıklı derecesine yakın planlı ve programlı yaşayarak. Bir anne olarak buna mecburum.

BİREBİR
DEMET ŞENER KUTLUAY

SKOR: ÖNEMLİ
KICKBOX: KAVGACI YANIM
MİLLİYETÇİLİK: ÇOK MİLLİYETÇİYİM
DAVID BECKHAM: PAZARLAMA ÜRÜNÜ
VICTORIA BECKHAM: HİÇ HOŞLANMIYORUM
FENERBAHÇE: HEM TAKIMIM HEM RAKİBİM :)
ÜÇLÜK: KOCAMIN EN BAŞARILI OLDUĞU ŞEY
TANJEVİC: (KAHKAHALAR:) BEN KARIŞMAYAYIM!
PANATHİNAİKOS: İBRAHİM'İN ŞAMPİYONLUK GETİREN ÜÇLÜĞÜNDE AĞLIYORDUM
HIRS: İBRAHİM'DEKİ HIRS BENDE OLSA GISELE BUNDCHEN GİBİ BİR MODEL OLMUŞTUM