Cadde'nin Patisi

Cadde'nin Patisi

itir.ilgaz@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Amerikan şirketi COX’an, köpeklere özel bir televizyon kanalı yarattı. Amaç evde yalnızken canları sıkılmasın.

Kabul etsek de etmesek de hepimiz televizyona bağımlıyız. Eğlenmek, zaman geçirmek, haber almak (tabii verdikleri ölçüde) hangi sebeple olursa olsun o alet hep açık. Ekrandaki görüntü yalnızca bizi değil evdeki kedi-köpeği de ekrana kitleyebiliyor zaman zaman. Mesela hayvan belgesellerini gözünü kırpmadan takip eden bir kedim var. Reklam başlayınca kafasını çeviriyor. Televizyonda köpek görünce havlayan, kuyruk sallamaya başlayan köpekler biliyorum.
İşte Amerikalı yayıncılar da buradan yola çıkarak bir köpek televizyonu kurmuş. DOGTV. San Diego’daki COX’a bağlı.

Haberin Devamı

KÖPEK DOSTU YAYIN


DOGTV, 24 saat boyunca köpek dostu yayın yapıyor. Yayının yaratıcıları içeriğin hayvan uzmanlarının yıllar süren araştırmaları sonucunda oluşturulduğunu söylüyor. Programlar köpeğin görme, işitme duyularına cazip gelecek ve doğal davranış tarzına model oluşturacak tarzda düzenlenmiş.

Darısı kedilerin başına
Kanalın amacı siz evde yokken köpeğinizi meşgul edebilmek ve sakin mutlu, rahatlamış bir ev arkadaşına dönüştürmek. Programların süresi 3-6 dakika arasında ve köpeklerin en sevdiği görüntülerden oluşuyor. Çimenlik alanlar, birlikte oynayan köpekler, yuvarlanan toplar vs. Kamera hareketleri, yer değiştiren objeler, yaratıcı animasyonlar, hayvan sesleri, evde tek başına da olsa köpeği uyarıyor ve oynamaya teşvik ediyor. Ayrıca sakinleştirici ve hayvanın stres seviyesini düşürücü yapımlar da var.


DOGTV’nin yaratıcıları, özel tekniklerle geliştirilmiş programların köpeklerin görme ve işitme duyularına hitap ettiğini belirtiyor. Görüntülerin parlaklığı, kontrastı, resim karesi hızı, onların görme duyusuna göre tasarlanmış. Seslerin frekansı da kulaklarını rahatsız etmeyecek şekilde.
Yukarıda belirttiğim gibi yayın şu anda sadece San Diego bölgesinde Ama kanal ülke dışına da yayılma niyetinde. Köpek sahiplerinin taleplerini bekliyor. Ayrıca kedilere özel bir kanal üzerinde de çalıştıklarını söylüyorlar.

Haberin Devamı

Peki köpekler TV izler mi?
Bloğunda bizi köpek dünyasındaki yeniliklerden haberdar eden Cesar Millan (yani Köpeklere Fısıldayan Adam) her köpeğin aynı tepkiyi vermediğini söylüyor. Bazıları ortada koku olmadığı için ilgilenmezken, diğerleri ekranda gördüğü her harekete havlayabiliyor. Bu sizi eğlendirebileceği gibi komşu şikayetlerine de neden olabilir. Hatta kumandayı tamamen kaptırabilirsiniz bile.

HAFTAYA PETFEST VAR!

Pedigree ve Whiskas’ın düzenlediği PetFest 2012, 2-3 Haziran, yani bu hafta sonu, Parkorman’da gerçekleştirilecek. İkinci kez düzenlenecek evcil ve evsiz köpeklerin bir araya geldiği organizasyonda hayvanseverler ve çocukları için özel eğlenceler, hayvan sahiplendirme etkinlikleri yapılacak. Bilet ve satışlardan elde edilen gelir de belirlenen hayvan barınaklarına aktarılacak .
Hayvanseverler, PetFest 2012’de yer alacak barınak ve derneklerden güncel bilgi alma imkanı bulurken, evsiz sokak hayvanlarını da sahiplenebilecek. Festivale katılacak hayvanseverlerin, köpeklerinin aşı karnesini unutmaması gerekiyor. Biletler Bletix’te. Ne kadar çok katılım o kadar çok destek.

Haberin Devamı

Türcülüğe karşıyım!
Beni tek rahatsız eden husus ‘tehlikeli ırk’ların içeriye alınmayacağı uyarısı. Çünkü Parkorman’ın yasal sahibi Çevre ve Orman Bakanlığı’nın tehlikeli ırkların kamuya açık yerlerde bulunmaması konusunda genelgesi var. Tehlikeli ırklar neler; pitbull, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro ve bunların melezleri. Bunları üreten kim? İnsanlar. Bu hayvanları tehlikeli hale getiren kim? Yine insanlar. Peki köpeklerin suçu ne?

KÖPEK DOSTU YAYIN

Ev arayanlar

t Adı Müdür. İran kedisi, erkek. Veterinere terk edilmişti. Bir arkadaşım sahiplendi. Çok da seviyor. Ancak evin ilk kedisi aylardır bunalımda. Buna da rahat vermiyor. Arkadaşım çaresiz. İletişim: itirilgaz@hotmail.com

KÖPEK DOSTU YAYIN

Bir iş yerinin yakınında bakıyorlar. Öndeki Haydut, arkadaki Zeyna. Zeyna 10 gün kadar yok oluyor. Sonunda bulunuyor ama perişan. Tecavüze uğramış. Onları sapıkların elinden kurtarmak isterseniz
İletişim: 0 532 204 49 18