Cadde "BAŞARILARIMIN ASIL KAHRAMANI ANNEM"

"BAŞARILARIMIN ASIL KAHRAMANI ANNEM"

24.05.2012 - 19:31 | Son Güncellenme:

81 ilde 81 okula yardım yapmak amacıyla başlatılan ‘Okulumdan Olimpiyat Oyunlarına’ projesine destek veren Naim Süleymanoğlu...

BAŞARILARIMIN ASIL KAHRAMANI ANNEM

“Kendi hikayemi aktarmak, gençlere destek vermek için buradayım” diyor...

Haberin Devamı

‘Okulumdan Olimpiyat Oyunlarına’ Projesi’ne nasıl dahil oldunuz?

Profesyonel yaşantım boyunca, ülkeme sayısız madalya kazandırdım. Şimdi de aynı amaca hizmet edecek gençlere destek olmak istiyorum. Londra 2012 Olimpiyat Oyunları sponsoru Procter&Gamble ve Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi işbirliğiyle hayata geçirilen bu projede kendi hikayemi aktarmak istedim. Ülkemizde çok başarılı sporcular var ancak çoğu zaman maddi imkansızlıklardan veya destek görememekten dolayı sporu bırakmak zorunda kalan gençlere ilham vermek için buradayım. Proje kapsamında kurulan Rüya Takım’dayım.


Rüya Takım’a katılan isimlerden biri de Mustafa Sandal...

Evet. Ben Mustafa’yı çok iyi gördüm. Düzenli spor yaptığını söyledi. Formunu çok iyi korumuş, gram yağı yok.

Haberin Devamı

“Yaşadıklarımı kitaplaştıracağım”

2009 yılında bir rahatsızlık geçirmiştiniz. Sağlığınız şimdi nasıl?

2009 yılında geçirdiğim rahatsızlık beni hayata ve spora daha güçlü şekilde bağladı. Sağlığıma dikkat ediyorum ve kendimi çok iyi hissediyorum. Çocukların sağlıklı yaşamları için de ailelerine sporu teşvik etmelerini öneriyorum.

Günlük hayatta neler yapıyorsunuz?

2000 yılında gerçekleşen Sydney Olimpiyat Oyunları’ndan sonra aktif spor yaşamından çekildim. Ancak çocukluğumdan beri haltere duyduğum tutku yüzünden bu spora, sahneler arkasından destek vermeye devam ediyorum. 2000 yılından sonra Uluslararası Halter Federasyonu (IWF) Yönetim Kurulu Üyeliği’ne aday oldum ve Aralık 2000’de Atina’da toplanan kongresinde asbaşkanlığa seçildim.

Spora çok küçük yaşlarda ve çok zor koşullarda başlamışsınız. Size özenip haltere başlayan çok çocuk vardır. Genç sporculara neler tavsiye edersiniz?
Spora başladığım günden bu yana ailem maddi ve manevi desteğini hiç esirgemedi. Benimki, imkansızlıklardan doğan bir profesyonellik diyebilirim. Dokuz yaşında spora ilk başladığım yıllarda da, altın madalyalı bir milli sporcuyken de annemin dualarını hep yüreğimde hissettim. Biz profesyonel sporcuların hayatlarında aileler ve özellikle annelerinin rolü çok önemlidir. Yoğun antrenmanlar, uygulanması gereken özel beslenme programları derken, hayatımız boyunca belirli bir düzende ve tempoda yaşamak zorundayız. Onun için ailelere seslenmek isterim, çocuklarınıza desteklerinizi esirgemeyin. Siz çocuklarınıza gerektiği düzeni, disiplini ve sevgiyi sağlıyorsunuz. Çocuklaraysa hayallerinizi takip etmeye, yoldaki aksaklıkları aşarak daha güçlü olacaklarını hatırlatmak isterim. Kazandığım başarıların arkasındaki asıl kahraman, annemdir.

Haberin Devamı

Kitap yazmak gibi bir düşünceniz var mı?

Düşünüyorum tabii. Henüz yazmaya başlamadım ama yaşadıklarımı kitaplaştıracağım.