Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

KONUŞTURAN FOTOĞRAF


OYUNUN AMACI:
* Kutuları sıralı veya sırasız okumak, eğlenmek ve bilmiyorsak öğrenmek.
* isterseniz ‘Hafıza Testi’ni yanıtlamak. Hafıza Testi’nin yanıtları yazımızdaki satırlarda gizli.
* Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com’a atabilirsiniz.
* Sonrası? Sürpriz.

OKUMUŞ ÇOCUKLAR
FUTBOL RÜYASI
Her hayalin bir rüyası vardır. Futbol rüyasının da en büyük hayallerini ise henüz 'büyümemişler'; yani çocuklar üretir. Enzo da onlardan birisi. O yalnızca 'büyük hayaller' kurmakla kalmıyor. Düşlerinin peşinden depar atıyor, kaya defans oyuncularını geçiyor, zürafalarla hava mücadelesine çıkıyor, ahtapota dönüşen kaleciden ise hiç korkmuyor. Yazar Heinz Janisch, bu düşlerin kapısını kaleminin sadeliği ile aralarken, çizer Evelyn Daviddi de renkleri ve çizgileriyle okuyucuyu içeriye davet ediyor. Küçük Enzo, bir futbol sahasına sığdırdığı bütün hayallerini düşlerle büyütüyor, gerçek hayatın provasını rüyalarında yaşıyor. 'Futbol Rüyası' da yalnızca bir çocuk kitabı olmakla kalmıyor, futbolun hayallerini yitirmiş büyüklerin yarattığı bir dünya olmadığını herkese gösteriyor. Okumaya yeni başlayan çocuklardan, futbolun usta yorumcularına dek, 'hayalleri' ve 'düşleri' olan herkes için: 'Futbol Rüyası'...

SANAL GERÇEK
ZAYTUNG.com'DAN SEÇMELER:
* Üniversite Oyunları'nda, Çek Cumhuriyeti'ne 16-0 yenilen Buz Hokeyi Erkek Milli Takımı’mız, rakibini batakta rövanşa davet etti... (drk1905 bildirdi)
* 20 yıldır Manchester United forması giyen Gary Neville'ın futbolu bırakmasının ardından boşalan mevkiye müze inşa edileceği açıklandı... (lombak bildirdi)
* Elazığspor Teknik Direktörü: "Takımda herkes gakgoş, asker yok"...
* Galatasaray, sezon başından beri sakatlığı geçmek bilmeyen futbolcularıyla ameliyat masasına oturmaya hazırlanıyor... (lombak bildirdi)
* Belediye parkındaki egzersiz aletlerinde düzenli olarak spor yapan ev hanımı Kadriye Alan (46), ülkemizi Londra 2012 Olimpiyatları'nda jimnastik dalında temsil edecek... (r7raul bildirdi)

OYNUYORUM ÖYLEYSE VARIM
SUPER MARIO ALL-STARS Wii
Cop yemeden, biber gazıyla boğulmadan, üzerine su sıkılmadan meydanlara çıkabilen işçi var mıdır? Tabii ki de! Yoksa unuttunuz mu? İtalyan asıllı muslukçu arkadaşımız: Süper Mario! Hatta Mario, 'meydanlara' çıkmakla kalmaz, tünellerden geçer, tavana vurdukça para kazanır, mantar yiyerek büyür, canavarlarla savaşır ve sonunda prenses ile evlenir. Çoğu zaman da yalnız değildir; kardeşi Luigi hiç beklenmedik anlarda çıkagelir. Oyun sanal da olsa, mücadele zorlu ve bir o kadar eğlencelidir. Kitleleri derinden etkileyen Mario, 25 yıl boyunca 40 milyon adet satar. Nintendo da boş durmaz ve oyun konsolu Wii için, Mario oyun serisinin 25’inci yılı şerefine; koleksiyonerler ve oyunseverlere atfen, 'Super Mario All- Stars'ı çıkartır. Bizlere de oynamak düşer - kaldı ki durmaksızın oynuyoruz - :)
O halde diyebiliriz ki: Dünyanın bütün Marioseverleri birleşin!

NELER VAR NELER?
* 4 Klasik oyun: Super Mario Bros. 1-2-3 ve The Lost Levels (1993)
* Müzik Cd: 11 klasik ve orijinal Mario parçası
* Türkçe kitapçık: Süper Mario Tarihi
* Eğlence: Eğlence, eğlence, eğlence... :)

UNUTULMAZ
KONUŞTURAN FOTOĞRAF


Bobby Fischer 8 Şubat 1958'de doğdu. 15 yaşında Dünya Satranç Şampiyonu ve sonrasında efsane
oldu...

HAFIZA TESTi
* Bobby Fischer kaç yaşında Dünya Satranç Şampiyonu oldu?
* Super Mario serisi kaçıncı yaşını kutluyor?
* 'Futbol Rüyası' isimli kitaptaki kahramanın ismi nedir?


Tüm bilgiler yukarıdaki köşemizde mevcuttur. Yanıtlarınızı bariskuyucu@aol.com'a bekliyoruz.