Barış Kuyucu

Barış Kuyucu

barisk@cnnturk.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

"Olmak ya da olmamak. İşte bütün mesele bu!" sözü tüm dünyayı,
"Yalandan bir hayalin heyecanına kendini o derece inandırdı ki acısından bütün yüzü soldu" sözü de Türkiye'yi farklılaştırdı!
William Shakespeare'in Hamlet oyununu okuyan anne-baba Sağtürk'ler, ilkokul 5. sınıftaki minik oğullarına bu sözden etkilenerek; "Bizden dinlediğin hikayelerdeki kahramanlar gibi olmak ister misin?" diye sordu.
İzmirli, sarı saçlı, Tekvando Tüysıklet Türkiye Şampiyonu Tan Sağtürk olumlu manada kafasını salladı. Göztepeli 10 yaşındaki çocuk artık daha önce bilmediği bir yoldaydı. Öyle veya böyle kaderi yine aynıydı, kürsünün en üst basamağındaydı. Fransa Devlet Balesi başdansçısı artık bir Türk olacaktı. Kendi hikayesinin 'kahramanı' olmuştu da bazıları gibi 'kendine kahraman' kalmayacaktı. Tan Sağtürk ülkede balenin sesi, soluğu, yüzü, kaderi oldu. Türkiye'ye Tekvando’yu tanıştırdığı için onursal başkan unvanı da olan eski TRT sunucusu anne ve farklı vücut yapılarına göre başarı formülleri geliştiren, bu araştırmalarını yaklaşık 40 bin kişi ile paylaşan 4 üniversite mezunu TRT İzmir radyosu kurucusu babanın oğluna da bu yakışırdı. Yetmedi, geçtiğimiz hafta eşi Alona tarafından kendisine, 'Baba balet' unvanı da layık görüldü. Hayatının en büyük ödülü 'Ada'nın babasıydı. Baba olduktan sonra 10 A 10'a 'Baba' açıklamalar yaptı. Bana da Shakespeare'e teşekkür etmek kaldı. Reverans yaparak ilksözü olduğu gibi sonsözü de 'İngiliz Büyükbaba'ya bırakıyorum:
"Aslında bizler rüyaların yapıldığı kumaştanız!"

TAN SAĞTÜRK



10’A SORDUK TAN SAĞTÜRK YANITLADI
1-BANA SPOR ... ÖĞRETTİ! Herşey iyi giderken bir anda tersi bir durumla karşılaşabileceğini öğretti. Bahaneler sıralamak yerine bunu nasıl engelleyebilirdik diye tecrübe çıkarabilenlerin ne kadar başarılı olduklarını gösterdi.
2- BEN SPORCUNUN ... SEVERİM! Roger Federer gibi hiç yüklenmeden nokta atış yapabilenini, Michael Phelps gibi hatalarından ders alıp tekrar toparlanabilenini, Kenan Sofuoğlu gibi kazandığı her başarıyı sevdiklerine ithaf edenini severim.
3- ORADAYDIM! Alsancak Stadı’ndaki Göztepe - Karşıyaka maçına gitmiştim. 8 yaşlarındaydım. Göztepe 1-0 geriden maçı 2-1 kazandı. Amcam kalabalıkta ezilmeyeyim diye beni kucağında tutuyor ve spiker gibi maçı anlatıyordu. O maçta ne kadar Göztepeli olduğumu anlamıştım.
4- İTİRAF EDİYORUM. ONU SEVİYORUM! Şansal Büyüka'yı seviyorum. İnanılmaz derecede babacan ve koruyucu. Ben de onun dünyasında, sektöründe olsam beni bile korumak isterdi diye düşünüyorum. Çerkezim. Galiba kan da çekiyor. Böyle kalbi büyük 'Baba'lar spor dünyasında olmalı.
5- SPOR BAKANI OLSAM MUTLAKA ... Spor okullarını çok görkemli mabetler gibi inşa ettirirdim. Mimarisiyle herkesi heyecanlandırmalı ve herkese de açık olmalı. Köy enstitüleri'nde olduğu gibi kültürlü ve iyi insanlar yetiştirmeyi amaç edinirdim.
6- ARAMIZDA KALSIN! 'Şöhret Okulu' isimli bir dizi çekiyorduk. Senaryoya göre dansçı çocuklar maç yaparken sahaya inip golü atacak ve herkesi şaşırtacaktım. Ama ne mümkün! Kaleci boşa atlıyor ama ben kaleye topu bir türlü gönderemiyorum. Defalarca denedikten sonra başarınca gerçekten gol atmış kadar sevinmiştik :)
7- SPOR DOLABIMDA NELER VAR NELER! Arabamın bagajında hazır tuttuğum tenis raketim, masa tenisi ve squash aksesuvarlarım, yazlığımın bir odasını ayırdığım dalış aletlerim ve insanın ayağını yerden kesebilecek büyüklükte çıtasız uçurtmam.
8- AH KEŞKE ... Tekvando yaptığım dönemde keşke bu branş olimpiyatlarda yeralsaydı. Eski bir Türkiye şampiyonu tekvandocu olarak olimpiyatlarda yeralmak ve madalya mücadelesi vermek isterdim.
9- ASLA ASLA DENMEMELİ AMA... Kadınlar erkeklerin maç izleme davranış biçimlerini anlayamayacak. Erkeklerin büyük bir şölene hazırlanır gibi masayı donatıp, çocuklar gibi maç izlemeleri ve eğlenceler yaratmaları kadınlara komik gelmeye devam edecek.
10-BU SORUYU SORARDIM! Tan Sağtürk soruyor: Neden bazı sporlar ayrıcalıklı? Tan Sağtürk cevaplıyor: Biliyorum ama görmemezlikten geliyorum. Balenin çok popüler olmayacağını bilsem da daha fazla insana ulaşmasını istiyorum.

BİREBİR
100 METRE: USAIN BOLT
DANS: BEDENDEN ÖÇ ALMAK
MARADONA: FUTBOLUN HIRSI
SATRANÇ: GELECEĞİ HESAPLA
SIRIKLA ATLAMA: SERGEI BUBKA
GÖZTEPE: KARŞIYAKA'NIN KABUSU
TOPÇU: ÇEŞME'DEKİ FAVORİ ÇÖP ŞİŞÇİM :)
UÇAN TEKME: BİR DEMET ÇİÇEĞİ TERCİH EDERİM
TANGO: 10 SENE SONRA BAŞLAYACAĞIM
GUUS HIDDINK: PAPATYANIN SON YAPRAĞI GELİYOR ÇIKTI :)


HAYALİNDEKİ FOTOĞRAF
TAN SAĞTÜRK


"Efsane Karate Kid filmindeki Miyagi Usta’dan ders almak isterdim :)"
TAN SAĞTÜRK