Cadde ‘Bugünleri de mi görecektik Buse!’

‘Bugünleri de mi görecektik Buse!’

12.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

’Kanal D’nin fenomen dizisi ‘Çocuklar Duymasın’a Simay karakteriyle dahil olan Buse Sinem İren, mutluluktan evde taklalar attığını söyledi. Oyuncu, “Teklif geldiğinde, ‘Bugünleri de mi görecektik Buse!’ diye düşündüm. Heyecanlandım ve gururlandım” dedi.

‘Bugünleri de mi görecektik Buse’

YouTube’daki videolarıyla dikkat çeken Buse Sinem İren, ‘Çocuklar Duymasın’ dizisiyle, ilk oyunculuk tecrübesini yaşıyor. Bir yandan da ‘Evli ve Zavallı’ adlı tiyatro oyununda rol alan İren, “Aslında komedyenim. Stand-up gösterileri yapıyorum ve Türkiye’yi geziyorum. Bu ülkenin yetiştirdiği ve benimsediği, ilk kadın stand-up’çı olmak istiyorum” dedi. İren’le projesini, hedeflerini ve YouTube videolarına nasıl hazırlandığını konuştuk.

Haberin Devamı

- İlk dizi tecrübenizi ‘Çocuklar Duymasın’ gibi fenomen bir projeyle yaşıyorsunuz. Neler hissediyorsunuz?

Küçüklüğümün bir parçası, ‘Çocuklar Duymasın’... “Sen bir gün o dizide oynayacaksın” deseler, duyduğum an mutluluk taklaları atardım. Şimdi evimde takla atıyorum (gülüyor). Kadrosunda olduğum için çok mutluyum.

- Teklif geldiğinde ne düşündünüz?

Şaşırdım ve heyecanlandım. Gururlandım da, ‘Bugünleri de mi görecektik Buse!’ dedim. İlk set günü herkes çok yardımcı oldu, samimi ve güzel insanlar tanıdım.

- Canlandırdığınız Simay nasıl bir karakter?

Karadeniz kızı. İnadı inat, tersi pis, güçlü, kuvvetli, hamarat ve komik biri. Sinirlendi mi şive konuşmaya başlıyor.

Emre’yi seviyor ve arkasında duruyor. Yalanı dolanı olan, yapmacık biri değil. “Ben bir adamla geziyorsam, onu alırım” diyor, Havuç’u da alıyor.

Haberin Devamı

- Size benzeyen tarafları var mı? Siz de kafanıza koyduğunuzu yapar mısınız?

Benim de anne tarafım Karadenizli. Benzer kültürle büyüdüm. Biraz inadım var, ne yalan söyleyeyim. “Bir şey olacak” dediysem olacak, ne gerekiyorsa yaparım, pes etmem kolay kolay. Haksızlığa ve adaletsizliğe tahammül edemiyorum. Öyle bir noktada, pusuda bekleyen Laz damarım atıveriyor. Simay ve ben, ‘Hulk’un Karadeniz kızı versiyonuyuz. Yanardağ gibiyiz, patlaması zor, patladıktan sonra durdurulması imkansız.

- Oyunculuktaki hayalleriniz neler?

Samimi, toplumsal açıdan farkındalık yaratan, tüm Türkiye’yi güldürebilecek, her yaşa hitap eden, bu ülkenin yetiştirdiği ve benimsediği ilk kadın stand-up’çı olmak istiyorum.

Türkiye’de stand-up yapan çok değerli kadınlar var, hepsine saygılarımı ve sevgilerimi yolluyorum.

‘Bugünleri de mi görecektik Buse’

‘Gösterimle Türkiye'yi geziyorum’

- YouTube kanalınızdaki videoları nasıl hazırlıyorsunuz?

Öncesinde video konusuna ve içeriğine hazırlanıyorum. ‘Kendimi doğru ve samimi bir şekilde nasıl ifade edebilirim?’ diye düşündüğüm bir süreç oluyor.

- Son dönemde YouTuber’lar ön plana çıkmaya başladı. Sosyal medya fenomenlerinin oyunculuğa geçişini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Her ne kadar YouTuber olarak anılsam ve bundan rahatsızlık duymasam da, aslında komedyenim. Stand-up gösterileri yapıyorum ve Türkiye’yi geziyorum. Bir yandan da ‘Evli ve Zavallı’ adlı tiyatro oyununda oynuyorum. İlk sahne deneyimim de, İstanbul Halk Tiyatrosu’nun ‘İhtiyar Balıkçı ve Deniz’ adlı eseri...

Haberin Devamı

- Dizi süreleri çok uzun... Hepsine birden nasıl yetişeceksiniz? YouTube çekimlerine ara vermeyi düşünüyor musunuz?

Hayır, düşünmüyorum. Yeni sezonda, yeni videolarla beni sevenlerle buluşacağım. Onları güldürmek için de elimden geleni yapacağım.