Cadde'nin Patisi

Cadde'nin Patisi

itir.ilgaz@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sokaklara döküldük. “Hayvansız sokak istemiyoruz, ölüm parklarına hayır!” dedik. “Evladımı almayın” diye yalvardık. Kimse bizi duymadı mı?

Aslında bu hafta sokak hayvanları üşür mü üşümez mi onu yazmıştım. Ama anlaşılan yakında sokak hayvanı diye bir şey olmayacak.
Barınak Gönüllüleri Derneği’nin AKİM’e (AK Parti İletişim Merkezi) yaptığı başvuru üzerine aldığı yanıt, tasarının çok yakında tüm tepkilere ve hayvan hakları ihlallerine rağmen hayata geçeceğini gösteriyor. Tecavüz, terk etme cezaya tabi olacak ama sokakta kedi köpek kalmayacak. Endişe verici bazı maddeler şöyle:
* Mahalli idareler veya sivil toplum kuruluşlarına ait hayvan bakımevlerinde kısırlaştırılıp aşılanan sahipsiz hayvanlar, sahiplendirilinceye kadar sahipsiz hayvan doğal hayat parklarında barındırılacak.
* Meskenlerde barındırılabilecek ev ve süs hayvanı tür ve sayısı, hayvanların etolojik ihtiyaçları, mekânsal şartlarla çevre ve insan sağlığı göz önünde bulundurularak belirlenecek.
* Mahalli idareler sahipsiz veya güçten düşmüş hayvanları hayvan bakımevlerine, götürmekle yükümlüdür.
* Sahipli ve sahipsiz hayvanların belediye sınırları içinde veya dışında başıboş bırakılmasına idari para cezası getiriliyor.
* Tehlikeli köpek bulunduranlara, bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içinde köpeklerini bakımevlerine teslim etme yükümlülüğü getiriliyor. Belediyeler ve mahalli idarelere, el konulan bu hayvanları, hayatları boyunca bakımevlerinde barındırma zorunluluğu getiriliyor.
* Zaman daralıyor. Sokaklarda baktığımız hayvanları bir an önce sahiplenmeye, sahiplendirmeye bakmalı. Çünkü yakında onları bir daha göremeyeceğiz.

Haberin Devamı

iTLAF TAM GAZ

İşte son bir ay içinde olanlar:

* Isparta’da kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından atılan zehirli etlerle çok sayıda köpek öldürüldü.
* Bursa Merkez Osmangazi ilçesi İsmetiye Mahallesi’ndeki ormanlık alanda onlarca köpek zehirli balıkla itlaf edildi.
* Bursa Yenice Beldesi’nde atılan zehirli tavukları yiyen 150 köpek ve 100 kedi öldü. Belediyeden süpheleniliyor.
* Erzurum Hınıs’ta doz aşımı iğne yüzünden birçok köpek telef oldu.
* Antalya Kaş’ta 15 köpek, kamyonetle dolaşan ve kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından havalı tüfekle vuruldu.
* Ankara Keçiören çöplüğünde çoğu yavru yaklaşık 60 köpek ölüsü bulundu. Yavruların boğularak öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

EV ARAYANLAR

5199’DA DEĞiŞEN BiR ŞEY YOK

Zeytin, az daha zeytin ezmesi oluyormuş. E-5’te refüjde çalıların arasında sürünürken bulunmuş. Araba çarpmış. Ameliyat olmuş. Şimdi iyi. Sokaklara dönmesin. İletişim: 0536 989 80 74

5199’DA DEĞiŞEN BiR ŞEY YOK

Angel, 9 aylık bir kız. Çok sevecen. Kedilerle dost. Azıcık tuvalet eğitimine ihtiyacı var. Barınağa dönmesin. Çok acil kendi gibi sevecen ve sabırlı bir ev arkadaşı arıyor. İletişim: 0533 698 17 73