Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Spiker: Hasan Cemal attıııı. Hasan Cemal'in golüüüü! Galatasarayyy, Hasan Cemal'in attığı gollerle farka gidiyor Fenerbahçe önündeee! İnanılmaz bir skor buuuu! Galatasaray 7-0 öndeee, Galatasaray tarih yazıyor Kadıköy'deeee!
Olmadı. Bu rüya da gerçek olamadı:)
Oysa İttihat ve Terakki'nin beyin takımından Cemal Paşa'nın torunu futbolda orta sahanın beyni olabilirdi. Aileden geçen Galatasaraylılığını babası gibi seyircilikten oyunculuğa terfi ettirmişti. İlk gençlik çağında dolu dolu yaşansa da Galatasaraylılık ve futbol, öğrencilik yılları ile rafa kaldırıldı. Devrimci ve Cumhuriyetli yıllar başladı.
Hayranlarıysa onu hiç unutmadı.
Hıncal Uluç, "Hasan futbolculuğu seçseydi, zamanın Emre Belözoğlu’su olurdu", Deniz Gökçe, "Hasan yavaş konuşur, ama çok hızlı futbol oynar" demişti yıllar sonra.
Hasan Cemal'se, "Ahhh ahh, keşke futbolcu olabilseydim. Ama şimdiki güzel şartlarda" diye iç geçiriyor hâlâ.
Artık onun futbolculuk fantezisi Arda'nın hırsında, Kewell'ın estetiğinde, Baros'un golcülüğünde yaşıyor. Daha önce, Hagi'nin fizik kurallarını aşan vuruşlarında, Fatih Terim'in tutkusunda, Popescu'nun sakinliğinde yaşandığı gibi.
O halde Galatasaray tribünlerine sesleniyorum:
Eski açık Hasannn deseneeee, deseneeeee, deseneeeeeeee...


HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF

HASAN CEMAL


"Bir yanımda Messi, bir yanımda Arda. Umrumda mı dünya:)"


10’A SORDUK HASAN CEMAL TAMAMLADI

1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Çocukluk ve gençliğimde beni çevremden farklılaştırdı ve kendi küçük dünyamda beni daha popüler kıldı. İyi ki spor, iyi ki futbol var hayatımda.
2- BEN SPORCUNUN ... SEVERİM! Metin Oktay ve Hakan Şükür gibi golcüsünü, Hagi gibi zekisini, Arda gibi istikbal vaat edenini severim.
3- ORADAYDIM! 2000 yılındaki UEFA Kupası finalindeydim. Popescu son penaltıyı attığında hüngür hüngür ağlamaya başladım. Bu arada Henry'nin kaçırdığı gol sonrası Fransız futbolcuya ana avrat söven Fenerlileri bilirim:)
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! Galatasaray'ı seviyorum. Galatasaray bana futbolda çok büyük sevinçler yaşattı. Üst üste şampiyonluklar, UEFA Kupası, Süper Kupa. Daha ne olsun!
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA... Futbol ve sporu okullara götürecek sistemli bir çalışma yaparım. Ne yapıp edip, sporda şike ve dalavereyi önleyecek yasal ve zihniyet değişikliklerini hayata geçiririm. Mutlaka kulüpleri şirketleştirir ve profesyonellerce yönetilir hale getiririm.
6- ARAMIZDA KALSIN! 2006 Dünya Kupası finalleri hayallerimizi gömen olaylı İsviçre maçı konusunda yeterli ve ilkeli bir tepki gösterememiş olmak benim mahçup olduğum konulardan biridir. Orada yeterli eleştiriyi yapmadım. Fatih Hoca'ya zaafım bu konuda rol oynadı.
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Fenerbahçe galibiyetlerinde ve özel günlerde takmak için 2-3 tane Galatasaray kravatı, Galatasaray'ın hatırlamaktan keyif aldığım zafer maçlarının dvd ve biletleri, UEFA Kupası kazanan takımın çerçeveli posteri, formalarım.
8- AH KEŞKE! Ah keşke futbolcu olsaydım. Futbol ve futbolcu olamamak içimde kalmıştır. Özellikle de bu dönemki şartlarda. Hıncal Uluç "Keşke futbolcu olsaydı." diyerek futbolumu övdü, yazarlığıma da dokundurdu:) Deniz Gökçe, "Devam etsen milli olurdun sen", Doğan Koloğlu da, "Mutlaka iyi bir futbolcu olurdun" derdi.
9- ASLA ASLA DENMEMELİ AMA! Asla Fenerbahçe forması giymem. Ancak Fenerbahçe Avrupa'da final oynarsa 90 dakikalığına Fenerbahçeli olabilirim. (Öyle gülmeye başladı ki bu ihtimale inanmadığı çok açık!)
10-BU SORUYU SORARDIM! Hasan Cemal soruyor: Barış ve demokrasiyle dolu bir Türkiye olacak mı?
Hasan Cemal cevaplıyor: İleriye dönük baktığım vakit Türkiye'de işlerin daha kötüye gideceğini düşünmüyorum.

BİREBİR
HASAN CEMAL


TROMSÖ: PENDİK!
6-0: HİCRAN YARASI
RIJKAARD: KLAS PORTAKAL
SİVİL DARBE: AZİZ YILDIRIM
ELANO: İNŞALLAH HAGİ OLUR
MESSİ: ARDA MESSİ OLACAK MI?
CUMHURİYET: GENÇLİK YILLARIM
EMRE BELÖZOĞLU: BİR ZAMANLAR ASLANDI!
AÇILIM: FENERBAHÇE'Yİ KADIKÖY'DE YENMEK
CENGİZ ÇANDAR: BEYRUT BİR AŞKTIR (EN SEVDİĞİM YAZISI)

FENERLiYi TiPiNDEN TANIRIM!
Galatasaraylılık nereden geliyor?
Babamdan. Eski futbolcu. Galatasaray Lisesi mezunu. En eski kulüp üyelerinden biridir. Ailede neredeyse herkes Galatasaraylıdır. Doğal olarak ben de.

Nasıl bir Galatasaraylılık sizinki?
Çocukluğumda fanatik, sıkı bir Galatasaraylıydım. Lisede de devam etti. Üniversitede gevşemeye başladı. Mülkiye'de okuyoruz, 60'lı yıllar, sol radikalizm, devrimcilik yılları. Sonrasında 18 yıl Cumhuriyet gazetesi. Hiç vaktim yoktu. Yine Galatasaray maçlarına giderdim ama hayatımın merkezinde değildi. 90'lı yıllarda Fatih Hoca'yla birlikte Galatasaray yükselmeye başladı ve 1998 yılında eski formuma tekrar kavuştum:)

Başka hangi takımları tutuyorsunuz?
UEFA Kupası sonrası uzun süre Arsenal'i tuttum. Onlar kazandıkça bizim zaferimizin değeri daha da ortaya çıkıyordu, çevreme hava atıyordum:) Son zamanlardaysa Chelsea.

Kim daha fanatik? Siz mi? Cengiz Çandar mı?
Cengiz Çandar daha fanatik. Ben Avrupa'da Fenerbahçe final oynarsa 90 dakikalığına Fenerbahçeli olacağım diyorum. Cengiz bunu yapabilir mi? Mümkün değil. Derbide Ali Sami Yen'deki olaylar hakkında Galatasaray taraftarları hakkında ağır yazılar yazdım. Cengiz Çandar, Kadıköy'de yaşanan felaketler hakkında bir yazı yazdığını anımsamıyorum, yazamaz. Fanatiklikle sportmenlik arasındaki fark budur.

Avrupa'da Fenerbahçe yendiğinde ne hissediyorsunuz?
Yendiğinde de seviniyorum yenildiğinde de. Türkiye'de ise durum net. Yenildiklerinde çok seviniyorum.

Derbi dışında Fenerbahçe maçlarına gidiyor musunuz?
Saracoğlu Stadı'nda Arsenal'e 5-2 yenildiklerinde oradaydım. Manchester 6 çekerken de İngiltere'deydim. Rooney 6. golü attığında, ağlara top girdiğinde bir 'Oh' dedim. Yüreğimin yağı eridi. 6-0'ın içimizden çıkması lazım. Olimpiyat Stadı'ndaki maçta evire çevire 5-1 yenmiştik ama yetmedi. 7'ye gerek yok,
6 yeter. Ahı çıksın o sonucun. Feneri Kadıköy'de evire çevire yendiğimiz vakit gam yemem artık, gözüm arkada gitmez.

Fenerbahçe hangi yönlerden Galatasaray'a üstün?
Avrupa'da skandal sonuçlar almada açık ara önde. Ellerine su dökemeyiz.

Galatasaraylılık tarifi?
Galatasaray Türkiye'nin batıya dönük yüzüdür. Nokta!

Fenerbahçelilik tarifi?
Üzerinde bir an bile düşünmedim. (Kahkalar:) Sadece gözümün önünde bir Fenerli tipi vardır. Tipten tanırım Fenerli'yi. Tarif veremem. Alınırlar. Onlar kendini bilir. (Yine kahkalar:)

Kimin seyircisi fazla?
Daha önce Fenerbahçe olabilir ama 90'lı yıllardan sonra kesinlikle Galatasaray'ınki daha fazla. Modern bir stadımız olduğunda hangi tribünler daha kalabalık onu da göreceğiz.

Birgün herkes Fenerbahçeli olacak mı?
(Hayli alaycı bir gülümseme sonrası) Birgün Fenerbahçe Türkiye Kupası'nı görebilecek mi?!

Bu sene şampiyon kim?
Cevabı bilinen sorulara yanıt vermiyorum:)