Cadde Bu albüm yıldızlarla dolu

Bu albüm yıldızlarla dolu

25.04.2012 - 21:10 | Son Güncellenme:

Müzikle ilişkisini yıllar sonra yeniden tanımlayan Kürşat Başar, ‘Keşke Burada Olsaydın’ albümünde klasikleşmiş ve yeni parçaları bir araya getirdi. Albüm 1 Mayıs’ta piyasada olacak

Bu albüm yıldızlarla dolu

Onu gazeteci, köşe yazarı ve çok satan romanların yazarı olarak tanıdık. Kelimelerle arası iyi olan Kürşat Başar’ın, müzik tutkusu da büyük oldu her zaman. 80’li yıllarda TRT için hazırladığı ‘Caz Duygusu’ adlı televizyon programını müzikseverler hatırlayacaktır. Son dönemde müzikle ilişkisini daha da yoğunlaştıran Başar, yazdığı ‘Bizim Şarkımız’ müzikali ve grubuyla gerçekleştirdiği canlı performanslarıyla dikkat çekti. Bu keyifli müzik yolculuğuna şimdi de bir stüdyo albümüyle devam ediyor. Klasikleşmiş Türkçe pop şarkılarını ve biri kendine ait olmak üzere iki yeni eseri, birçok ünlü sanatçının konuk olarak seslendirdiği caz yorumlarıyla bir albümde topladı.
Kürşat Başar, albümünün ortaya çıkış hikayesini şöyle anlatıyor: “Beni yakından tanıyanlar, müziğin hayatımda ne kadar önemli olduğunu bilir. Ama romanların, yazıların arasında müzik yıllarca geride kaldı. İki yıl önce bir rastlantıyla sahneye çıkmam ve uzun zamandır kenarda duran saksafonumu yeniden çalmaya başlamam bu albümün başlangıcını oluşturuyor.”

Haberin Devamı

Canlı kaydedildi
‘Keşke Burada Olsaydın’ albümü, konuk sanatçıların seslendirdiği dokuz şarkı, iki enstrümantal eser ve bir eserin radyo versiyonundan oluşuyor. 90’larda ‘Neredesin’ adlı şarkısıyla tanınan Ayşen’in seslendirdiği ve aynı zamanda albümün çıkış parçası olan ‘Keşke Burada Olsaydın’, Kürşat Başar ve Zeynep Talu’nun ortak çalışması. Albümde Sezen Aksu, Yaşar, Yeşim Salkım, İlhan Şeşen, Levent Yüksel, Erol Evgin, Zeynep Talu gibi Türk popunun önemli isimleri ve piyanosuyla Burçin Büke, Kürşat Başar’a eşlik ediyor. Berkay Özideş ve Şenay Lambaoğlu gibi seslerin de bulunduğu albüm, Marşandiz Stüdyoları’nda, Kürşat Başar’ın müzik direktörlüğünde, canlı kaydedildi. Güçlü seslerle buluşan unutulmaz şarkılar ve albümde yer alan yeni eserler, Başar’ın saksafonuyla tekrar anlam kazandı.
İlk klip, albüme adını veren, sözleri Kürşat Başar ve Zeynep Talu’ya, müziği yine Kürşat Başar’a ait olan ‘Keşke Burada Olsaydın’ adlı şarkıya çekildi.

Haberin Devamı

Kürşat Başar anlatıyor
“Bu albüm, yaptığım bütün her şey gibi beni anlatıyor. Yazı ya da müzik... Önemli olan, içimdeki duyguyu anlatmanın bir biçimini bulmak. Burada farklı olan; duygumu, çocukluğumu, büyük aşkımı, söylemek istediğim sözleri muhteşem müzisyenlerin benimle paylaşmasıydı. Albümdeki şarkıların hemen hepsi, aynı anda çalındı, söylendi. Yani o anın duygusunu taşıyor.”