Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları

SORU: GLADYATÖR SANDALET / AMOR VINCIT OMNIA / BOOKOREKSİYA /
TANOREKSİYA / EGOMETRE / İKONCAN / TRENDİKON / OBJEFİLİ
Yukarıdaki kelime ve söz gruplarından kaç tanesinin Türkçe karşılığını biliyorsunuz?
A) 1 B) 2
C) HEPSİ D) HİÇBİRİ
E) BANA NE! F) SANA NE!
G) BÖYLE SORU OLUR MU ABİ?
CEVAP: (C) HEPSİ

Nasıl yani! Eda Taşpınar ile 10 A 10 oyununa hazırlanırken öğrendim vallahi:)
Bu kelimelerin karşılığı Google'da, Eda Taşpınar'a ilişkin bilmediklerinizse burada, aşağıda, sırasıyla:
-Sörfü sevgilisi Bora Kozanoğlu'ndan değil, beş yaşında dedesinden öğrendi.
-Baba basketbolcu, anne dalgıç okulu da olan bir tenisçi.
- Anneannesi moda tutkunu İsveçli ve Gucci'nin özel kürk tasarladığı bir hanımefendi.
- Büyük dedesi Atatürk'ün heykeltraşı Kenan Yontunç Beyefendi.
- İp atlayarak başladığı spor kariyerine, snowboard, tenis, dalış, skydiving, kayak, yüzme ve voleybolu sığdıran hatta Eczacıbaşı Voleybol Takımı'nda iki hafta yer alan, şimdi haftada dört gün spor yapan, surf tutkusuna 'aşk'la geri dönüş yapan bir adrenalin delisi!
Gerisi?..


HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF

EDA TAŞPINAR



"Cristiano Ronaldo'nun jöleli saçlarını kesmek isterdim:)"
EDA TAŞPINAR



10’A SORDUK EDA TAŞPINAR TAMAMLADI
1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Kendimi sevmeyi, kendime ve vücuduma saygılı davranmayı, kendim olmayı spor bana öğretti. Ama en önemlisi hırslı ve sabırlı olmayı öğretti.
2- BEN SPORCUNUN ... SEVERİM! Sporcu hayatını ve sporunu tutkuyla yaşayanını severim. Ya da kaslısını (Karında baklava kesin tercihim!!!), şöyle geniş omuzlusunu, uzun bacaklısını ve deli cesaretlisini severim mi desem yoksa? :) Bir de unutmadan cerrah dedem Ali Haydar Taşpınar gibi stilli yüzenini ve kadınlara kendini baktıranını severim.
3- ORADAYDIM! Ortaokullararası Voleybol Şampiyonası'nda Robert Kolej takımındaydım. Sezonun son maçıydı. Servis sayısını ben atıyordum. Kazandık. Kendime bayıldım o gün.
4- İTİRAF EDİYORUM, ONU SEVİYORUM! Dünya Windsurf şampiyonu, 'Rüzgarın Oğlu' Bora Kozanoğlu'nu seviyorum. Sörf tahtasının üzerine çıktığı anda hayat onun için duruyor sanki. Sörfüyle rüzgarla dans ediyor adeta. Hayata ve windsurf’e nasıl bir tutku ve şehvetle bağlı olduğunu gözlerinin parıldamasından anlayabiliyorsun. Onu farklı kılan da bu sanırım.
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA... Futbol ve basketbol dışındaki sporların da onlar kadar ilgi görmesini sağlayabilecek her şeyi yapardım. Para ve sponsor bulma zorluğu çekip, kendini köşeye sıkışmış hisseden genç sporculara bizi yurtdışında en iyi şekilde temsil edebilmelerini ve burslar verilmesini sağlardım.
6- ARAMIZDA KALSIN... Takıntım K1 dövüşleri ve kereste kesme yarışlarını seyretmek. Fakat bu organizasyonların yayınları bizim aile yemeklerimize denk geliyor. Kimse duymasın ama ufak yalanlarla bazen onları ekiyorum :)
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Tenis ve squash raketim, çocukluğum Ted ve Dalyan Tenis Kulübü'nde geçti. İpim, ağırlık kaldırma aralarında hocam bana ip atlatıyor. İp atlamayı hâlâ çok seviyorum :)... Yüzücü gözlüğüm ve mayolarım. Bosu ekipmanlarım, karın kaslarım için, sörf ve snowboard aksesuvarlarım ve i-pod’um.
8- AH KEŞKE... Dünya Şampiyonası'nda windsurf şampiyonu olabilsem ve hayatımın geri kalanını sabahtan akşama kadar Hawaii ya da Güney Afrika'da sörf yaparak geçirebilsem. Bir de keşke Bora gibi ve dünyada bunu yapabilen altı kişiden biri olmayı başarıp, lay-down (bir sörf hareketi) yapabilsem.
9- ASLA ASLA DENMEMELİ AMA... Golf oynamam, işlemeli spor kıyafet giymem, makyajla spor yapmam, spor yaparken telefonumu yanıma almam ve konuşmam, sporsuz yaşayamam :)
10-BU SORUYU SORARDIM! Eda Taşpınar soruyor: Bir önceki hayatında neydin?
Eda Taşpınar cevaplıyor: Marangoz veya Çariçe idim. Tam emin değilim :)

BİREBİR
EDA TAŞPINAR


TWITTER: ANLAMAM
HAYATIMIN AŞKI: DOSTUM ŞEBNEM
MODA: KENDİN YARATIRSIN
ROBERT KOLEJ: ATTI BENİ DIŞARI
SÖRF: BORA'NIN ARTIK İKİNCİ AŞKI!
BRONZ TEN: BEN. YİNE BEN. HEP BEN!
BORA KOZANOĞLU: EN CESUR ADIMIM
RÜKÜŞ: ÖYLE BİR ŞEY YOK. NASIL MUTLUYSAN O!
ŞEZLONG: ÜÇ BİN EURO ÖDEDİLER, VEREMEDİM, KOPAMADIM ONDAN :)
EGOMETRE: BENİMKİ TAVANDA MAALESEF! ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUM AMA.