Cadde Billie Eilish özür diledi: Dehşete düştüm ve utandım

Billie Eilish özür diledi: Dehşete düştüm ve utandım

23.06.2021 - 15:32 | Son Güncellenme:

Grammy ödüllü şarkıcı Billie Eilish, Asya karşıtı bir söylemde bulunduğu videonun ortaya çıkmasından sonra açıklamada yaptı. "Dehşete düştüm ve utandım" diyen Eilish, takipçilerinden özür diledi.

Billie Eilish özür diledi: Dehşete düştüm ve utandım

Grammy'de en büyük dört ödülü birden kazanan ilk kadın ve en genç şarkıcı olarak tarihe geçen Billie Eilish'in TikTok'ta, ABD'li rapçi Tyler The Creator'ın şarkısı Fish'te geçen Asya karşıtı bir söylemde bulunduğu bir video paylaşıldı.

Haberin Devamı

Olaydan sonra Eilish'ten konuyla ilgili açıklama geldi. Videolarda 13 veya 14 yaşlarında olduğunu söyleyen Billie Eilish, o dönemlerde bu hakaretin aşağılayıcı bir terim olduğunu bilmediğini dile getirdi.

"DEHŞETE DÜŞTÜM"
Takipçilerinden özür dileyen Grammy ödüllü şarkıcı, "Dehşete düştüm ve utandım. Bu kelimeyi ağzıma aldığım için için kusmak istiyorum. Bu şarkı, çevremde hiç kimse tarafından kullanılmadığı için bu kelimeyi duyduğum tek yerdi. O zamanki cehaletim ve yaşım ne olursa olsun, hiçbir şey bu hakaretin incitici olduğu gerçeğini aklayamaz" ifadelerini kullandı.

Billie Eilish özür diledi: Dehşete düştüm ve utandım

19 yaşındaki şarkıcı, ırkçı olduğuyla ilgili çıkan söylentilerin onu üzdüğünü belirtirek, "Sadece inanmakla kalmıyorum, aynı zamanda kapsayıcılık, nezaket, hoşgörü ve eşitlik adına savaşmak için platformumu kullanmaya çalışıyorum. Hepimiz konuşmaya, dinlemeye ve öğrenmeye devam etmeliyiz" dedi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR: BACKGRID UK / INSTAGRAM