Cadde BÖRDÜBET’TE DOĞAYLA iÇ iÇE

BÖRDÜBET’TE DOĞAYLA iÇ iÇE

01.08.2011 - 21:33 | Son Güncellenme:

Vahşi doğanın içinde, kuş sesleri eşliğinde, başımı döndüren çiçek kokuları arasında küçük bir kaçamak yaptım Golden Key Bördübet Otel’de. Aradığınız dingin, sakin, huzurlu bir tatilse eğer burası tam size göre

BÖRDÜBET’TE  DOĞAYLA iÇ iÇE

Dalaman Havaalanı’na doğru uçağımız havalanırken İstanbul’un 9 bin metre yüksekten beton yığını haline dönüşmesini seyretmek üzüntü vericiydi! Bu hislerle Dalaman Havaalanı’na indik. Sonrasında 2 saatlik yoldan sonra Bördübet’e ulaştım. İlk dikkatimi çeken otelin beton değil kamıştan duvarla çevrilmiş olması. İçeri girer girmez yoğun çiçek kokularıyla ciğerlerimi dolduruyorum.

Haberin Devamı

Siyah kuğunun ihtişamıOdama geçince hemen balkona çıktım. Yanda gördüğünüz büyük fotoğraftaki gibi dereye bakıyor balkon. Suda çeşit çeşit balıklar... Koi balıkları dikkatimi çekiyor; rengarenk, ihtişamlılar. Çok iyi beslendikleri kesin çünkü her biri nerdeyse 10 kiloya ulaşmış. Onlara irili ufaklı kaplumbağalar eşlik ediyor, Alabalıklar da var. Yılanbalıkları hepsinin içinde en çok dikkatimi çekeni. Dolapta bulduğum kuruyemişleri ufalayıp balıklara atıyorum. Birden bire ortam hareketleniyor. Balıklar yemi kapmak için kıyasıya yarışıyor. Enfes bir duygu.
Biraz dinlendikten sonra bahçeye çıktım. Büyüklüğü fazla olmayan bir havuz genel dokuya çok uygun. Dubleks evler, hemen hemen tamamı dereye bakıyor. Kullanılan malzeme ahşap, pastel beyaz tonu her köşede. Derenin üzerinde birkaç tahta köprü var. Bahçede turlarken bana göre en ihtişamlı sahne gözlerime takılıyor: Bir çift siyah kuğu. İlk kez görüyorum, nasıl güzeller nasıl! Merakla yanlarına yanaştım. Sen misin yanaşan! Anında erkek kuğu yanımda bitiveriyor. Tehditkâr gözlerle “Çekil buradan” der gibi bakarken yanımdan geçen bahçıvana “Neden böyle yapıyor?” diye sordum. Dişisini şiddetle kıskanıyormuş.

Haberin Devamı

Bördübet’in adı Bahçede ördek, tavuk ve tavşan kafesleri var. Hepsine ormanda yaşayan çeşit çeşit kuşlar eşlik ediyor. ‘Tabiat senfoni orkestrası’nı dinliyorum saatlerce! Burada kendinizi doğanın bir parçası hissediyorsunuz. Zaten Bördübet’in adı da bu bölgede yaşayan çok sayıda kuştan geliyor... Rivayet o ki buraya gelen turistler bölgedeki kuş yoğunluğunu görünce buraya ‘bird bed/ kuş yatağı’ demiş. Zamanla kelimeler yumuşayarak Bördübet’e dönüşüyor.
Bördübet deresinin Gökova Körfezi’ne döküldüğü yerde yer alıyor Golden Key Bördübet Oteli. Sabah kahvaltı- sından sonra müşteriler yarımadanın ucundaki plaja teknelerle götürülüyor.
Deniz cam gibi. Tek sorun biraz dalgalı... Üzerinde ‘360 Derece’ dedikleri bir tepe var. Gökova Körfezi ve Ege kıyıları ayaklarınızın altında. Çıkmışken güneşin batışını seyretmeden dönmeyin.

Haberin Devamı

Kimler geliyor?Genel olarak balayı için gelen çiftler, çocuklu aileler ve başbaşa tatil yapmak isteyen sevgililer bu oteli tercih ediyor. “Havuzda, bahçede, plajda kitap okuyan çok müşteri gördüm” desem sizi nasıl bir otelin beklediğini anlarsınız. Tabiat tutkunuysanız; sakin, dingin ve huzurlu bir tatil istiyorsanız adresiniz Bördübet olsun. Bu arada Uşaklı kardeşlere masaj yaptırmadan otelden ayrılırsanız çok şey kaçırırsınız, benden söylemesi...
İRTİBAT: www.goldenkeyhotels.com adresini ziyaret edebilir veya 0/252 436 92 30 No’lu telefonu arayabilirsiniz.


Süper lezzetler
Plajdaki asıl sürpriz yemekler. Pizzadan lahma-cuna, pirzoladan çeşit çeşit balığa her şey var. Kuzu pirzola enfesti, adeta damaktan akıp gidiyordu. Yine et fajita şaşırtıcı bir yemek. Metal tabakta, sıcak servis ediyorlar. Birkaç parça tereyağını servis yaparken kızgın tabağa koydukları için üzerinden dumanları tüterken yiyorsunuz. Lahmacunları da süper. Hamuru kağıt kadar ince. Gerçekten lezzetli ve kıtır kıtır.
Ama hepsinin ötesindeki lezzet balık. Etraftaki balıkçılarla otel görevlileri arasında sıcak bir alışveriş var. Sabah avlanan balıklar taze taze otele satılıyor. O gün hangisi avlanmışsa size o balık tavsiye ediliyor. Benim kısmetime de çipura düştü. Yok böyle bir şey. Hayatımda yediğim en lezzetli balıktı.
Salatalara da ayrı bir paragraf açmak gerek. Otelin organik tarım için küçük sayılmayacak bir bahçesi var. Patlıcandan kabağa biberden domatese kadar her şey yetişiyor. Kahvaltıda ve yemekte tamamen organik sebzeler kullanılıyor ve çocukluğumuzun tadına lezzetli bir yolculuğa çıkıyorsunuz.
Yemeklerin fiyatları ne ucuz ne çok pahalı. Çipura 60, pirzola 30, fajita 29, lahmacun 16 (közde patlıcan ve salatasıyla), karışık salata 22 TL...

ARINMAK İÇİN DAVETLİSİNİZ!Golden Key Bördübet’te Özlem Oskay ve Steve Comer’ın eşlik edeceği Access Consciousness/Bilinçlilik ile tanışma-nın tam sırası. Yoga günleri 10-15 Ağustos arasında.