Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Yaban: Fenerbahçee'yiii Rıdvan yönetsin ulennnnnnnnnnn! Rıdvannnnnnnn! Kusura kalma sevdiceğim, rüyamda 'Şeytan'ı görüyordum.
Yoksa sevdiceğime neden 'Rıdvan' diyeyim, 'Şeytan' diye sesleneyim ulennnnnnn!
Pınar: Sevgilim sen bu dünyanın en uçuk vatanseverisin. İstiklali yaşıyorum seninle. Rüyanda gördüğün ‘Şeytan’ bile bizim insanımız, bizim içimizden, bizim memleketimizden! Şaşkınnn Yaban!
Yaban: Beni deli etme Pınarrrrrrrrrrrr!
Yaban'ın içindeki Rıdvan aşkı bir başka. Yaban'ın içindeki Fırat Doğruloğlu'nunki bambaşka!
Fenerbahçe ve Rıdvan tutkusu dayanıyor İskenderun'a. "4 erkek 1 kız, hepimiz Fenerliyiz" sloganıyla ne maceralar, ne maceralar! Az sonraaaaaa, alt satırlarda! Başka? Bilye, sapan, saklambaç hatta evlerden evlere gerilen iplerin altında voleybol, taş taş üstüne kaleler yapıp boş arazide oynanan futbol, 3 korner 1 penaltı, kızları tavlamak için basketbol :)
Bu adamda oyuna dair hikaye bol :) Sokakta yetişen, okulda gelişen böyle yetenekli bir 'Oyuncu'yu transfer etmek çok zor.
Star TV ile 10 A 10 elele, Haneler ve Yaban hep birlikte bizim tribüne :)


10’A SORDUK FIRAT DOĞRULOĞLU YANıTLADI
1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Mahalle hiyerarşisine saygıyı, popüler olmayı ve okul takımı antrenmanı için çağrıldığımda zevkle dersten kaytarırken, "Haydi görüşürüz arkadaşlar" demeyi öğretti :)
2- BEN SPORCUNUN ... ... ... SEVERİM! Gökhan Gönül gibi sakatlığına rağmen ruhuyla oynayanını, Michael Jordan gibi her konuda en iyi olma iddialısını ve Maradona gibi yaratıcı ve sansasyonel olanını severim.
3- ORADAYDIM! 1989 Mayıs'ında İskenderun'da Dumlupınar Mahalesi'nde babamla televizyon karşısındaydım. Fenerbahçe, Galatasaray karşısında ilk yarıyı 3-0 mağlup kapattı, hüngür hüngür ağlamaya başladım. "Bırakacağım bu takımı" dedim. En azından bir şeref golü atalım diye dua ettim. Tek gole razıyken, Galatasaray'ı 4-3 yendik ve resmen çıldırdım. Artık ben kanıyla, canıyla çok koyu bir Fenerbahçeliydim!
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! Emre Belözoğlu'nu seviyorum. Galatasaray'dayken bile büyük hayranlık duyuyordum. Bizde olduğu için çok mutluyum. Her şeyi ile 10 numaradır yani.
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA ... Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde su sporlarını yapmayı özendirici kararlar alırdım. Çoğumuz deniz çocuğuyuz ama su sporlarıyla ne yazık ki içiçe olamıyoruz. Bir de 'Amatör' diye başlayan tüm sporları yapanlara, profesyoneller kadar maddi imkan sağlanmasına gayret ederdim.
6- ARAMIZDA KALSIN ... Her zamanki mahalle arası maçlarımızdan birinde golden sonra sevincini abartan Ertan isimli arkadaşıma çok sinirlendim ve bulduğum ilk taşı ona fırlattım! Normalde isabet ettiremem ama maalesef tam isabet sağlayıp arkadaşımın kafasının yarılmasına neden oldum. Ailesi şikayet etmeye gelmedi. Sonrasında çok pişmandım.
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Uğruna inandığım çeşitli şapkalar, her sene bir modeline aşık olduğum Fenerbahçe formaları ve efsane 'Samanyolu' şarkımıza eşlik etmek için olmazsa olmaz atkılarım var.
8- AH KEŞKE ... Tiyatroyu çok sevmeme rağmen hayatımın tutkusu olan basketbolu ilerletip iyi bir basketbolcu olabilseydim. Belki de İstanbul'da doğmuş olsaydım hayallerimi sürdürmek için fırsatlarım daha çok olabilirdi. Potansiyelim de vardı ama olmadı işte.
9- ASLA ‘ASLA’ DENMEMELİ AMA ASLA ... Hayatta hiçbir şeye asla dememeye çalışsam da Galatasaraylı olmam! Hayatımda fanatikleştiğim bir tek bir konu var. O da Fenerbahçe :)
10-BU SORUYU MUTLAKA SORARDIM! Fırat Doğruloğlu soruyor: Spora dair en heyecanlandığın an hangisi? Fırat Doğruloğlu cevaplıyor: Rıdvan Dilmen'le TV programına konuk olmak.
Yaban: Neyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy?!!

10A10 HATIRASI

FIRAT DOĞRULOĞLU -YABAN-



BİREBİR
PLAY-STATION: PES 10
APARKAT: DENİZ BAYKAL
ORTA YUVARLAK: SEVERİM
SİLKME: NAİM SÜLEYMANOĞLU
DOLDUR BOŞALT: TIGER WOODS :)
STREETBALL: HAYATIMDAYDI BİR ARA
ÇAPRAZ BAĞLAR: AMAN KOPMASIN
GREKO-ROMEN: BİR ARA İYİYDİK YAV
KOBE BRAYNT: JORDAN'DAN SONRAKİ
18 İÇİ: OOOO! ADRENALİN. BİRİ VURSUN ARTIK!

HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF
FIRAT DOĞRULOĞLU -YABAN-


“Rıdvan Dilmen’den ‘En İyi Fenerbahçeli’ plaketi almak isterdim” :)
FIRAT DOĞRULOĞLU



Teşekkür: PUMA - D Production - Aslı Başar