Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

'Baba Hakkı'ların 'Baba Recep'lerin hatta 'Baba Feridun'ların takımıdır Beşiktaş. "Hayatta önce kızımın babası, sonra da, babamdan geçen köklü bir gelenekle BeşiktAŞKlıyım" diyen bir adam bu 'Baba’ sıfata layıktır! 'Baba Feridun' futbolu belki hayranı olduğu Feyyaz Uçar gibi oynayamasa da, güzel oyunu öyle güzel yazar ki, 10 A 10 yazarı Barış Kuyucu bu hafta susar ve keyifle FD7 albümünü dinlemeye başlar.

10A10 HATIRASI

FERİDUN DÜZAĞAÇ


10’A SORDUK FERİDUN DÜZAĞAÇ YANıTLADI
1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Hakkaniyet ve kendimizi karşı tarafın yerine koyma duygusu empatiyi öğretti. Beşiktaşlı olmama rağmen empati yapabildiğim için Fenerbahçelilerin şampiyonluğu yanlışlıkla kutlamasına sevinmedim, üzüldüm.
2--BEN SPORCUNUN ... ... ... SEVERİM! Şenol Güneş gibi filozofik sözlerle birleştirici duruşu olanını, Alex ve Delgado gibi gerçek centilmenini, Rüştü gibi kendinden çıkan topa korner değil de aut kararı veren hakeme doğruyu söyleyenini severim.
3- ORADAYDIM! 19 Eylül 2000'deki tarihi Beşiktaş - Barcelona maçında İnönü Stadı'ndaydım. 3-0 kazanmıştık.
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEViYORUM! Allen Shearer'ı seviyorum. Sürprizsiz oyunu, Newcastle'la özdeşleşmesi hatta bir de orada bar açması hoşuma gitmişti. Gol sonrası sağ elini havaya kaldırarak mütevazı sevincini de hep tebessümle hatırlarım.
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA ... Kaybeden hazımsız yöneticileri sustururdum. Her spor branşında sezon boyunca hakemlerle ilgili konuşmayan hiçbir yönetici kalmıyor. Bu kötü alışkanlığı ağır cezalarla sonlandırırdım.
6- ARAMIZDA KALSIN ... Yılbaşı tombalasında hile yapmıştım. 8-9 yaşlarındaydım. Oynarken büyük şüphe uyandırıyordum ve sonunda foyam dayımın kızı tarafından ortaya çıkarıldı. Yaptığım için üzgün, yıllar sonra ilk kez paylaşıp günah çıkardığım için mutluyum.
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Beşiktaş formalarım ve dünya liglerinden, milli takımlardan ağırlığı siyah-beyaz ama her renkten toplam 34 formalık koleksiyonum var. Feyyaz Uçar'ın 7 numaralı Beşiktaş formasının da oolmasını çok isterdim.
8- AH KEŞKE ... Metin-Ali-Feyyaz kariyerlerinin son maçına kadar biz Beşiktaşlılarla kalsalardı ve muhteşem jübilelerle son noktayı koysalardı. Keşke kulüpte aktif rol alsalar.
9- ASLA ‘ASLA’ DENMEMELİ AMA ASLA ... Haksız kazanmaya asla sevinmem. Kayseri Erciyesspor'un elinden Türkiye Kupası'nı haksız biçimde almamıza sevinemedim. Erciyes'in yüzde yüzlük iki penaltısı verilmemişti.
10-BU SORUYU MUTLAKA SORARDIM! Feridun Düzağaç soruyor: BeşiktAŞKlılığıma rağmen neden kongre üyesi olmadım?
Feridun Düzağaç cevaplıyor: Bilmiyorum!



HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF

FERİDUN DÜZAĞAÇ


“Kibirli Mourinho’ya kafa tutan teknik direktör olmak isterdim” Feridun Düzağaç


BİREBİR
ADANA DEMİRSPOR: İKİNCİ TAKIMIM
TARAFTAR: BAŞARIYI DAYATMAYINCA GÜZEL
YILDIRIM DEMİRÖREN: YAKMA BENİ BARIŞ :)
CHAMPIONSHIP MANAGER: SAÇLARIMDAKİ AKLAR
BEŞİKTAŞ COLA TURKA: EFES PİLSEN BEŞİKTAŞ :)
ERIC CANTONA: MANCHESTER'İN PASCAL NOUMA'SI
LIVORNO: ROMANTİK VE ÜTOPİK FUTBOLSEVERLERİN DEĞERİ
BEŞİKTAŞK: EN SAF, EN KARŞILIKSIZ, EN UZUN ÖMÜRLÜ AŞK
BİSİKLET: SON NEFESİME KADAR İÇİMDE UKDE KALACAK HAYALİM
ERTUĞRUL SAĞLAM: FAIR-PLAY LİGİNİ BİLE ÖNEMSEYEN ADAM


TEŞEKKÜR: PUMA - MAYADROM SPORTS CENTER ULUS