Cadde Beyin kanaması geçiren oyuncu Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu!

Beyin kanaması geçiren oyuncu Settar Tanrıöğen'in sağlık durumu!

22.02.2024 - 09:50 | Son Güncellenme:

Settar Tanrıöğen, 26 Ocak'ta beyin damarlarında oluşan anevrizmanın (baloncuk) patlaması sonucu beyin ve beyin zarları arasında kanama tespit edilince ameliyata alınmıştı. Tanrıöğen'in yarın taburcu olması planlanıyordu ancak iyileşme süresi yavaş ilerlediği için tedavisiyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Beyin kanaması geçiren oyuncu Settar Tanrıöğenin sağlık durumu

26 Ocak Cuma akşamı kısa süreli bilinç bulanıklığı şikayetiyle hastaneye giden Settar Tanrıöğen'in, yapılan tetkikler sonrası beyin kanaması geçirdiği anlaşılmıştı.

Haberin Devamı

Ataşehir'de özel bir hastanede bıçak altına yatan oyuncu, operasyonun ardından yoğun bakıma alınmıştı. Beyin omurilik sıvısında artış tespit edilen oyuncunun, 29 Ocak'ta bir kez daha operasyon geçirdiği ortaya çıkmıştı.

"KLİNİK DURUMU STABİL" DENMİŞTİ

Hastaneden yapılan açıklamada, beyin kanamalarından sonra ortaya çıkabilecek risklere vurgu yapılırken, "Hastamızın tedavisine yoğun bakım ünitesinde devam edilmektedir. Klinik durumu stabildir. Bu tür beyin kanamalarından sonra ortaya çıkabilecek risklerin varlığı nedeniyle, hastamız Settar Tanrıöğen’in yakın takibi bir süre daha yoğun bakım ünitemizde devam edecektir" ifadeleri kullanılmıştı.

Beyin kanaması geçiren oyuncu Settar Tanrıöğenin sağlık durumu

YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTI

Üç günde iki kez ameliyat masasına yatan oyuncunun, yoğun bakımdan çıktığı ve normal odaya alındığı belirtilmişti. Durumu iyiye giden Settar Tanrıöğen’in bir hafta daha hastanede kalacağı öğrenilmişti.

Beyin kanaması geçiren oyuncu Settar Tanrıöğenin sağlık durumu

Haberin Devamı

BİR SÜRE DAHA HASTANEDE

Yarın taburcu olması planlanan ancak iyileşmesi beklenenden yavaş ilerleyen Settar Tanrıöğen'in, bir süre daha hastanede tedavi göreceği öğrenildi.

Beyin kanaması geçiren oyuncu Settar Tanrıöğenin sağlık durumu

Ziyaret yasağı olan usta oyuncu, iki bölüm daha rol aldığı dizide olmayacak. Sonraki bölümler için Settar Tanrıöğen’in doktorlarından alınacak bilgiye göre hareket edileceği öğrenildi.

Ünlü ismin kaldığı hastanenin Başhekimi Dr. Engin Çakmakçı, şu bilgileri verdi:

Hastamız Settar Tanrıöğen’in hasta odasında sürdürülen tedavisi bir müddet daha devam edecektir. Genel durumu iyidir. Klinik olarak her gün olumlu gelişim gösteren Settar Tanrıöğen’in beyin kanamasına yol açan sebep ve ardından yapılmış olan embolizasyona bağlı komplikasyon riskleri de ortadan kalkmıştır. Multidisipliner bir yaklaşımla tedavisi gerçekleştirilen hastamızın rehabilitasyonuna devam edilmektedir.

SETTAR TANRIÖĞEN KİMDİR?

22 Ekim 1960 tarihinde Denizli'de dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunu olan Settar Tanrıöğen, Bir Demet Tiyatro'da oynadığı Saldıray Abi karakteriyle tanındı.

2009'da Binnur Kaya, Engin Günaydın, Ercan Kesal, İlker Aksum ve Serra Yılmaz ile birlikte 'Vavien' filminde rol aldı. 2010'da Derviş Zaim'in senaryosunu yazıp yönettiği 'Gölgeler ve Suretler'de oynadı. 2015'te 'Saklı' filminde kamera karşısına geçti. Daha sonra komedi türündeki 'Hayalet Dayı'da başrolde oynadı.

Beyin kanaması geçiren oyuncu Settar Tanrıöğenin sağlık durumu

Settar Tanrıöğen, 2015-2017 yılları arasında yayınlanan 'Baba Candır' adlı dizide 'Salih Çelik' karakterini canlandırdı.