Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yaprak Dökümü dizisinde dökülmedik yaprak bırakmayan Ferhunde'ye çok mu kızdınız? Bu kadar entrika size de 'pes yani' mi dedirtti? Bendeniz pes etmedim. Oyunculuğuyla Ferhunde karakterine 'karakter' katan Deniz Çakır'ı pes ettirmek istedim. Hem de konservatuarda akrobasi ve eskrim dersleri almış bir Deniz Çakır'a, zihnini açmak için ağırlık çalışmaktan zevk alan Deniz Çakır'a, çocukluğunda evcilik oynamak yerine atlayan, zıplayan ve kaçınılmaz son olarak düştüğü için ayakları yara bere içinde kalan, yaralarından mutluluk duyan Deniz Çakır'a, dövüş sporlarına özel ilgisi olan Deniz Çakır'a...
Dürüst bir düello olsun istedik ve ikimizin de ilk kez deneyeceği Aikido'yu seçtik. Beyazlar içindeki Deniz, hırslı, esnek, kararlı ve teknik. Onu belki Ferhunde gibi düşünerek yenebiliriz dedik! Oyuna hile karıştırıp, Deniz'i minderde etkisiz hale getirdik! Yoksa öyle mi hayal ettik? :) Deniz Çakır tarafından, bir sağa bir sola fırlatılan vücudumdaki ağrılarım ve genç bir kadın tarafından hırpalanan duygularımı sizden nasıl saklarım? Anlayacağınız kaçınılmaz sonu ben de yaşadım. İyi bir aikidocu olamayacağımı anladım ve bir sportmen olarak, yetenekli rakibim Deniz Çakır'ı kutladım :)

DENİZ ÇAKIR


10’A SORDUK DENİZ ÇAKIR YANıTLADI
1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Ayaklarım kanamadan bir oyunun keyfinin çıkarılamayacağını öğretti. Acılardan çoğalarak öğreniyor insan oyunu. Sporda durduğun an başa dönüyorsun. Psikoloğa gitmeden zihnimi temizleyebileceğimi de öğretti.
2- BEN SPORCUNUN ... ... ... SEVERİM! İsim verirsem arkadaşlarım benimle dalga geçer diye sadece kafamdaki sporcu için olmazsa olmazları sıralıyorum :) Dürüst, disiplinli ve başarı için açgözlü olanını severim.
3- ORADAYDIM! 2002 Olimpiyatlarında Anissina-Peizerat çiftinin "Susanna" gala performansı için televizyon karşısındaydım :) Sporla sanatın en güzel buluşma alanı artistik buz patenininin en özel şovuydu. Denk geldikçe yine izliyorum, 1500 kere daha izleyebilirim :)
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! Rus Evgeny Plushenko'yu seviyorum. Buz dansının en görkemli yeteneklerinden biriydi. Teklerde performans göstermenin tüm zorluğunu muhteşem koreografileri ve kendine has özel stiliyle aşardı. Sanki buz üzerinde değil de normal bir pistte dans eder gibiydi.
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA ... Bizde beden eğitimi dersleri boş ders gibi algılanırdı. Minder üstünden atlamak gibi saçma şeyler yerine spora dair çok şey öğrenebilirdik. Türkiye'de en iyi spor, müzik, resim yapanın değil sınıfta en uslu duranın ödüllendirildiği sistemi değiştirmekle işe başlardım.
6- ARAMIZDA KALSIN ... At binmeye Yaprak Dökümü’nde başladım. Dizide at üzerinde beni görenler uzun yıllardır binicilik yaptığımı zannetmişler. Tıpkı araba kullanmayı bilmediğim halde dizide araba kullandığım gibi (trafiğe kapalı alanda tabii), at binmeyi de yine ilk kez dizide öğrendim.
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Bol bol beyaz atlet, bol bol beyaz çorap :)
8- AH KEŞKE ... Bir spor dalında profesyonel düzeye gelebilseydim. Tercihim içinde dinginliği ve disiplini olan uzakdoğu sporları olurdu. Sana karşı yeteneklerimi gördükten sonra Aikido mesela :)
9- ASLA ‘ASLA’ DENMEMELİ AMA ASLA ... Boks yapmam. Bana spor gibi gelmiyor. Boksun altında bir felsefe görmüyorum. Belki haddimi aşıyorum ama içine kan giren hiçbir sporu yapmam, spor da demem.
10-BU SORUYU MUTLAKA SORARDIM! Deniz Çakır soruyor: Maymun iştahlı biri olarak neyi de denemek isterdim?Deniz Çakır cevaplıyor: Dağa tırmanmayı çok istiyorum.


HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF

DENİZ ÇAKIR


"Hayranı olduğum buz patenci Plushenko'yla dans etmek isterdim"
DENİZ ÇAKIR



BİREBİR
FAUL: HAYAT
ASİST: NE SİST? :)
ÇALIM: HER ZAMAN ATARIM
GELİŞİNE ŞUT: CARPE DİEM
FERHUNDE: ÖMRÜMÜ YEDİ :)
HACETTEPE: BABAMIN OYNADIĞI TAKIM :)
KOŞU BANDI: ÇOK YER KAPLIYOR
KÜME DÜŞMEK: YAYINDAN KALKMAK
KIRMIZI KART: ÖZEL HAYATIMDA ÇOK GÖSTERİYORUM

TEŞEKKÜR: PUMA - MAYADROM SPORTS CENTER ETİLER - ŞEFİK ARSLAN