Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Mercan: Mercan katılıkta taş gibidir, denizin dibinde ise adeta bitki gibi biter. Denizin diplerinde rengarenk çiçek bahçelerini andırır. Suyun yüzünden yukarı çıkıp kuruyunca katılaşıp toprak olur. Bu özelliklerinden dolayı mercanlar uzun yıllar denizlerde büyüyen taş haline gelmiş çiçekler olarak sanıldılar. Günümüzdeyse mercanlar... -Wikipedia
Ünlüdür! En azından 2010 yılından beri. Müzik dünyasında şu anda 'Yerli Madonna' diye anılıyor. Ya spor dünyasında? 'Yerli Maradona'! Yok ya! Valla, 'Maradona' olmasa da, çocukken sokak aralarında futbolu tutkuyla yaşamış, erkeklerin arasına karışıp kalecilik bile yapmış. Futbolu sevse de son çizgide yalnız kalmaya katlanamamış, bu kez almış istakayı eline üç bant, dokuz top, Amerikan, snooker oynamış hatta Ankara'daki turnuvalara katılmış. Yüzmenin yeriyse hep ayrı kalmış. beş yaşında birkaç kere boğulma tehlikesi atlatsa da, bu yüzden 20 yıl denize hasret kalsa da Mercan'ın yeri suyun yanı olmuş. Biz de sevenleri ayırmadık. Suda varolan 'Mercan'ı suya attık. Yüzdük hatta sutopu oynadık... O protest, sivri dilli, provakatif kızdan eser bırakmadık! Veya öyle sandık! Ne zaman havuzdan çıktık, kurulandık, Mercan'ı susturumadık :)

MERCAN



10A10 HATIRASI
MERCAN
10’A SORDUK MERCAN

1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Esnek olmayı öğretti. Ayrıca kabul edelim, kendimizi karşımızdakine beğendirmek için de spor yapıyoruz. Spor hem görüntü hem de kondisyon için yapılıyor.
2- BEN SPORCUNUN ... ... ... SEVERİM! Dennis Rodman gibi delisini, Pascal Nouma gibi seksisini ve Daniel Guiza gibi 'Küçük Emrah' bakışlısını severim :)
3- ORADAYDIM! 1988 yılında İnönü Stadyumu’nda oynanan ve 3-1 galip geldiğimizi hatırladığım Türkiye- Doğu Almanya maçındaydım. Yedi yaşında babamla birlikte gitmiştik. Oradaki atmosfer sanki ayin gibiydi. Maçı izlerken kendimden geçtim, bağırdım, ağladım, çok heyecanlandım.
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! ‘Üşütük Popolar’ filmine de konu olan 'Jamaika Kızak Takımı’nı seviyorum. Jamaika neresi, Kış Olimpiyatları neresi? Adamlar, azmetmişler yapmışlar. Bir bakıma da, kafalarına göre takılmışlar yani :)
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA ... Doping yasağını kaldırırdım! Çünkü doping kullanmayan sporcular bile dopingli çıkabiliyor. Eğer sporda haksızlıklar engellenmek isteniyorsa, tek haksızlık bu değil. Ama bir yandan da emek hırsızlığı doping. Tam karar veremedim. Arada kaldım. Görüldüğü gibi benden bakan olmaz :)
6- ARAMIZDA KALSIN ... İzlediğim her maçta küfür ediyorum. Heyecanlanınca oluyor böyle şeyler. Hem maç izlerken küfür etmeyen var mı ki? :)
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! İstakalarım ve arkadaşlarımın hediye ettiği Galatasaray, Beşiktaş, Fenerbahçe, milli takım formalarım var. Keşke, birileri top falan getirse :) Odamda germe ve esneme egzersizleri için duvara monte edilmiş bir barım var.
8- AH KEŞKE ... Milli olsaydım. Başarılı olabileceğim bir spor disiplini seçip, branşımda dereceler kazanıp sonunda da milli formayı giyseydim. Mesela milli cimnastikçi olmak isterdim. Ancak, bizim kültürümüzde çocuklar bırakın milli olmayı sporcu olmak için bile yetiştirilmiyor.
9- ASLA ‘ASLA’ DENMEMELİ AMA ASLA ... Halter yapmam. Vücudun hatlarını bozduğunu düşünüyorum. Bana antipatik geliyor.
10-BU SORUYU MUTLAKA SORARDIM! Mercan soruyor: İnsan olmasaydın ne olmak isterdin? Mercan yanıtlıyor: Savaş Tanrısı Ares olmak isterdim.


BİREBİR
9.15: VAPUR MU? :)
DEPLASMAN: YATAK
TEZAHÜRAT: ZİKİR
BEŞİKTAŞ: BABA YADİGARI
SERT MÜDAHALE: MİNYONUM, ÖYLE ŞEYLERE GELEMEM!
PASCAL NOUMA: FINDIKLI GOFRETİM :)
EKSTREM SPOR: HAYATIMDAKİ HER ŞEY!
HATALI YÜRÜME: AŞK-I MEMNU’DAKİ BİHTER
TRAMPLEN: YAKIŞIKLI OĞLAN VÜCUDU İZLEME YERİ
CRISTIANO RONALDO: PARİS HİLTON’UN TAKIM ARKADAŞI

HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF
MERCAN


"NBA’in eski çılgın yıldızı Dennis Rodman’ın hakemi olmak isterdim."
Mercan