Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

METİN ŞENTÜRK


1992 yapımı Oscar ödüllü 'Kadın Kokusu' filmindeki muhteşem tango ve veda sahnesiyle birlikte Ferrari'li sahne hâlâ gözümün önünde! Görme engelli emekli albay rolündeki Al Pacino kırmızı Ferrari'nin koltuğuna oturur, yanına kolej öğrencisi Charlie'yi alır ve basar gaza. Albay bu çılgınlığı yapmamasını isteyen genç arkadaşına, "Beni suçlama Charlie. Sadece göremiyorum" der. Bizim henüz Oscar’lı olmayan 10 A 10 oyunumuzdaysa yine kırmızı bir Ferrari, içinde bu kez Metin Şentürk, yanında da ben :) Karşımızda da bu özel anı görüntüleyen fotoğraf sanatçımız Altan Aykan!
- Metin Ağabey bana doğru bakar mısın?
- Altaaaaaaan :)
Altan ne yapsın! Metin Şentürk gözümüzün içine bakarak konuşuyor!
2 Nisan Çarşamba günü herkes susacak, Metin bu kez hızını konuşturacak. Yakın arkadaşı Fi-Yapı'nın sahibi Fikret İnan'ın "Gözüm kapalı verdim" dediği 2008 F430 Ferrari'siyle Şanlıurfa Havalimanı'nda 286 kilometrelik rekoru bırakın kırmayı bir daha kırılamayacak bir noktaya çekmeye çalışacak. "Rekoru kırarsam gözüm açık gitmeyecek" diyen Metin Şentürk, hız ibresinde mümkün olursa 300'e vurmak ve bir önceki rekoru tamamen unutturmak için uğraşacak!
Biz de Metin Şentürk çekimimizden çıkan şu repliği hiç unutmayacağız :)
- Metin Ağabey çekim için kırmızı mı yoksa siyah Ferrari tişörtü mü tercih edersin?
- Barışcığım ben kırmızıyı severim. Siyahı sen giy!


10’A SORDUK METİN ŞENTÜRK YANITLADI

METİN ŞENTÜRK


1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Hareketli olmayı, kazanma ve kaybetmenin birbirine ne kadar yakın olduğunu öğretti.
2- BEN SPORCUNUN ... ... ... SEVERİM! Alex gibi adam olanını, Rüştü gibi soğukkanlısını ve Semih gibi soyadı Şentürk olanını severim...
3- ORADAYDIM! Fenerbahçe, Galatasaray’ı 6-0 yendiğinde Şükrü Saraçoğlu’ndaydım. Beni havalara kaldırdılar, omuzlara aldılar. Ne işime yarayacaksa! Herhalde daha iyi göreyim diye havaya fırlattılar :)
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! Kalecileri seviyorum. "Akıllı adam kaleci olmaz" denir ya bizim körler okulunda tam bir akıllılıktı kalecilik tercihi! Gol yediğimde de, "Görmüyor musun? Kör müsün?" diye kızılamadığı için çok rahattım :)
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA ... Hızlı sporcular yetiştirirdim. Atlet, motosikletçi, Formula 1 pilotu ve aklınıza hıza dair ne gelirse. Dünyaya 'Türk gibi güçlü', 'Türk gibi hızlı' dedirtmek için çalışırdım.
6- ARAMIZDA KALSIN ... Televizyon kumandasını kırmıştım! Fenerbahçe'nin şampiyonluğu kaçırdığı Denizli maçının son düdüğüyle kontrolümü kısa bir süreliğine kaybetmiştim. Hıncımı zavallı kumandadan aldım. Sonra yenisini almak yine bana kalınca bir daha böyle bir şey yapmamak için kendime söz verdim.
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Yürüyüş için yumuşak tabanlı ayakkabılarım, eşofmanlarım ve bu çekim için hediye ettiğiniz Puma'nın Ferrari koleksiyonu tişörtüm.
8- AH KEŞKE ... Fenerbahçe kalecisi olsaydım:) Aaa yok yok takımıma kıyamam! Galatasaray kalecisi olayım. Ama yok yok; zaten her geleni içeri alıyorlar bana ihtiyaçları yok :)
9- ASLA ASLA DENMEMELİ AMA... Sporda şike yapmazdım. Oyuna, spora en aykırı tavır şikeyi bırakın yapmak bunun düşüncesiyle anılmak bile utanç verici. Faul yapardım, formamı çıkarır sarı kart görürdüm. Küçük bir çelme bile takabilirdim ama asla şike yapmaz ve yaptırmazdım.
10-BU SORUYU SORARDIM! Metin Şentürk soruyor: Sen deli misin? Metin Şentürk soruyor: Deli misin! Tabii ki deliyim :)


BİREBİR
MOTOR SESİ: TAHRİK
100 METRE: ENGELLİ :)
JET-SKİ: SULU MUHABBET
PIT-STOP: İHTİYAÇ MOLASI
FENERBAHÇE: OOOOOOOOO
HATALI SOLLAMA: SOLLAMA İŞTE!
OFSAYT: BENİM DÜŞTÜĞÜM DURUM
KÖREBE: HAYATLA OYNADIĞIM OYUN
SCHUMACHER: BENDEN SONRAKİ EN HIZLI ADAM
MOTORSPORLARI: MALUM ŞEYLER. ANLAYAN ANLAR :)


HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF
METİN ŞENTÜRK


"Galatasaray kalecisi olmak isterdim "
METİN ŞENTÜRK