Cadde 'Bay Sinema' Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Eşi ve eski eşinden duygusal paylaşım

'Bay Sinema' Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Eşi ve eski eşinden duygusal paylaşım

03.04.2024 - 10:56 | Son Güncellenme:

Türkan Şoray'ı keşfeden ve 'Bay Sinema' olarak adlandırılan ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti. Eşi Gülşen Bubikoğlu ve eski eşi Filiz Akın, sosyal medya hesaplarından duygusal paylaşımlarda bulundu.

Bay Sinema Türker İnanoğlu hayatını kaybetti Eşi ve eski eşinden duygusal paylaşım

Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Bakan Koca 'Bay Sinema' lakaplı Türker İnanoğlu'nun sosyal medyadan acı haberini duyurdu.

Haberin Devamı

Bakan Koca "Sanat dünyamızın ünlü isimlerinden yapımcı ve film yönetmeni Türker İnanoğlu geçirdiği ani rahatsızlığın ardından kaldırıldığı hastanede yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Kendisine Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Sevenleri olarak acımız büyük." dedi.

Bay Sinema Türker İnanoğlu hayatını kaybetti Eşi ve eski eşinden duygusal paylaşım

SANAT DÜNYASI YASA BOĞULDU

Hülya Koçyiğit: Çok derin bir üzüntü içindeyim. Güle güle 'Bay Sinema'... Türk sineması, temel taşlarından, ömrünü sinemaya adamış, gece gündüz sadece sinema için yaşayan, sinemaya adeta oyuncu fabrikatörü olmuş önemli bir ismi kaybetti.

Türkan Şoray: En yakın dostum, arkadaşım Türker İnanoğlu'nu kaybettik. Yokluğunu şimdiden hissetmeye başladım. Sinema kariyerimi başlatan, hayatımda özel bir yeri olan, değerli setdaşımın kaybından dolayı çok ama çok üzgünüm. Türk sinemasına kendini adamış, yaptığı katkılarla, verdiği emeklerle yapıtlarıyla ve filmleriyle sonsuza kadar yaşayacak, unutulmayacak. Tüm sinema camiasının, hepimizin başı sağolsun.

Haberin Devamı

Bekir Aksoy: 1993 yılından beri 'Çiçek Taksi' başta olmak üzere birçok televizyon programında bana ve dostlara roller ve şanslar verdi Türker Bey. Bizi biz yapan, bizi sevdiren ve bizi sizlerle buluşturan, buna vesile olan büyük yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu.

Berk Oktay: Bana bildiğim her şeyi sen öğrettin. Belki de seni en çok ben kızdırdım. Ama biliyorum beni çok sevdin. Manevi oğlum diyecek kadar. Ömrümde ödeyemeyeceğim bir vefa borcum varsa o da sanadır. Hoşçakal baba...

"BÖYLE AĞRI YAŞAMADIM"

2020 yılında bel fıtığı rahatsızlığından ameliyat olan ünlü yapımcı solunum problemi nedeniyle bir süre hastanede tedavi olmuştu. Yürümekte zorluk çeken ünlü yapımcı ameliyat sonrası uzun bir süre de fizik tedavi görmüştü. Geçtiğimiz yıllarda evinde düşüp kalça kemiğini kıran İnanoğlu yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

Vücudumda bazı enfeksiyonlar var. Onların geçmesi lazımmış. Eve geldik. Bir müddet sonra tekrar bakacaklar. Ameliyatı ya yapacaklar ya da yapmayacaklar. Duruma göre karar verecekler. Ağrım çok var. İlaç kullanıyorum ama çok ağrım var. Şimdiye kadar 17 ameliyat oldum böyle ağrı yaşamadım. Kendinize çok dikkat edin.

FİLİZ AKIN PAYLAŞTI

Yeşilçam'ın efsanesi İnanoğlu'nun eski eşi Filiz Akın, vefat sonrası duygusal bir paylaşım yaptı. Akın paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Uzun süredir hastalıklarla uğraşıyordu. Doktorları ve ailesinin bütün gayretine rağmen kurtarılamamış … Hayatında pek çok şeyden de fazla sinemayı seven , gerçekten de son günlerine kadar üreten, önce yönetmen ve yapımcı daha sonra sadece prodüktör olarak devam eden son çınarı, oğlumun babasını kaybettik Başta eşinin, çocukları Zeynep ve İlker’in, torunlarının ve tüm Sinema camiasının başı sağ olsun, sabırlar diliyorum… “Bay Sinema” maalesef yok artık…

Bay Sinema Türker İnanoğlu hayatını kaybetti Eşi ve eski eşinden duygusal paylaşım

EŞİNDEN PAYLAŞIM GELDİ

Haberin Devamı

Yeşilçam denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Türker İnanoğlu'nun eşi Gülşen Bubikoğlu ise eşinin vefatını şu sözlerle duyurdu:

Çok kıymetli eşim Türker İnanoğlu'nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailemizin, tüm sevenlerinin, hepimizin başı sağolsun.

Bay Sinema Türker İnanoğlu hayatını kaybetti Eşi ve eski eşinden duygusal paylaşım